Is mijn fiets verzekerd op de fietsendrager van de auto?

Nederland staat wereldwijd bekend als een echt fietsenland. In eigen land kunnen we gebruik maken van meer dan 35.000 kilometer aan fietspaden! Nu de lente weer is aangebroken zullen veel mensen dan ook op pad gaan met de fiets. Een deel van deze mensen maakt fietstochten vanaf hun eigen woonadres, terwijl een ander deel de fiets op de fietsendrager van de auto monteert om verder gelegen gebieden te gaan verkennen. Bent u zelf ook van plan om uw fiets op een fietsdrager te vervoeren? Houdt er dan rekening mee dat uw fiets niet altijd verzekerd is voor schade die u onderweg oploopt.

Wie vergoedt schade aan een fiets in de fietsendrager van de auto?

Als uw fiets aan de fietsendrager van de auto bevestigd is en beschadigd raakt, kan de schade altijd verhaald worden op de veroorzaker van de schade. Wanneer een andere automobilist u bijvoorbeeld van achteraan aanrijdt, waardoor de fiets beschadigd raakt, kan de schade aan de fiets verhaald worden op de WA-autoverzekering van deze automobilist.

Als u de schade aan de fiets zelf heeft veroorzaakt, door bijvoorbeeld achteruit tegen een lantaarnpaal aan te rijden, ligt dit heel anders. Uw autoverzekeraar hoeft bij zelf veroorzaakte schade aan de fiets namelijk niets te vergoeden. De door u gekozen dekking op uw autoverzekering maakt hierbij niets uit. Uw autoverzekeraar hoeft de schade aan de fiets niet te vergoeden, ook niet als u een WA+Casco (Allrisk) autoverzekering heeft afgesloten.

Welke verzekeringen vergoeden de fietsschade wel?

Wilt u toch goed verzekerd zijn voor schade die uw fiets in het fietsenrek van uw auto oploopt? Dan kunt u ervoor kiezen om een eenvoudige fietsverzekering af te sluiten. Ook het afsluiten van een reisverzekering is in veel gevallen in goede oplossing. Echter, het is wel verstandig om er rekening mee te houden dat u op de meeste reisverzekeringen tot een maximumbedrag bent gedekt.

Bereken direct de premie van uw fietsverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 28-07-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op