Welke fietsverzekering moet ik kiezen?

Het kiezen van de juiste verzekering gaat niet altijd van een leien dakje. Er komen steeds meer verzekeraars op de markt waar u tussen kunt kiezen. Ook zijn er vaak verschillende dekkingen en aanvullende opties om tussen te kiezen. Als u een verzekering voor uw fiets wilt afsluiten vraagt u zich misschien af welke fietsverzekering u nou moet kiezen. Met een goede fietsverzekering bent u verzekerd bij diefstal van en eventueel bij schade aan uw fiets. Bent u op zoek naar een fietsverzekering maar weet u niet zo goed welke fietsverzekering u moet nemen? Op Alpina.nl helpen we u graag bij uw keuze!

Fietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke dekkingen zijn er voor een fietsverzekering?

Bij het afsluiten van een fietsverzekering heeft u de keuze uit twee verschillende dekkingen: Diefstal + Bijstand of Diefstal + Schade + Bijstand. Jaarlijks worden er ongeveer een half miljoen fietsen gestolen in Nederland. Daarom is het fijn om goed verzekerd te zijn bij diefstal. Niet alleen bij een stadsfiets, maar ook zeker bij een e-bike of racefiets. Bij een elektrische fiets zijn vooral de accu’s vaak het doelwit van dieven. U kunt er ook voor kiezen om schade mee te verzekeren. In dat geval bent u ook verzekerd voor schade aan uw fiets door bijvoorbeeld een valpartij, aanrijding of vandalisme.

Naast de standaard dekking kunt u ook nog een aantal aanvullende dekkingen afsluiten. Zo kunt u uw fietsverzekering uitbreiden met bijvoorbeeld verhaalsrechtsbijstand, ongevallendekking en een pechhulpverzekering. U kunt uw fietsverzekering dus zelf samenstellen, zodat deze past bij uw persoonlijke situatie.

Sluit uw fietsverzekering eenvoudig af op Alpina.nl

Weet u inmiddels welke fietsverzekering het beste bij uw fiets past? Dan kunt u deze op Alpina.nl direct online afsluiten! Zo kunt u snel goed verzekerd op pad. Met vragen kunt u ons altijd bellen, op telefoonnummer 088 – 6883700 of een bericht sturen via e-mail, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw fietsverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 15-06-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op