iPad gevallen: wat wordt vergoed door de inboedelverzekering?

Uw iPad is gevallen: wordt dit vergoed door uw inboedelverzekering? En in welke gevallen wordt schade aan uw iPad wel of niet gedekt? Stel u heeft schade aan uw iPad: hoe claimt u dit dan vervolgens? Hier gaan wij verder op in, in dit handige artikel!

Dit is natuurlijk erg vervelend, maar u gaat er vanuit dat het wel goed komt. Het valt namelijk onder de inboedelverzekering, toch? U kan hierin bedrogen uitkomen. Het verschilt namelijk per inboedelverzekering of dit soort ‘kleine ongelukjes’ ook daadwerkelijk vergoed worden.

In welke gevallen wordt schade aan iPad of tablet wel en niet gedekt?

Uitgebreide Inboedelverzekering:

Afhankelijk van welke inboedelverzekering u heeft, is schade aan uw tablet verzekerd. De standaard inboedelverzekering vergoedt geen schade aan uw iPad of tablet wanneer dit door een ongeluk komt.

Een uitgebreide inboedelverzekering vergoedt alleen de schade die is ontstaan door brand, waterschade, noodweer/stormschade en diefstal/inbraak. Voor alle andere gevallen bent u niet verzekerd: ook niet voor schade aan iPad of tablet.

Extra uitgebreide inboedelverzekering:

Een extra uitgebreide dekking biedt in dit geval ook geen uitkomst. Wat hiermee extra gedekt wordt, is bijvoorbeeld neerslag die via de openbare weg/de eerste verdieping uw huis binnenstroomt. Er wordt dus niet vergoed wanneer u zelf uw iPad of tablet laat vallen.

Allrisk inboedelverzekering: 

Dan blijft er nog één verzekering over en dat is de Allrisk verzekering. Heeft u deze verzekering afgesloten? Dan komt dat mooi uit en bent u verzekerd tegen valschade. Uw iPad of tablet valt hierbij onder de dekking. U kunt de schade gewoon opgeven bij uw verzekeraar en een uitkering verwachten voor de reparatie of vervanging. Het kan wel zo zijn dat voor reparatie uw verzekeraar eerst een offerte wil zien. Vraag deze dan ook altijd aan bij uw reparateur.

Hoe claim ik schade aan mijn iPad of tablet?

Mits u een Allrisk verzekering heeft, kunt u een claim indienen bij uw verzekeraar. Zorg ervoor dat u een aantal dingen bij de hand heeft, zoals contactgegevens en uw polisnummer.

Bewijzen

Voordat u contact opneemt met de verzekeraar is het belangrijk om uw bewijsmateriaal op orde te hebben. Er kan namelijk naar gevraagd worden door uw verzekeraar. Dit kan bijvoorbeeld een aankoopbon zijn of een foto van de schade. Zorg ervoor dat de schade duidelijk te zien is en maak eventueel een foto van waar het gebeurd is. Als extra bewijs geldt uiteraard ook het schaderapport van de reparateur.

Indienen

Heeft u dit allemaal gedaan? Dan is het tijd om uw claim in te dienen. Tegenwoordig gebeurt dit veelal online via een invulformulier op de site. Het is ook mogelijk om uw verzekeraar te bellen. Wanneer u contact heeft gehad, zal de verzekeraar beoordelen of u de herstelkosten of het aankoopbedrag vergoed krijgt.

Krijgt u de reparatie vergoed of een gedeeltelijke vergoeding? Dan kunt u binnen no-time weer door met activiteiten op uw iPad!

Vragen over dit onderwerp? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Bereken direct de premie voor uw inboedelverzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 20-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op