800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat houdt een doorlopende fietsverzekering in?

Een doorlopende fietsverzekering houdt in dat u de verzekeringspremie per maand of per jaar betaalt. Met een doorlopende fietsverzekering is uw fiets het hele jaar door verzekerd. Er zit dus geen einddatum aan de verzekering, zoals dit bij een kortlopende verzekering wel het geval is. Als uw fiets halverwege wordt gestolen krijgt u de te veel betaalde premie terug. U betaalt dus nooit premie terwijl dit niet nodig is.

Fietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

doorlopende fietsverzekering

Voordelen van een doorlopende fietsverzekering

Er zitten veel voordelen aan een doorlopende fietsverzekering. Het is natuurlijk niet verplicht om een fietsverzekering af te sluiten, maar het is over het algemeen wel aan te raden. Vaak betaalt u honderden of, in het geval van bijvoorbeeld een e-bike, zelfs duizenden euro’s voor uw fiets. In Nederland komt fietsendiefstal helaas vaak voor. Daarom is het fijn als u goed verzekerd bent bij diefstal. Met een fietsverzekering houdt u aan de diefstal geen financiële schade over. De verzekering kent vaak ook een ruime vergoeding. Gedurende bijvoorbeeld de eerste drie jaren krijgt u bij diefstal 100% van het verzekerde bedrag uitgekeerd en niet de dagwaarde van de fiets. U bent bij de meeste fietsverzekeringen ook geen eigen risico verschuldigd. U krijgt het volledige schadebedrag dus terug. Tegen een relatief lage premie kunt u uw fiets verzekeren tegen diefstal en schade door een ongeval.

Fietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waarom een doorlopende fietsverzekering afsluiten?

Met een doorlopende fietsverzekering bent u het hele jaar door verzekerd. Zo kunt u de fietsverzekeraar inschakelen bij diefstal van uw fiets, maar ook bij schade aan de fiets door bijvoorbeeld een aanrijding. Vooral als u uw fiets veel gebruikt, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer, is het fijn als schade of diefstal snel opgelost wordt. Deze verzekering wordt vaak afgesloten voor nieuwe fietsen tot ze een aantal jaren oud zijn. Niet alle verzekeraars bieden een doorlopende fietsverzekering aan. Het is vaak ook mogelijk om een fietsverzekering af te sluiten bij de verkoper van de fiets. Wij raden echter aan om eerst online te vergelijken. Zo kunt u de fietsverzekering afsluiten met de beste voorwaarden tegen de laagste premie.

Wanneer een doorlopende fietsverzekering

Een doorlopende fietsverzekering wordt vaak afgesloten voor nieuwe fietsen tot ze een aantal jaren oud zijn. Het voordeel van een doorlopende fiets verzekering is dat u na het eerste verzekeringsjaar de verzekering vaak dagelijks kan opzeggen. Kijk vooral eens naar de aanschafwaarde van uw fiets. Voor een tweedehands stadfiets van een paar tientjes loont het niet om een doorlopende fietsverzekering af te sluiten. Als u echter een (tweedehands) e-bike of speciale racefiets heeft gekocht is een doorlopende verzekering wel aan te raden.

Sluit direct een fietsverzekering af via Alpina

Nog op zoek naar de juiste fietsverzekering? Op Alpina.nl kunt u direct uw fietsverzekering vergelijken en afsluiten. Met onze handige online vergelijker kunt u snel de premie berekenen. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 – 688 37 00. U kunt ons ook 24/7 een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw fietsverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op