Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Valt lekkage in huis onder de inboedelverzekering?

Je komt thuis en ziet dat je hele woonkamer onder water staat. Dat is erg vervelend en je wil natuurlijk weten of de verzekering de waterschade vergoedt. De meeste inboedelverzekeringen vergoeden schade die is ontstaan door lekkage. Echter hebben de meeste verzekeringen ook voorwaarden voordat ze overgaan op uitkeren van de schade. In dit artikel gaan we in op wat de verzekering dekt en wanneer de verzekering uitkeert als je lekkage hebt gehad.

Wat dekt de inboedelverzekering en hoe claim je de schade?

Een inboedelverzekering dekt alle roerende zaken (spullen die verplaatsbaar zijn). Hieronder vallen bijvoorbeeld je bed, tv, bank en je bureau. Echter bestaan er wel verschillende verzekeringen binnen de inboedelverzekering. Afhankelijk van de dekking die je kiest, ben je verzekerd tot een bepaald maximaal bedrag. Het is ook aan te raden om een inschatting te maken van de waarde van je spullen. Het is meestal zo dat de inboedel op nieuwwaarde is verzekerd.

Verzekeraars stellen vaak de voorwaarde dat de schade door onvoorziene omstandigheden moet ontstaan. Lekkage moet dus onvoorzien zijn. Achterstallig onderhoud valt niet onder deze voorwaarde aangezien dit voorkomen had kunnen worden. Heeft het zo hard geregend dat de dakgoot het niet meer houdt en slaat het water door het dak heen? Dan is de kans groot dat de verzekeraar dit vergoedt. Dat is namelijk onvoorzien.

Inboedelverzekering lekkage

Het is altijd belangrijk om schade zo snel mogelijk te melden. Dit kan vaak telefonisch of per mail. Naderhand dien je wel een schadeformulier op te maken om de schade te noteren. Na het invullen van het schadeformulier kijkt de verzekeraar of je recht hebt op een schadevergoeding. Het kan zijn dat de verzekeraar een schade expert stuurt om de schade op te nemen en te kijken naar de hoogte van de schade. Bij het invullen van het schadeformulier is het verstandig om foto’s en eventueel aankoopbonnen mee te sturen van de schade. Zo kun je beter aantonen waar de schade ligt en wat de kosten zijn van de kapotte spullen.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Wat keert de verzekering uit als je lekkage hebt gehad?

Verzekeraars keren een schadevergoeding uit als de lekkage is ontstaan door een onvoorziene omstandigheid. Verder hangt het dan af van welke verzekering je hebt en wat het maximale bedrag is dat de verzekeraar uitkeert in het geval van lekkage. Verzekeraars verschillen hier onderling enorm in. Wil je weten wat de verzekeraar dekt/uitkeert in het geval van lekkage? Controleer dan altijd je polis. Of kijk bij het afsluiten van een inboedelverzekering altijd naar het polisblad.

Buiten de schade aan je inboedel heb je waarschijnlijk ook schade opgelopen aan je huis. Hiervoor is er een andere verzekering, namelijk de opstalverzekering. Die vergoedt bijvoorbeeld schade aan het plafond of de muren. In het geval van lekkage aan je huis spreek je twee verzekeringen aan. Heb je deze verzekeringen nog niet dan is het verstandig om deze goed te vergelijken met elkaar en te kijken welke verzekering het beste bij je wensen past.

Meer informatie over een verzekering? Bekijk de mogelijkheden bij Alpina!

Wil je een inboedelverzekering of opstalverzekering afsluiten? Dan ben je bij Alpina aan het juiste adres. Bij Alpina krijg je altijd de meest complete verzekering voor de juiste prijs. Heb je vragen over het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bereken direct de premie voor een inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op