800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

iPad gevallen: wat wordt vergoed door de inboedelverzekering?

Je iPad is gevallen: wordt dit vergoed door jouw inboedelverzekering? En in welke gevallen wordt schade aan jouw iPad wel of niet gedekt? Stel je hebt schade aan jouw iPad: hoe claim je dit dan vervolgens? Hier gaan wij verder op in, in dit handige artikel!

inboedelverzekering ipad

Wordt schade aan iPad of tablet vergoed door de inboedelverzekering?

Je hebt het wellicht al eens meegemaakt. Je bent een spelletje aan het spelen op jouw tablet of je bekijkt het laatste nieuws. Na een tijdje besluit je even pauze te nemen. Je legt jouw tablet op de rand van de keukentafel, loopt weg en hoort een harde klap. Natuurlijk hoop je dat het iets anders was, maar helaas: de tablet ligt aan diggelen op de grond…

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Dit is natuurlijk erg vervelend, maar je gaat er vanuit dat het wel goed komt. Het valt namelijk onder de inboedelverzekering, toch? Je kan hierin bedrogen uitkomen. Het verschilt namelijk per inboedelverzekering of dit soort ‘kleine ongelukjes’ ook daadwerkelijk vergoed worden.

In welke gevallen wordt schade aan iPad of tablet wel en niet gedekt?

Uitgebreide Inboedelverzekering:

Afhankelijk van welke inboedelverzekering je hebt, is schade aan je tablet verzekerd. De standaard inboedelverzekering vergoedt geen schade aan je iPad of tablet wanneer dit door een ongeluk komt.

Een uitgebreide inboedelverzekering vergoedt alleen de schade die is ontstaan door brand, waterschade, noodweer/stormschade en diefstal/inbraak. Voor alle andere gevallen ben je niet verzekerd: ook niet voor schade aan iPad of tablet.

Extra uitgebreide inboedelverzekering:

Een extra uitgebreide dekking biedt in dit geval ook geen uitkomst. Wat hiermee extra gedekt wordt, is bijvoorbeeld neerslag die via de openbare weg/de eerste verdieping jouw huis binnenstroomt. Er wordt dus niet vergoed wanneer je zelf de iPad of tablet laat vallen.

Allrisk inboedelverzekering: 

Dan blijft er nog één verzekering over en dat is de Allrisk verzekering. Heb je deze verzekering afgesloten? Dan komt dat mooi uit en ben je verzekerd tegen valschade. Jouw iPad of tablet valt hierbij onder de dekking. Je kunt de schade gewoon opgeven bij jouw verzekeraar en een uitkering verwachten voor de reparatie of vervanging. Het kan wel zo zijn dat voor reparatie je verzekeraar eerst een offerte wil zien. Vraag deze dan ook altijd aan bij je reparateur.

Hoe claim ik schade aan mijn iPad of tablet?

Mits je een Allrisk verzekering hebt, kun je een claim indienen bij je verzekeraar. Zorg ervoor dat je een aantal dingen bij de hand hebt, zoals contactgegevens en je polisnummer.

Bewijzen

Voordat je contact opneemt met de verzekeraar is het belangrijk om het bewijsmateriaal op orde te hebben. Er kan namelijk naar gevraagd worden door de verzekeraar. Dit kan bijvoorbeeld een aankoopbon zijn of een foto van de schade. Zorg ervoor dat de schade duidelijk te zien is en maak eventueel een foto van waar het gebeurd is. Als extra bewijs geldt uiteraard ook het schaderapport van de reparateur.

Indienen

Heb je dit allemaal gedaan? Dan is het tijd om jouw claim in te dienen. Tegenwoordig gebeurt dit veelal online via een invulformulier op de site. Het is ook mogelijk om de verzekeraar te bellen. Wanneer je contact hebt gehad, zal de verzekeraar beoordelen of je de herstelkosten of het aankoopbedrag vergoed krijgt.

Krijg je de reparatie vergoed of een gedeeltelijke vergoeding? Dan kun je binnen no-time weer door met activiteiten op je iPad!

Vragen over dit onderwerp? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Bereken direct de premie voor jouw inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op