Bromfietsverzekering afsluiten op andere naam: verstandig of niet?

Als u een bromfiets heeft, bent u verplicht om minimaal een WA bromfietsverzekering af te sluiten. Vaak is de eigenaar van het voertuig ook degene die de verzekering afsluit. Voor de ene persoon valt de premie echter (flink) hoger uit dan voor de ander. Dit komt onder andere door de dekking die u kiest, uw opgebouwde schadevrije jaren en uw leeftijd. Heeft u de premie voor een motorverzekering berekend en valt de premie tegen? Dan vraagt u zich misschien af of u de bromfietsverzekering ook op een andere naam kunt afsluiten. Op Alpina.nl vertellen we u of dit verstandig is of niet.

Bromfietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Kan ik een bromfietsverzekering op naam van mijn ouders afsluiten?

Een bromfietsverzekering afsluiten op een andere naam is dan een veelgehoorde oplossing. In de praktijk werkt dit echter niet. Bij het afsluiten van de verzekering wordt er gevraagd naar de geboortedatum van de jongste bestuurder van de bromfiets. Hier moet wel de geboortedatum van de zoon of dochter worden genoemd. Op basis hiervan zal de verzekeraar dan de premie berekenen, Soms wordt er, om de premie te drukken, geen eerlijk antwoord gegeven op de vraag. Als dit ontdekt wordt door de verzekeraar wordt dit echter gezien als verzekeringsfraude. U geeft namelijk opzettelijk onjuiste informatie door aan de verzekeraar. Het plegen van verzekeringsfraude, hoe klein en onschuldig het ook mag lijken, kan grote gevolgen hebben.

Wat zijn de gevolgen van een bromfietsverzekering op een andere naam?

Het afsluiten van een bromfietsverzekering op een andere naam kan ook nadelig zijn. Als blijkt dat bij de aanvraag niet de juiste gegevens zijn verstrekt, kan de verzekeraar bij schade een verhoogd eigen risico rekenen. Bij fraude kan het ook zijn dat de verzekeraar weigert om de kosten te vergoeden.

Daarnaast kunt u door de verzekeringsmaatschappij worden geregistreerd bij Stichting CIS. CIS staat voor Centraal Informatie Systeem. Verzekeringsmaatschappijen kunnen CIS raadplegen om informatie over hun klanten in te winnen, te bewaren en uit te wisselen. Wanneer u een verzekering aanvraagt of een schadeclaim indient, kan de verzekeraar een controle uitvoeren bij Stichting CIS. Wat de verzekeraar doet met deze informatie verschilt per geval en maatschappij. Meestal is het zo dat je met een CIS registratie niet door een reguliere maatschappij geaccepteerd wordt. Tot slot heeft het nadelige gevolgen voor het opbouwen van schadevrije jaren. Als de bromfietsverzekering niet op uw naam staat, bouwt u ook geen schadevrije jaren op. Het is dus heel onverstandig om de jongste bestuurder niet te vermelden bij de aanvraag.

Sluit direct een bromfietsverzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kunt u binnen enkele minuten een bromfietsverzekering vergelijken en afsluiten. Na het invullen van uw gegevens en de gewenste dekking, krijgt u een handig overzicht van alle bromfietsverzekeringen die aan uw wensen voldoen. Hier kunt u de voordeligste én beste bromfietsverzekering uitzoeken. Zo kunt u direct goed verzekerd de weg op. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag.

Bereken direct de premie van uw bromfietsverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-12-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op