Kan ik een zakelijke bromfietsverzekering afsluiten?

Heeft u een bromfiets die u zakelijk gebruikt, bijvoorbeeld voor uw eigen bedrijf? Dan heeft u een zakelijke bromfietsverzekering nodig. Een particuliere bromfietsverzekering biedt in de meeste gevallen namelijk geen dekking bij zakelijk gebruik. Met een zakelijke bromfietsverzekering is uw bromfiets verzekerd bij bijvoorbeeld schade en diefstal, afhankelijk van welke dekking u afsluit. U kunt uw verzekering helemaal zelf samenstellen, zodat deze perfect bij uw bromfiets en persoonlijke situatie past. Op Alpina.nl vertellen we u meer over een zakelijke bromfietsverzekering.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke dekking voor een zakelijke bromfietsverzekering?

Bij een zakelijke bromfietsverzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + beperkt casco en Allrisk. In Nederland bent u verplicht om voor een motorvoertuig minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt met uw bromfiets. Dit is de basisdekking voor een bromfietsverzekering en daarom ook het goedkoopst. Schade aan uw eigen bromfiets is met deze dekking niet verzekerd. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld de WA + beperkt casco verzekering kiezen. Daarmee bent u, naast aansprakelijkheidsschades, ook verzekerd voor schade aan uw bromfiets door bijvoorbeeld brand en storm. Ook diefstal is meeverzekerd. Wilt u uw bromfiets zo verzekerd mogelijk hebben? Dan kunt u een Allrisk bromfietsverzekering afsluiten. Dit is de meest uitgebreide en daarom ook duurste dekking.

Zakelijke bezorgbromfiets

Heeft u een zakelijke bromfiets die u gebruik voor het bezorgen van eten, bijvoorbeeld als pizzakoerier? Dan kunt u hiervoor een aparte bezorgbrommerverzekering afsluiten. Het gebruik van een bromfiets voor bezorging brengt namelijk weer andere risico’s met zich mee. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bestuurders van bezorgbromfietsen bijna zes keer vaker schade rijden van bestuurders van privébrommers. Daarnaast ligt het schadebedrag ook nog een 75 procent hoger. Hierdoor is het verzekeren van een bezorgbrommer vaak een stuk duurder dan een privé of zakelijke brommer. Veel bezorgbromfietsen worden verzekerd via verzekeringsmaatschappij de Vereende. De Vereende is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere risico’s. Waar reguliere verzekeringsmaatschappijen afhaken, zullen zij een aanvraag wel accepteren. Hou er wel rekening mee dan de premie hoger ligt dan bij een reguliere bromfietsverzekering.

Zakelijke bromfietsverzekering afsluiten? Bereken direct uw premie op Alpina.nl!

Op Alpina.nl kunt u alvast de premie voor uw zakelijke bromfietsverzekering berekenen. Dit doet u door een aantal gegevens over uw bromfiets in te voeren in onze online vergelijkingstool. Ook kunt u hier aangeven of u de bromfiets zakelijk of particulier gebruikt. Vervolgens krijgt u direct een overzicht van alle aanbieders, inclusief bijbehorende premies. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op!

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 22-09-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op