800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Is mijn fiets verzekerd op de fietsendrager van de auto?

Nederland staat wereldwijd bekend als een echt fietsenland. In eigen land kunnen we gebruik maken van meer dan 35.000 kilometer aan fietspaden! Nu de lente weer is aangebroken zullen veel mensen dan ook op pad gaan met de fiets. Een deel van deze mensen maakt fietstochten vanaf hun eigen woonadres, terwijl een ander deel de fiets op de fietsendrager van de auto monteert om verder gelegen gebieden te gaan verkennen. Bent u zelf ook van plan om uw fiets op een fietsdrager te vervoeren? Houdt er dan rekening mee dat uw fiets niet altijd verzekerd is voor schade die u onderweg oploopt.

Wie vergoedt schade aan een fiets in de fietsendrager van de auto?

Als uw fiets aan de fietsendrager van de auto bevestigd is en beschadigd raakt, kan de schade altijd verhaald worden op de veroorzaker van de schade. Wanneer een andere automobilist u bijvoorbeeld van achteraan aanrijdt, waardoor de fiets beschadigd raakt, kan de schade aan de fiets verhaald worden op de WA-autoverzekering van deze automobilist.

Als u de schade aan de fiets zelf heeft veroorzaakt, door bijvoorbeeld achteruit tegen een lantaarnpaal aan te rijden, ligt dit heel anders. Uw autoverzekeraar hoeft bij zelf veroorzaakte schade aan de fiets namelijk niets te vergoeden. De door u gekozen dekking op uw autoverzekering maakt hierbij niets uit. Uw autoverzekeraar hoeft de schade aan de fiets niet te vergoeden, ook niet als u een WA+Casco (Allrisk) autoverzekering heeft afgesloten.

fietsendrager auto

Verlies uw fiets niet uit het oog!

Er zijn veel gevallen bekend van fietsen die van auto’s worden gestolen. Relatief dure fietsen, zoals e-bikes, zijn met name geliefd bij fietsendieven. Het is dus zaak om uw fiets niet uit het oog te verliezen wanneer u de auto heeft geparkeerd. Aangezien de fiets niet wordt gezien als een accessoire van de auto (in tegenstelling tot de fietsendrager overigens), is diefstal van de fiets niet gedekt op de autoverzekering.

Fietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke verzekeringen vergoeden de fietsschade wel?

Wilt u toch goed verzekerd zijn voor schade die uw fiets in het fietsenrek van uw auto oploopt? Dan kunt u ervoor kiezen om een eenvoudige fietsverzekering af te sluiten. Ook het afsluiten van een reisverzekering is in veel gevallen in goede oplossing. Echter, het is wel verstandig om er rekening mee te houden dat u op de meeste reisverzekeringen tot een maximumbedrag bent gedekt.

Bereken direct de premie van uw fietsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op