Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe kunt u het beste een fietsverzekering vergelijken?

De winter is voorbij en de zon begint steeds meer te schijnen. De fiets komt weer uit de schuur. Lange fietstochten langs het water of mountainbiken in het bos. In Nederland fietsen we jaarlijks maar liefst 15 miljard kilometer met elkaar. Dat is rond de 880 kilometer per persoon. Met zoveel kilometers per jaar kan er ook een hoop gebeuren op de fiets.

Als fietser bent u niet het veiligst. U kunt op de fiets makkelijk schade of letsel oplopen. Ook kan de fiets gestolen worden. In Nederland bestaan er gelukkig genoeg mogelijkheden om uw fiets te verzekeren tegen schade en diefstal. Welke verzekeringen er voor de fiets zijn, hoe u deze het best kunt vergelijken en andere aandachtspunten leest u in dit handige artikel over fietsverzekering vergelijken.

fietsverzekering_Diks

De dekkingen van de fietsverzekering vergelijken

De meeste verzekeringen bieden dezelfde dekkingen aan, alleen een andere prijs. De meeste verzekeraars bieden de volgende dekkingen:

  • Diefstal: u krijgt na de diefstal van uw fiets een uitkering;
  • Diefstal + beschadiging: als u fiets beschadigd raakt door een ongeval krijgt u een uitkering;
  • Diefstal + beschadiging plus: naast het bovenstaande hebt u met deze dekking ook recht op een verhaal bijstand en ongevallen dekking.

Zoals u ziet zijn er verschillende dekkingen met verschillende opties waar u uit kunt kiezen. Afhankelijk van uw wensen en eisen aan de fietsverzekering kunt u gaan vergelijken welke dekking het beste bij uw situatie past. Als u dat weet kunt u gaan kijken welke verzekeraar het goedkoopst is. Let wel op, de goedkoopste verzekering hoeft niet de beste te zijn. Op deze pagina kunt u de premie berekenen die u zou gaan betalen. Dan weet u meteen waar u aan toe bent bij de verschillende verzekeraars. Lees voor het afsluiten van de verzekering wel goed de polisvoorwaarden door.

Fietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Uitsluitingen van de fietsverzekering

Elke verzekering kent zijn uitsluitingen. Zo is dat ook bij de fietsverzekering. Houd er rekening mee dat iedere verzekeraar een aantal zaken uitsluit, bijvoorbeeld: opzettelijk aangebrachte schades, schade ontstaan door een misdrijf, deelname aan wedstrijden of geen goed slot gebruiken. Dit zijn niet alle uitsluitingen en niet iedere verzekeraar hanteert dezelfde uitsluitingen. Als u de fietsverzekering vergelijkt is het goed om de uitsluitingen van de verzekeraar ook door te nemen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Eigen risico bij de fietsverzekering

De zorgverzekering, autoverzekering en inboedelverzekering zijn sprekende voorbeelden van eigen risico. Bij de fietsverzekering kan er ook sprake zijn van een eigen risico. Afhankelijk van de keuze die u maakt of de verzekering die u afsluit kan er eigen risico gerekend worden bij het indienen van schade. In de polisvoorwaarden van de verzekeraar staat altijd of er sprake is van een eigen risico. Dit bedrag kan variëren van €25 tot €300.  Het is voor uw situatie verstandig om na te gaan of er een eigen risico is en hoe hoog deze is.

Kosten van de fietsverzekering

Hoe hoog de premie van de fietsverzekering is, zal afhangen van uw wensen en eisen. Vaak kunt u de verzekering geheel zelf samenstellen. De kosten zullen variëren van €2,50 per maand tot €20,00 per maand. De kosten hangen af van de dekkingen die u kiest, woonplaats en aanschafwaarde van de fiets.

Sluit uw fietsverzekering af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een fietsverzekering af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u de beste verzekeringen bieden. Heeft u nog twijfels of vragen over onze fietsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie van uw fietsverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op