Is het alarmcertificaat voor uw camper nog geldig?

Om diefstal of inbraak van uw camper te voorkomen is het raadzaam om uw camper goed te beveiligen. Afhankelijk welke camperverzekering u heeft, kunnen er ook bepaalde beveiligingseisen voor uw camper zijn. Wist u dat u periodiek moet controleren of uw alarmcertificaat nog geldig is?

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Controleer of uw certificaat nog geldig is

Hoe komt u erachter of het certificaat van uw voertuig nog geldig is? Via deze link kunt u dit controleren. U vult uw kenteken in en zo ziet u of er een SCM certificaat is geregistreerd op dit kenteken. Ook kunt u meteen zien wat de geldigheid is van uw certificaat.

Geldigheidsduur van het certificaat

De geldigheidsduur van het certificaat is 36 maanden na afgifte. Dit geldt voor zowel personenauto’s, motorfietsen, tweewielers als campers. Na deze 36 maanden, dient het beveiligingssysteem elke 12 maanden opnieuw gekeurd te worden. Dit wordt gedaan door een inbouwbedrijf van CCV voertuigbeveiliging. Als de uitkomst van de keuring positief is, ontvangt u een ‘Bewijs van Certificering‘ als bewijs dat uw beveiligingssysteem is gekeurd en goed functioneert. U krijgt geen nieuw certificaat.

Wat moet ik doen als mijn camper nog geen certificaat heeft?

Heeft uw camper nog geen certificaat en is dit wel verplicht? Neem dan contact op met een inbouwbedrijf CCV voertuigbeveiliging. Op de website van het Kiwa kunt u inbouwbedrijven zoeken die voertuigen certificeren en periodieke keuringen uitvoeren op uw beveiligingssysteem wanneer uw certificaat verlopen is.
Er wordt een certificaat uitgegeven als een inbouwbedrijf de werking van het systeem heeft gecontroleerd en goedgekeurd. Vervolgens wordt de herkenbare CCV voertuigbeveiliging sticker op de ramen van het voertuig geplakt. Potentiële dieven zien op deze manier dat de auto is voorzien van een Kiwa SCM goedgekeurd systeem en zullen het voertuig eerder laten staan.

Wilt u een notificatie ontvangen wanneer uw certificaat verloopt?

U ontvangt niet altijd een automatische herinnering wanneer uw certificaat verloopt. Wilt u een mail ontvangen wanneer uw certificaat verloopt? Dan kunt u door middel van uw e-mailadres en uw certificaatnummer een notificatie aanvragen.

Wat zijn de gevolgen van geen (geldig) certificaat?

Wanneer uw camper niet beschikt over een goedgekeurd beveiligingssysteem kan dit grote gevolgen hebben, wanneer uw camper niet beschikt over een goedgekeurd beveiligingssysteem. Verzekeraars eisen steeds vaker een goed beveiligde camper. Een KIWA SCM-certificaat is een bewijs van beveiliging. Mocht u schade van inbraak of autodiefstal willen claimen op de autoverzekering, maar er blijkt NIET aan de alarmeisen te zijn voldaan, dan kan een aanvullend eigen risico worden gehanteerd of zelfs helemáál niet worden uitgekeerd.

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 09-04-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op