800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Waarom een fietsverzekering afsluiten voor een fiets in Amsterdam?

Nederland is een echt fietsland. Nergens ter wereld wordt er meer met de fiets gedaan dan hier. Onze hoofdstad telt bijna een miljoen fietsen. Dat zijn meer fietsen dan het aantal inwoners (883.000 inwoners). Hierdoor ligt in Amsterdam het diefstalcijfer hoger dan in de rest van Nederland. Het is verstandig met al die fietsen om een goede fietsverzekering af te sluiten voor je eigen fiets. Maar waar moet je op letten bij het afsluiten van een fietsverzekering voor je Amsterdamse fiets? En moet je zelf maatregelen nemen van jouw verzekeraar tegen diefstal? Antwoord op die vragen lees je in dit artikel over de fietsverzekering Amsterdam.

fietsverzekering_amsterdam

Wat kun je verzekeren met de fietsverzekering Amsterdam?

Met een fietsverzekering kun je diefstal van een fiets verzekeren en schade aan de fiets. De basisdekking keert alleen uit bij diefstal, maar met een uitgebreidere verzekering dek je je ook tegen beschadiging van de fiets. Vaak wordt de fiets tegen de nieuwwaarde verzekerd en krijg je tot drie jaar na het afsluiten van de fietsverzekering Amsterdam de nieuwwaarde uitgekeerd. Na de drie jaar zal er afschrijving plaatsvinden. Dat wil zeggen dat de verzekeraar dan naar de dagwaarde van de fiets kijkt en evenredig daaraan uitkeert.

Fietsverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Fietsverzekering Amsterdam maatregelen ter voorkoming van diefstal van je fiets

In Amsterdam is het risico op diefstal groter dan in de rest van Nederland. Om die reden stellen de meeste verzekeraars strenge eisen ter voorkoming van diefstal. Buiten dat je natuurlijk voorzichtig moet zijn met je eigendommen, eisen verzekeraars vaak ook extra preventie tegen diefstal. Dit kan een extra slot zijn of een gecertificeerd ART-slot. Per verzekeraar kunnen deze eisen wel verschillen. Lees daarom altijd de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

Kun je fietsaccessoires meeverzekeren met de fietsverzekering Amsterdam?

Toevoegingen op je fiets zijn niet standaard meeverzekerd. Als je bijvoorbeeld een fietscomputer hebt, is het verstandig om deze extra te verzekeren. Alle zaken die op de fiets zaten toen je deze fiets kocht zijn standaard meeverzekerd. Accessoires die je er later zelf opzet niet. De polisvoorwaarden van de verzekeraar kunnen je hier meer inzicht in geven.

Sluit je fietsverzekering Amsterdam af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweeg je een fietsverzekering Amsterdam af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij je de beste verzekeringen bieden. Heb je nog twijfels of vragen over onze fietsverzekering Amsterdam? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie van jouw fietsverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op