Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Lekker naar het strand: zijn uw waardevolle spullen verzekerd?

De zomer is weer begonnen en dat is te merken ook! Het weer is al dagen heerlijk. Met dit mooie weer is het al snel druk op de Nederlandse stranden. Helaas zijn er vooral met mooi weer ook dieven actief op en rond het strand. In dit artikel leest u wat u kunt doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een dief en of u verzekerd bent voor diefstal op het strand.

Een dagje strand

Waardevolle spullen zoals uw portemonnee zijn vaak een blok aan het been tijdens een dagje strand. Vaak laten mensen deze waardevolle spullen, op hoop van zegen, op of onder hun strandhanddoek achter wanneer ze een verkoelende duik in de zee nemen. Echter, de politie raadt aan om uw waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis te laten. Bent u toch genoodzaakt om waardevolle spullen mee te nemen naar het strand, houd ze dan goed in de gaten of zorg ervoor dat er altijd iemand bij de waardevolle spullen in de buurt blijft.

strand spullen verzekerd

De verzekering

Maar bent u eigenlijk verzekerd voor diefstal op het strand? Als u enkel een dagje naar het strand gaat, zijn de waardevolle spullen die uw meeneemt naar het strand niet gedekt onder uw reisverzekering. De schade kunt u wel claimen op uw inboedelverzekering, mits u een buitenhuisdekking bij uw inboedelverzekering heeft afgesloten. Gaat u langer weg, op een strandvakantie, dan kunt de schade claimen op uw reisverzekering. Echter, iedere verzekeraar adviseert wel dat u met normale zorgvuldigheid met uw spullen omgaat. Dit betekent dat u op uw spullen let en het dieven niet te gemakkelijk maakt. Mocht blijken dat u onzorgvuldig met uw waardevolle spullen bent omgegaan, dan kunnen verzekeraars nog wel eens besluiten om de schade bij diefstal van uw waardevolle spullen niet te vergoeden.

Doorlopende reisverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Met de auto naar het strand

Wanneer u met de auto naar het strand gaat, adviseert het Verbond van Verzekeraars om een veilige en drukbezochte parkeerplaats op te zoeken om uw auto te parkeren. Laat ook geen waardevolle spullen, zoals uw mobiele telefoon of portemonnee, onbeheerd achter in uw auto. Deze kunt u het beste thuis of in de kluis van uw hotel of appartement achterlaten.

Reisverzekering

Via onze website kunt u gemakkelijk en snel doorlopende reisverzekeringen berekenen en afsluiten. Met een doorlopende reisverzekering bent u het hele jaar verzekerd wanneer u op reis gaat. Ook als u bijvoorbeeld op een korte strandvakantie in Nederland gaat.

Doorlopende reisverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op