Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wanneer mag een caravanverzekering gewijzigd worden?

Tijdens de looptijd van een caravanverzekering kunnen er verschillende zaken wijzigen. Dit kan zowel in uw persoonlijke situatie als aan de caravan. Bijvoorbeeld een wijziging van uw voertuig op de bestaande verzekering. Bepaalde wijzigingen moet u bij ons melden. Door de wijziging(en) kan de premie veranderen. Het is ook mogelijk dat de verzekeringsmaatschappij mutatiekosten in rekening brengt bij een wijziging.

Wanneer mag ik een caravanverzekering wijzigen?

Wilt u een verzekering wijzigen die via Alpina loopt? Dat kan gemakkelijk online via onze website. Klik hier om een wijziging door te geven.
Een aantal wijzigingen zijn belangrijk om aan ons door te geven, zoals:

  • Een verhuizing
  • Verkoop van de caravan
  • Een wijzing in het gebruik van de caravan
  • Wanneer u voor langere tijd naar het buitenland gaat met de caravan (meer dan 6 maanden)

Caravanverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

keuring caravan verplicht

Wanneer mag een verzekeraar wijzigingen toepassen?

Het kan voorkomen dat de premie of voorwaarden van een verzekering wijzigen. Dit is dan het geval bij de verzekeringen van eenzelfde soort. De premie en/of voorwaarden kunnen zowel tussentijds als bij verlenging worden aangepast. Voordat er een wijziging wordt toegepast op (één van) uw verzekeringen, wordt u daarover van tevoren ingelicht middels een brief en/of e-mail.

Mochten de voorwaarden veranderen bij verlenging van uw verzekering, dan gaan deze in op de eerste dag van de nieuwe contractperiode.

Wijziging tijdens de looptijd van een verzekering

  • In bijzondere gevallen kan een wijziging niet wachten tot een verzekering verlengd wordt. Dat zijn situaties die doorgaans vooraf niet in te schatten zijn door de verzekeringsmaatschappij. Uiteraard houden zij de verandering in premie en/of voorwaarden zo beperkt mogelijk.
  • Wanneer u bovengemiddeld veel schades meldt, heeft een verzekeringsmaatschappij het recht de premie van uw verzekering te verhogen.

Caravanverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat betekent dat voor u?

Als u het niet eens bent met een verandering of premiewijziging kunt u de caravanverzekering opzeggen. Na bekendmaking van bijvoorbeeld een premieverhoging kunt u de verzekering binnen 30 dagen opzeggen of beëindigen. Zegt u de verzekering niet binnen die termijn op dan zullen de wijzigingen ook voor u gelden.

U kunt de verzekering niet opzeggen, indien er iets verandert in de wet of rechtspraak.

Heeft u vragen met betrekking tot het wijzigen van een caravanverzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag! We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Bereken direct de premie van uw caravanverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op