800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
jetski verzekeren

Jetski verzekeren

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

Direct online dekking
Direct online dekking
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

WA + Beperkt casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

WA + Volledig casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

Heeft u pas een jetski aangeschaft of bent u misschien van plan om er eentje aan te schaffen? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af of u uw jetski moet verzekeren. Met een bootverzekering bent u, afhankelijk van de dekking die u kiest, verzekerd bij verschillende soorten schades. Op Alpina.nl helpen we u graag met het verzekeren van uw jetski.

Is een jetski verzekering verplicht?

In grote delen van Europa is een WA-verzekering verplicht voor een jetski. In Nederland is het echter niet verplicht om een jetski te verzekeren. Toch is het aan te raden om een jetski verzekering af te sluiten. Dit heeft meerdere redenen. Ten eerste wordt het steeds drukker op de Nederlandse wateren. Hierdoor is de kans op een ongeluk ook groter. Daarom is het verstandig om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor uw jetski. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt.

Ten tweede zijn jetski’s geen goedkope vaartuigen. Als uw jetski beschadigd raakt, bijvoorbeeld door brand of misschien doordat u zelf een foutje maakt, wilt u daar wel voor verzekerd zijn. De reparatiekosten van een jetski kunnen namelijk hoog oplopen. Met een goede jetski verzekering kunt u met een gerust hart het water op.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van een jetski

Moet ik een jetski verzekeren in België?

In Nederland en België zijn de regels omtrent een bootverzekering redelijk gelijk. Ook daar bent u niet verplicht om uw jetski te verzekeren. Het wordt echter wel aangeraden.

Moet ik een jetski verzekering afsluiten in Spanje?

Ja, als u met uw jetski wilt varen in Spanje bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Dit geldt voor de meeste landen rond de Middellandse Zee, zoals Griekenland, Kroatië en Italië.

Waar kan ik een jetski verzekeren?

U kunt niet bij elke verzekeraar een jetski verzekeren. Sommige verzekeraars vinden het risico te groot. Gelukkig zijn er genoeg verzekeraars waar u wel terecht kunt. U kunt onze handige online vergelijkingstool gebruiken om aanbieders te vergelijken. Kijk niet alleen naar de laagste premie, maar ook naar de dekking. Controleer bijvoorbeeld of diefstal is meeverzekerd en aan welke beveiligingseisen uw jetski dan moet voldoen. Zo kunt u straks goed verzekert het water op.

Jetski verzekeren tegen diefstal

Een jetski is mooi, duur en snel. Iets dat dieven ook regelmatig opvalt. Daarom is het verstandig om uw boot goed te verzekeren tegen diefstal. Bij het afsluiten van een jetski verzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco of Allrisk. Een WA-bootverzekering is de basisdekking. Dit betekent dat dat u alleen aansprakelijkheidsschades vergoedt krijgt. Als u met uw jetski schade veroorzaakt aan een ander wordt dit vergoedt door de verzekeraar. Als u diefstal van uw jetski wilt meeverzekeren kunt u een WA + Casco bootverzekering afsluiten. Hiermee bent u verzekerd voor diefstal van de jetski en schade door bijvoorbeeld brand, zelfontbranding, ontploffing, joyvaren, storm en hagel. Als u gaat voor Volledig Casco bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen jetski, ook als de schade uw schuld is.

Let wel op, want meestal stelt een verzekeraar wel eisen aan de beveiliging van uw jetski bij het afsluiten van een diefstal dekking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een GPS volgsysteem. Contoleer altijd even in de polisvoorwaarden van uw verzekering welke eisen de verzekeraar stelt.

Jetski verzekering vergelijken

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig verzekeringen voor uw jetski vergelijken. Zo vindt u de bootverzekering die het beste bij u en uw boot past. Voor het vergelijken hoeft u niet zelf alle websites van bootverzekeraars af, maar kunt u gebruik maken van onze handige online vergelijker. U vult gewoon een aantal gegevens over uw jetski in, zoals het bouwjaar, de lengte en de waarde. Vervolgens kiest u de gewenste dekking. Daarna kunt u starten met vergelijken. U krijgt een handig overzicht van alle aanbieders, inclusief premies en polisvoorwaarden. Zo ziet u snel wat voor u de beste bootverzekering is. Heeft u een keuze gemaakt? Dan kunt u de verzekering direct online afsluiten. Het verzekeren van een jetski duurt zo slechts enkele minuten.

Jetski verzekering afsluiten via Alpina

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een bootverzekering of wilt u even overleggen? Onze verzekeringsspecialisten zitten voor uw klaar! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 688 37 00. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op