Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe bereken ik de premie van een doorlopende reisverzekering?

Met een doorlopende reisverzekering bent u het hele jaar verzekerd voor schade of diefstal tijdens uw reis. De dekking geldt voor een onbeperkt aantal reizen en is alleen geldig als u daadwerkelijk op reis bent. Hulp, schade of kosten als u op reis bent, worden vergoedt door deze verzekering. U kiest zelf voor dekking in Europa of wereldwijd. Wanneer u een doorlopende reisverzekering wilt afsluiten, wilt u natuurlijk weten wat dit u kost. Hoe berekent u de premie van een doorlopende reisverzekering?

Welke dekkingen kiest u?

Bij het berekenen van een doorlopende reisverzekering is het belangrijk om te weten waarvoor u zich precies wilt verzekeren op reis. U kunt namelijk kiezen voor diverse dekkingen, zo stelt u uw doorlopende reisverzekering helemaal zelf samen. Afhankelijk van uw voorkeuren en voor welke risico’s u zich wilt verzekeren. Vanzelfsprekend wordt de premie hoger, naarmate u meer dekkingen kiest.

De belangrijkste dekkingen waar u uit kunt kiezen:

Ongevallen: Bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval tijdens de reis, ontvangt u een uitkering. Bij overlijden wordt er €25.000 uitgekeerd en bij blijvende invaliditeit maximaal €75.000, afhankelijk van de mate van invaliditeit.

Medische kosten: Met deze keuzedekking bent u verzekerd voor de kosten van een spoedeisende of onverwachte medische behandeling, aanvullend op uw zorgverzekering.

Pech op reis: U krijgt hulp als uw vervoermiddel uitvalt of als de bestuurder, in het buitenland, uitvalt. Het vervoermiddel kan een auto, kampeerauto, motor/scooter, caravan, vouwwagen of aanhangwagen zijn.

Bagage: U bent verzekerd voor beschadiging, verlies en diefstal van uw bagage. Voor bagage die niet ouder is dan 1 jaar wordt de nieuwwaarde vergoed. Is uw bagage ouder dan 1 jaar, dan wordt de dagwaarde vergoed.

Geld: U kunt uw geld meeverzekeren tot maximaal €500 per reis. Met geld worden geldige betaalmiddelen bedoeld in de vorm van munten, biljetten en cheques.

Bijzondere sporten: U bent verzekerd voor schade tijdens de beoefening van wintersport, bergsport, luchtsport of risicovolle watersport (zoals rafting). Sleeën, schaatsen, langlaufen en duiken zijn standaard verzekerd.

Zakelijke reis: Standaard bent u alleen verzekerd voor particuliere reizen. Met deze keuzedekking bent u ook gedekt op reizen die u voor uw werk maakt. Vrijwilligerswerk of een stage tijdens een fulltime studie zijn standaard verzekerd.

Bereken nu de premie van uw doorlopende reisverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
doorlopende reisverzekering berekenen

Europa of werelddekking?

Blijft u binnen Europa of gaat u ook wel eens op reis daarbuiten? Dan kiest u voor de Werelddekking. Met de Europa dekking bent u in alle Europese landen verzekerd, maar ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira. En Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië, Turkije.

Eigen risico doorlopende reisverzekering

Naast verschillende dekkingen, moet u aangeven of u een eigen risico wilt op uw doorlopende reisverzekering. De hoogte van uw eigen risico bepaalt het gedeelte van de schade dat standaard voor eigen rekening is. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie van uw doorlopende reisverzekering.

Annuleringsverzekering

U gaat er niet van uit, maar het kan helaas voorkomen dat u uw vakantie noodgedwongen moet afzeggen of onderbreken. Met een annuleringsverzekering worden de kosten vergoedt die daarvoor worden gemaakt. Let daarbij wel op. Er moet wel sprake zijn van een in de polisvoorwaarden genoemde gebeurtenis, zoals bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie.

Berekenen van een doorlopende reisverzekering

Op Alpina.nl kunt u heel eenvoudig uw premie berekenen voor uw doorlopende reisverzekering. Vul uw gegevens in en kies uw dekking naar keuze. Vervolgens krijgt u te zien welke doorlopende reisverzekering het beste bij u past. Bekijk ook goed de polisvoorwaarden om te zien wat er precies is verzekerd en wat niet. Heeft u een doorlopende reisverzekering gevonden die bij u past? U kunt deze dan direct bij ons online afsluiten.

doorlopende reisverzekering berekenen

Premie al vanaf € 6,22 per maand

U bent het hele jaar door verzekerd tijdens uw vakanties of weekendjes weg in heel Europa voor maar € 6,22 per maand. Met de volgende dekkingen:

  • Ongevallen dekking
  • Medische kosten
  • Wintersport
  • Bagage t/m € 2500
  • Sportuitrusting
  • Automobilistenhulp incl. vervangend vervoer en repatriëring.

Bereken nu de premie van uw doorlopende reisverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op