Is het mogelijk om mijn tweedehands fiets te verzekeren?

Ja, het is zeker mogelijk om een tweedehands fiets te verzekeren. Bij de meeste verzekeraars kunt u gewoon een fietsverzekering voor uw tweedehands fiets afsluiten. U vindt deze verzekeraars door fietsverzekeringen te vergelijken. Hiervoor kunt u onze online vergelijker gebruiken.  Op Alpina.nl helpen we u graag bij het verzekeren van uw tweedehands fiets!

Fietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke dekking mogelijk bij een tweedehands fiets

Bij het verzekeren van een tweedehands fiets heeft u de keuze uit twee verschillende dekkingen: Diefstal + Bijstand of Diefstal + Schade + Bijstand. Wist u dat er jaarlijks ongeveer een miljoen fietsen worden gestolen in Nederland? Daarom is het altijd prettig om goed verzekerd te zijn bij diefstal. U kunt er ook voor kiezen om schade mee te verzekeren. In dat geval bent u ook verzekerd voor schade aan uw fiets door bijvoorbeeld een valpartij, aanrijding of vandalisme.

Belangrijk bij het kiezen van de juiste dekking is dat u de polisvoorwaarden goed doorleest. Vergoedt de verzekeraar ook bij beschadiging van de accu? En wat zijn de voorwaarden bij diefstal? Zo komt u achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. Naast de standaard dekking kunt u ook nog een aantal aanvullende dekkingen afsluiten. Zo kunt u uw fietsverzekering uitbreiden met bijvoorbeeld verhaalsrechtsbijstand, ongevallendekking en een pechhulpverzekering.

Eigen risico

Soms heeft u te maken met een eigen risico bij een fietsverzekering. Het eigen risico kan per polis en per verzekeraar verschillen. Dit ziet u terug op uw polis en in de polisvoorwaarden. Bij diefstal van uw fiets, wat voor type fiets dit ook is, geldt meestal geen eigen risico.

Sluit direct een verzekering af voor uw tweedehands fiets via Alpina

Wilt u uw tweedehands fiets verzekeren? Op Alpina.nl hebben we altijd de juiste fietsverzekering voor u. Het afsluiten kunt u gemakkelijk online regelen. Let op: In het geval van een tweedehands fiets vragen wij u om ons recente foto’s van uw fiets te sturen na het afsluiten van de verzekering. Heeft u nog vragen over de verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag.

Bereken direct de premie van uw fietsverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 07-06-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op