Waarom een fietsverzekering afsluiten voor een fiets in Amsterdam?

Nederland is een echt fietsland. Nergens ter wereld wordt er meer met de fiets gedaan dan hier. Onze hoofdstad telt bijna een miljoen fietsen. Dat zijn meer fietsen dan het aantal inwoners (883.000 inwoners). Hierdoor ligt in Amsterdam het diefstalcijfer hoger dan in de rest van Nederland. Het is verstandig met al die fietsen om een goede fietsverzekering af te sluiten voor uw eigen fiets. Maar waar moet u op letten bij het afsluiten van een fietsverzekering voor uw Amsterdamse fiets? En moet u zelf maatregelen nemen van uw verzekeraar tegen diefstal? Antwoord op die vragen leest u in dit artikel over de fietsverzekering Amsterdam.

Fietsverzekering Amsterdam maatregelen ter voorkoming van diefstal van uw fiets

In Amsterdam is het risico op diefstal groter dan in de rest van Nederland. Om die reden stellen de meeste verzekeraars strenge eisen ter voorkoming van diefstal. Buiten dat u natuurlijk voorzichtig moet zijn met uw eigendommen, eisen verzekeraars vaak ook extra preventie tegen diefstal. Dit kan een extra slot zijn of een gecertificeerd ART-slot. Per verzekeraar kunnen deze eisen wel verschillen. Lees daarom altijd de polisvoorwaarden van uw verzekeraar.

Kunt u fietsaccessoires meeverzekeren met de fietsverzekering Amsterdam?

Toevoegingen op uw fiets zijn niet standaard meeverzekerd. Als u bijvoorbeeld een fietscomputer heeft is het verstandig om deze extra te verzekeren. Alle zaken die op de fiets zaten toen u deze fiets kocht zijn standaard meeverzekerd. Accessoires die u er later zelf opzet niet. De polisvoorwaarden van de verzekeraar kunnen u hier meer inzicht in geven.

Sluit uw fietsverzekering Amsterdam af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een fietsverzekering Amsterdam af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u de beste verzekeringen bieden. Heeft u nog twijfels of vragen over onze fietsverzekering Amsterdam? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie van uw fietsverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 16-04-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op