Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Fietsverzekering Wat kost een fietsverzekering?

Wat kost een fietsverzekering?

Als u op zoek ben naar een fietsverzekering vraag u zich natuurlijk af wat de kosten zijn van een fietsverzekering. Of u nu een nieuwe fiets of een tweedehands fiets heeft, u wilt bij diefstal of schade natuurlijk goed zijn verzekerd. U kunt de beste sloten gebruiken, maar diefstal kunt u er niet volledig mee voorkomen. U kunt bij het kopen van de fiets een dure fietsverzekering afsluiten bij de fietsendealer, maar online vergelijken en afsluiten is aan te raden.

Kosten fietsverzekering

Wat een fietsverzekering kost hangt af van diverse factoren. Waaronder het soort fiets wat u wilt verzekeren. Zo zal een fietsverzekering voor een e-bike uiteraard meer kosten dan voor een tweedehands stadsfiets. Daarnaast is de cataloguswaarde van belang. Hoe duurder de cataloguswaarde van een fiets, hoe hoger de kosten van een fietsverzekering. Uiteraard speelt ook de dekking van uw fietsverzekering mee. U kunt uw fiets namelijk verzekeren tegen diefstal, beschadiging of tegen een combinatie van diefstal en beschadiging. Tot slot is de plaats waar je woont bepalend voor de kosten van uw fietsverzekering.

Fietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat kost een fietsverzekering tegen diefstal?

Niets zo vervelend als uw gloednieuwe fiets gestolen wordt. Daarom is het bij nieuwe fietsen zeker verstandig om ook een dekking voor diefstal af te sluiten. Bij het afsluiten van een fietsverzekering kunt u kiezen voor een basisdekking met diefstal. De kosten van een fietsverzekering tegen diefstal hangt af van het soort fiets en welke dekkingen u er nog meer bij kiest. U kunt naast de diefstal dekking namelijk ook nog kiezen voor een dekking tegen beschadiging. In sommige gevallen is diefstal van uw fiets verzekering op uw inboedelverzekering, maar dat is zeker niet altijd het geval.

Om u een idee te geven wat een fietsverzekering tegen diefstal kost, hieronder enkele voorbeelden.

[table id=131 /]

Kosten fietsverzekering: elektrische fiets

Met een fietsverzekering voor uw elektrische fiets bent u ervan verzekerd dat kosten voor uw fiets altijd gedekt zijn. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken, dat bij diefstal of beschadiging u zelf de kosten moet betalen. Uw verzekering dekt namelijk alle kosten waarvoor u zich verzekerd heeft.

[table id=132 /]

wat kost een fietsverzekering

Wat kost een fietsverzekering per jaar?

Als u een fietsverzekering gaat afsluiten, kunt u kiezen voor premiebetaling per maand of jaar. Bij een betaling per maand krijgt u een zogenoemde termijntoeslag. De kosten van een fietsverzekering per jaar zijn dus iets lager wanneer u ineens een jaar vooruit betaald. De hoogte van de korting is afhankelijk van de verzekeraar.

Bereken online de premie voor een fietsverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op