800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Waar op letten bij het afsluiten van een fietsverzekering?

Nederland is het nummer 1 fietsland van de wereld. In Nederland wonen ongeveer 17 miljoen mensen, maar er zijn wel 25 miljoen fietsen. Dat is 1,5 fietsen per persoon. Veel mensen hebben meerdere fietsen per persoon. Een fiets voor normaal gebruik en daarnaast een racefiets of mountainbike voor de sport. Ook komt de e-bike sinds een aantal jaar veel vaker voor in het verkeer. Afgelopen jaar zijn er zelfs meer e-bikes verkocht dan normale fietsen. Met zoveel fietsen in Nederland en dagelijks gebruik van de fietsen is het ook verstandig om een goede verzekering af te sluiten.

Jaarlijks worden er ongeveer een half miljoen fietsen gestolen en schade aan de fiets is zo gemaakt. Met een goede fietsverzekering verzekert u zichzelf van een oplossing als uw fiets gestolen wordt of schade aan uw fiets oploopt. In dit handige artikel leest u welke dekkingen er voor uw fiets zijn, waar u op moet letten bij het afsluiten van een fietsverzekering en nog meer zaken rondom een fietsverzekering.

fietsverzekering_Diks_Verzekeringen

Uit welke dekkingen kunt u kiezen bij het afsluiten van een fietsverzekering?

Een fietsverzekering is in Nederland niet verplicht. Toch is het handig om uw fiets te verzekeren. De aanschaf van een nieuwe fiets kost vaak meerdere honderden euro’s. Een verzekering kan u een veilig gevoel geven na de aankoop. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook diefstal van uw fiets ligt op de loer.

Bij de meeste verzekeringen kunt u kiezen uit verschillende dekkingen. De meest gangbare verzekeringen zijn: diefstal, diefstal + beschadiging en diefstal + beschadiging plus. Deze verzekeringen kunt u vergelijken met de verschillende opties die u ook bij een autoverzekering heeft.

Fietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Met de diefstalverzekering bent u alleen verzekerd tegen diefstal van uw fiets. U krijgt dan na diefstal een uitkering. Bij diefstal van uw fiets binnen drie jaar krijgt u vaak de aanschafwaarde van de fiets uitgekeerd. Na de drie jaar krijgt u een uitkering na afschrijving.

De diefstal + beschadiging verzekering krijgt u naast de bovengenoemde uitkering bij diefstal van de fiets ook een uitkering als uw fiets beschadigd raakt door een ongeval waar u bij betrokken bent.

De diefstal + beschadiging plus verzekering bent u voor bovenstaande verzekerd. Deze verzekering biedt als extra dat u ook een uitkering krijgt bij beschadiging van de fiets. Daarnaast is deze verzekering uitgebreid met verhaalbijstand en een ongevallendekking.

Belangrijk bij het afsluiten van een verzekering is om te kijken naar uw eigen wensen en eisen aan een verzekering. Als u dat weet kunt u de bijpassende dekking kiezen. Zo betaalt u nooit te veel of heeft u onnodige dekkingen.

Uw verzekeraar kan eisen stellen na het afsluiten van de fietsverzekering

U wilt natuurlijk niet dan uw fiets gestolen wordt of dat uw fiets beschadigd raakt. Daarnaast kan het zijn dat uw verzekeraar eisen stelt ter voorkoming van diefstal. Verzekeraars kunnen eisen dat uw fiets is uitgerust met een tweede slot of een ART-goedgekeurd slot.

Het hangt ook af van uw woonplaats. In Amsterdam is het diefstal cijfer hoger dan in Drenthe. Het is verstandig om de polisvoorwaarden van uw verzekeraar goed door te lezen. Ook kan de premie per woonplaats verschillen. Afhankelijk van het diefstal- en schadecijfer van uw gemeente.

Sluit uw fietsverzekering af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een fietsverzekering af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u de beste verzekeringen bieden. Heeft u nog twijfels of vragen over onze fietsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw fietsverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op