Valt lekkage in huis onder de inboedelverzekering?

U komt thuis en ziet dat uw hele woonkamer onder water staat. Dat is erg vervelend en u wil natuurlijk weten of de verzekering de waterschade vergoedt. De meeste inboedelverzekeringen vergoeden schade die is ontstaan door lekkage.  Echter hebben de meeste verzekeringen ook voorwaarden voordat ze overgaan op uitkeren van de schade. In dit artikel gaan we in op wat de verzekering dekt en wanneer de verzekering uitkeert als u lekkage heeft gehad.

Wat dekt de inboedelverzekering en hoe claimt u de schade?

Een inboedelverzekering dekt alle roerende zaken (spullen die verplaatsbaar zijn). Hieronder vallen bijvoorbeeld uw bed, tv, bank en uw bureau. Echter bestaan er wel verschillende verzekeringen binnen de inboedelverzekering. Afhankelijk van de dekking die u kiest bent u verzekerd tot een bepaald maximaal bedrag. Het is ook aan te raden om een inschatting te maken van de waarde van uw spullen. Het is meestal zo dat de inboedel op nieuwwaarde is verzekerd.

Verzekeraars stellen vaak de voorwaarde dat de schade door onvoorziene omstandigheden moet ontstaan. Lekkage moet dus onvoorzien zijn. Achterstallig onderhoud valt niet onder deze voorwaarde aangezien dit voorkomen had kunnen worden. Heeft het zo hard geregend dat de dakgoot het niet meer houdt en slaat het water door het dak heen? Dan is de kans groot dat de verzekeraar dit vergoedt. Dat is namelijk onvoorzien.

Wat keert de verzekering uit als u lekkage heeft gehad?

Verzekeraars keren een schadevergoeding uit als de lekkage is ontstaan door een onvoorziene omstandigheid. Verder hangt het dan af van welke verzekering u heeft en wat het maximale bedrag is dat de verzekeraar uitkeert in het geval van lekkage. Verzekeraars verschillen hier onderling enorm in. Wilt u weten wat uw verzekeraar dekt/uitkeert in het geval van lekkage? Controleer dan altijd uw polis. Of kijk bij het afsluiten van een inboedelverzekering altijd naar het polisblad.

Buiten de schade aan uw inboedel heeft u waarschijnlijk ook schade opgelopen aan uw huis. Hiervoor is er een andere verzekering, namelijk de opstalverzekering. Die vergoedt bijvoorbeeld schade aan het plafond of de muren. In het geval van lekkage aan uw huis spreekt u twee verzekeringen aan. Heeft u deze verzekeringen nog niet dan is het verstandig om deze goed te vergelijken met elkaar en te kijken welke verzekering het beste bij uw wensen past.

Meer informatie over een verzekering? Bekijk de mogelijkheden bij Alpina!

Wilt u een inboedelverzekering of opstalverzekering afsluiten? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres. Bij Alpina krijgt u altijd de meest complete verzekering voor de juiste prijs. Heeft u vragen over het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bereken direct de premie voor een inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op