Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bromfietsverzekering afsluiten op andere naam: verstandig of niet?

Als u een bromfiets heeft, bent u verplicht om minimaal een WA bromfietsverzekering af te sluiten. Vaak is de eigenaar van het voertuig ook degene die de verzekering afsluit. Voor de ene persoon valt de premie echter (flink) hoger uit dan voor de ander. Dit komt onder andere door de dekking die u kiest, uw opgebouwde schadevrije jaren en uw leeftijd. Heeft u de premie voor een motorverzekering berekend en valt de premie tegen? Dan vraagt u zich misschien af of u de bromfietsverzekering ook op een andere naam kunt afsluiten. Op Alpina.nl vertellen we u of dit verstandig is of niet.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

bromfietsverzekering andere naam

Waarom betalen jonge bestuurders meer voor een bromfietsverzekering?

Jonge bestuurders betalen vaak meer voor hun bromfietsverzekering dan oudere, meer ervaren bestuurders. Dit komt doordat verzekeraars merken dat jonge bestuurders (tot 24 jaar) vaker betrokken zijn bij schade. Ze hebben natuurlijk ook minder rijervaring. Bij het verzekeren van een jonge bestuurder loopt de verzekeraar dus meer risico. Bij het berekenen van de premie kijkt de verzekeraar ook naar het risico dat ze lopen. Hoe hoger het risico, hoe hoger de premie. Om te zorgen dat een verzekeraar de schadelast kan dragen, is de premie voor een bromfietsverzekering dan ook hoger voor jongere bestuurders. Voor jonge bestuurders is dit natuurlijk wel even slikken. Vooral omdat ze vaak nog geen schadevrije jaren op naam hebben en daardoor ook geen premiekorting krijgen.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Kan ik een bromfietsverzekering op naam van mijn ouders afsluiten?

Een bromfietsverzekering afsluiten op een andere naam is dan een veelgehoorde oplossing. In de praktijk werkt dit echter niet. Bij het afsluiten van de verzekering wordt er gevraagd naar de geboortedatum van de jongste bestuurder van de bromfiets. Hier moet wel de geboortedatum van de zoon of dochter worden genoemd. Op basis hiervan zal de verzekeraar dan de premie berekenen, Soms wordt er, om de premie te drukken, geen eerlijk antwoord gegeven op de vraag. Als dit ontdekt wordt door de verzekeraar wordt dit echter gezien als verzekeringsfraude. U geeft namelijk opzettelijk onjuiste informatie door aan de verzekeraar. Het plegen van verzekeringsfraude, hoe klein en onschuldig het ook mag lijken, kan grote gevolgen hebben.

Wat zijn de gevolgen van een bromfietsverzekering op een andere naam?

Het afsluiten van een bromfietsverzekering op een andere naam kan ook nadelig zijn. Als blijkt dat bij de aanvraag niet de juiste gegevens zijn verstrekt, kan de verzekeraar bij schade een verhoogd eigen risico rekenen. Bij fraude kan het ook zijn dat de verzekeraar weigert om de kosten te vergoeden.

Daarnaast kunt u door de verzekeringsmaatschappij worden geregistreerd bij Stichting CIS. CIS staat voor Centraal Informatie Systeem. Verzekeringsmaatschappijen kunnen CIS raadplegen om informatie over hun klanten in te winnen, te bewaren en uit te wisselen. Wanneer u een verzekering aanvraagt of een schadeclaim indient, kan de verzekeraar een controle uitvoeren bij Stichting CIS. Wat de verzekeraar doet met deze informatie verschilt per geval en maatschappij. Meestal is het zo dat je met een CIS registratie niet door een reguliere maatschappij geaccepteerd wordt. Tot slot heeft het nadelige gevolgen voor het opbouwen van schadevrije jaren. Als de bromfietsverzekering niet op uw naam staat, bouwt u ook geen schadevrije jaren op. Het is dus heel onverstandig om de jongste bestuurder niet te vermelden bij de aanvraag.

Sluit direct een bromfietsverzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kunt u binnen enkele minuten een bromfietsverzekering vergelijken en afsluiten. Na het invullen van uw gegevens en de gewenste dekking, krijgt u een handig overzicht van alle bromfietsverzekeringen die aan uw wensen voldoen. Hier kunt u de voordeligste én beste bromfietsverzekering uitzoeken. Zo kunt u direct goed verzekerd de weg op. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag.

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op