800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Kan ik een zakelijke bromfietsverzekering afsluiten?

Heeft u een bromfiets die u zakelijk gebruikt, bijvoorbeeld voor uw eigen bedrijf? Dan heeft u een zakelijke bromfietsverzekering nodig. Een particuliere bromfietsverzekering biedt in de meeste gevallen namelijk geen dekking bij zakelijk gebruik. Met een zakelijke bromfietsverzekering is uw bromfiets verzekerd bij bijvoorbeeld schade en diefstal, afhankelijk van welke dekking u afsluit. U kunt uw verzekering helemaal zelf samenstellen, zodat deze perfect bij uw bromfiets en persoonlijke situatie past. Op Alpina.nl vertellen we u meer over een zakelijke bromfietsverzekering.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

zakelijke bromfietsverzekering

Wat als ik de bromfiets zowel zakelijk als particulier gebruik?

Misschien gebruikt u uw bromfiets zowel zakelijk als particulier. Wat voor bromfietsverzekering moet u dan afsluiten? Een zakelijke bromfietsverzekering biedt ook dekking bij particulier gebruik, maar een particuliere bromfietsverzekering biedt vaak geen dekking bij zakelijk gebruik. Als u uw bromfiets (ook) zakelijk gebruikt, moet u dus een zakelijke bromfietsverzekering afsluiten. Ook als u uw bromfiets vaker privé dan zakelijk gebruikt. Onder zakelijk gebruik verstaan we bijvoorbeeld het bezoeken van klanten, goederenvervoer, klantenvervoer, woon-werkverkeer met een bromfiets van de zaak of een bromfiets als onderdeel van een rijschool. Gebruikt u uw eigen bromfiets voor woon-werkverkeer? Dan valt dit onder particulier gebruik en hoeft u dus geen zakelijke bromfietsverzekering af te sluiten.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke dekking voor een zakelijke bromfietsverzekering?

Bij een zakelijke bromfietsverzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA+ diefstal en brand en WA+ diefstal, brand en aanrijding. In Nederland bent u verplicht om voor een motorvoertuig minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt met uw bromfiets. Dit is de basisdekking voor een bromfietsverzekering en daarom ook het goedkoopst. Schade aan uw eigen bromfiets is met deze dekking niet verzekerd. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld de WA+ diefstal en brand verzekering, ook wel WA beperkt casco genoemd, kiezen. Daarmee bent u, naast aansprakelijkheidsschades, ook verzekerd voor schade aan uw bromfiets door bijvoorbeeld brand en storm. Ook diefstal is meeverzekerd. Wilt u uw bromfiets zo verzekerd mogelijk hebben? Dan kunt u een Allrisk bromfietsverzekering, oftewel een WA+ diefstal, brand en aanrijding verzekering, afsluiten. Dit is de meest uitgebreide en daarom ook duurste dekking.

Zakelijke bezorgbromfiets

Heeft u een zakelijke bromfiets die u gebruik voor het bezorgen van eten, bijvoorbeeld als pizzakoerier? Dan kunt u hiervoor een aparte bezorgbrommerverzekering afsluiten. Het gebruik van een bromfiets voor bezorging brengt namelijk weer andere risico’s met zich mee. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bestuurders van bezorgbromfietsen bijna zes keer vaker schade rijden van bestuurders van privébrommers. Daarnaast ligt het schadebedrag ook nog een 75 procent hoger. Hierdoor is het verzekeren van een bezorgbrommer vaak een stuk duurder dan een privé of zakelijke brommer. Veel bezorgbromfietsen worden verzekerd via verzekeringsmaatschappij de Vereende. De Vereende is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere risico’s. Waar reguliere verzekeringsmaatschappijen afhaken, zullen zij een aanvraag wel accepteren. Hou er wel rekening mee dan de premie hoger ligt dan bij een reguliere bromfietsverzekering.

Zakelijke bromfietsverzekering afsluiten? Bereken direct uw premie op Alpina.nl!

Op Alpina.nl kunt u alvast de premie voor uw zakelijke bromfietsverzekering berekenen. Dit doet u door een aantal gegevens over uw bromfiets in te voeren in onze online vergelijkingstool. Ook kunt u hier aangeven of u de bromfiets zakelijk of particulier gebruikt. Vervolgens krijgt u direct een overzicht van alle aanbieders, inclusief bijbehorende premies. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op!

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op