800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat is de beste fietsverzekering?

Of uw stalen ros nou een racefiets, e-bike of gewone stadsfiets is: u ziet waarschijnlijk niet graag dat hij gestolen wordt of beschadigd raakt. Met een goede fietsverzekering bent u bij schade of diefstal goed verzekerd en draait u niet zelf voor alle kosten op. Bovendien kunt u snel schakelen met de verzekeraar, zodat u niet te lang zonder fiets zit. Niet elke verzekeraar biedt een fietsverzekering aan, maar er zijn gelukkig genoeg opties. Maar welke fietsverzekering moet u nou afsluiten? Op Alpina.nl helpen we u graag bij het vinden van de beste fietsverzekering.

Fietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

beste fietsverzekering

Waar moet je op letten bij het kiezen van een fietsverzekering?

Jaarlijks worden er ongeveer een half miljoen fietsen gestolen. Een goede fietsverzekering biedt daarom ook dekking tegen schade en diefstal. Naast de dekking zijn er nog een aantal zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste fietsverzekering:

  • De waarde van uw fiets
  • Het type fiets
  • Uw woonplaats

Door online fietsverzekeringen te vergelijken vindt u gemakkelijk de beste fietsverzekering voor uw fiets. Bovendien kunt u alvast een indicatie van de premie berekenen.

Fietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Zo vindt u in 5 stappen de beste fietsverzekering

Het vinden van de beste fiets verzekering is helemaal niet lastig. Het is belangrijk dat u niet direct gaat voor de goedkoopste verzekering, maar dat u ook goed kijkt naar de dekking. Anders bent u straks minder goed verzekerd dan u misschien zou willen. Het vergelijken van fietsverzekeringen kost met onze online vergelijker slechts een paar minuten. Zo komt u er snel achter wat de beste én goedkoopste verzekering voor uw fiets is. Volg bij het vergelijken de volgende stappen:

  1. Vul in wat voor fiets u heeft en wat de nieuwwaarde is
  2. Kies de gewenste dekking. U kunt kiezen tussen Diefstal + Bijstand en Diefstal + Schade + Bijstand
  3. Vul nog een aantal aanvullende gegevens over uw fiets in
  4. Kijk de polisvoorwaarden goed door
  5. Sluit uw gekozen fietsverzekering direct online af!

Veelgestelde vragen

Wat is de beste fietsverzekering voor een elektrische fiets?

U bent niet verplicht om uw elektrische fiets te verzekeren. Toch is het de moeite waard om eens te kijken naar een fietsverzekering voor uw elektrische fiets. Een elektrische fiets is vaak niet goedkoop. Stelt u zich eens voor dat de fiets, of de accu wordt gestolen. Als u dit moet vervangen is dit niet goedkoop. Ook schade aan een elektrische fiets kan in de kosten lopen. Daarom is het fijn om goed verzekerd te zijn.

Wat is de beste fietsverzekering voor een racefiets?

Stapt u in uw vrije tijd graag op de racefiets? Een racefiets is een kostbare investering. Racefietsen kunnen al gauw duizenden euro’s kosten. Het is zonde om extra geld te spenderen aan de reparatie of vervanging van uw racefiets. Daarom biedt een fietsverzekering uitkomst. Schade die u aan uw racefiets lijdt, wordt dan vergoed door uw verzekering. Zo hoeft u niet nog meer geld te spenderen aan uw racefiets.

Wat is de beste fietsverzekering voor een speed pedelec?

Een speed pedelec is de enige fiets waarvoor een verzekering verplicht is. Een speed pedelec kan tot wel 45 km per uur. Dat is behoorlijk snel voor een fiets. Op zo’n snelheid kunt u een ander gemakkelijk schade toebrengen. Bijvoorbeeld als u per ongeluk tegen een andere fietser aanrijdt of als u een voetganger over het hoofd ziet. Met een speed pedelec verzekering met WA-dekking bent u hiervoor verzekerd. Als u schade aan uw eigen speed pedelec ook wil verzekeren kunt u hiervoor een uitgebreidere dekking kiezen.

Beste fietsverzekering gevonden? Sluit hem direct af op Alpina.nl!

Heeft u besloten een fietsverzekering af te sluiten? Sluit deze dan direct af via Alpina! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u de beste verzekering bieden en u voorzien van deskundig advies. Heeft u nog twijfels of vragen over onze fietsverzekering, bijvoorbeeld de kosten? Neem dan vooral contact met ons op! Zij kunnen al uw vragen beantwoorden. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 – 688 37 00. U kunt ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw fietsverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op