Wat moet ik weten over een brandverzekering voor mijn huis?

U bent zich aan het oriënteren op de mogelijkheden van een brandverzekering voor uw huis. Op dit gebied zijn er vele verzekeraars, die vaak ook allen andere premies en voorwaarden hebben.

Door brand of roet- en rookontwikkeling kan uw huis zelf beschadigd raken, maar dit geldt ook voor de spullen in uw huis. Om u te verzekeren voor de brandschade aan het huis kunt u een opstalverzekering afsluiten. Om u te verzekeren voor de brandschade aan uw inboedel kunt u een inboedelverzekering afsluiten.

Het is niet mogelijk om een losse brandverzekering voor uw huis of inboedel te sluiten. Deze is vaak onderdeel van de opstal- en inboedelverzekering. Deze verzekeringen bieden dekking voor meer soorten schadeoorzaken dan schade door brand alleen.

Wat kost een brandverzekering voor mijn huis?

De premie van de brandverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. U moet hierbij denken aan:

  • adres van de woning
  • type en grootte van de woning
  • soort dakbedekking
  • bouwjaar van de woning
  • de dekking die u wenst

U kunt zich voorstellen dat het door deze vele factoren niet mogelijk is om een gemiddelde premie te noemen voor een brandverzekering. Deze is geheel afhankelijk van uw woonsituatie en wensen. Via onze website kunt u eenvoudig (door het opgeven van onder andere bovenstaande gegevens) een berekening maken voor de verzekering van inboedel en opstal.

Wat moet ik doen als ik ga verhuizen, mijn huis ga verhuren of mijn huis leeg komt te staan?

Dergelijke wijzigingen in uw situatie moet u altijd direct doorgeven aan de verzekeraar. Deze kunnen namelijk zorgen voor een verandering van het risico. De verzekeraar wil dit soort zaken dus altijd op tijd weten.
Indien uw verzekering via Alpina loopt, dan kunt u deze wijzigingen aan ons doorgeven. Dit kan zowel via de website als telefonisch. Wij zorgen er dan voor dat de benodigde informatie bij uw verzekeraar terecht komt, zodat we u kunnen informeren over de gevolgen.

Wat kan ik zelf doen om brandschade te voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen. Het is daarom verstandig om rookmelders te installeren in uw woning en een blusdeken/brandblusser te hebben.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 20-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op