Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Tomos verzekering

Tomos is een bekende naam als het gaat om brommers. Het is namelijk al jaren een van de populairste brommer merken. Iedere brommerrijder wil natuurlijk dat zijn of haar brommer goed verzekerd is. Ten eerste is het in Nederland verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Daarnaast is het fijn om goed verzekerd te zijn als u in een ongeval terecht komt en schade rijdt. Zo weet u zeker dat u niet te maken krijgt met hoge kosten. Daarom kunt u het beste zo snel mogelijk een goede Tomos verzekering afsluiten. Bij Alpina kunt u uw Tomos verzekering precies zo samenstellen als u zelf wilt.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Tomos verzekering

Ben ik verplicht om een verzekering af te sluiten voor een Tomos?

Ja, u moet in ieder geval een WA-verzekering voor uw Tomos brommer afsluiten. In Nederland is het namelijk wettelijk verplicht om voor ieder motorvoertuig minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Met een WA-brommerverzekering bent u verzekerd bij schade die u een ander toebrengt. Stel dat u met uw Tomos tegen een andere brommer aanrijdt. Aan beide brommers is er flinke schade. Als u alleen een WA-verzekering heeft afgesloten wordt de schade aan uw eigen brommer niet vergoedt door de verzekeraar. Als u dit wilt meeverzekeren moet u een uitgebreidere dekking kiezen.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke dekking zijn er voor een Tomos verzekering?

Bij het afsluiten van een Tomos verzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen, namelijk WA, WA+Diefstal en brand en Allrisk. U kunt van tevoren alvast bedenken welke dekking het beste bij u en uw brommer past. Heeft u een hele nieuwe of dure Tomos? Dan is een allrisk brommerverzekering misschien een goede optie. Als u Tomos al wat ouder is, kunt u ook kiezen voor een WA-verzekering. Wij lichten de drie dekkingen even voor u toe.

WA-dekking

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Bijvoorbeeld als u een bestuurder van rechts over het hoofd ziet en per ongeluk schade veroorzaakt. Uw WA-verzekering zorgt ervoor dat de schade aan de andere bestuurder vergoed wordt. Is uw eigen Tomos ook beschadigd geraakt? Dan zijn deze kosten voor uw eigen rekening.

WA+ dekking

Een aanvulling op de WA-verzekering is de WA+ verzekering. Deze dekking wordt ook wel WA + Diefstal en Brand genoemd. Vooral diefstal kan een prettige aanvulling zijn, omdat brommers erg populair zijn bij dieven. Vergeet in dat geval ook niet om een goed slot aan te schaffen. Vaak is dat ook een van de voorwaarden die een verzekeraar stelt bij deze dekking.

Allrisk dekking

De meest uitgebreide verzekering is de allrisk verzekering. Hiermee bent u ook nog eens verzekerd voor schade aan uw eigen Tomos, ook als u zelf verantwoordelijk bent voor de schade. De allrisk brommerverzekering is de duurste verzekering en wordt daarom vaak afgesloten voor nieuwe of dure brommers.

Sluit direct een Tomos verzekering af op Alpina.nl

Op Alpina.nl kunt u gemakkelijk en snel een Tomos verzekering afsluiten. Vul het kenteken van uw brommer en enkele persoonsgegevens in in onze online vergelijker en u krijgt direct een overzicht van brommerverzekeringen. Deze kunt u vervolgens vergelijken op prijs en inhoud. We tonen niet alleen de premies, maar ook de bijbehorende polisvoorwaarden.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een brommerverzekering? Neem vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op