Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Welke dekking kan ik kiezen?

Bij het afsluiten van een motorverzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + beperkt casco en Allrisk. Welke dekking u het beste kunt kiezen is onder andere afhankelijk van de dagwaarde van uw motor. De dagwaarde wordt berekend aan de hand van een aantal factoren, zoals de cataloguswaarde, de kilometerstand en de leeftijd van de auto. Bij schade kunt u terugvallen op uw motorverzekering, maar welke schade precies vergoed wordt, is afhankelijk van de gekozen dekking. Op Alpina.nl leggen we u uit wat de verschillende verzekeringsvormen inhouden.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

motorverzekering dekking

WA

Een WA-dekking vormt de basis voor uw motorverzekering. In Nederland is het verplicht om voor elk motorvoertuig minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt met uw voertuig. De verzekeraar keert echter nooit uit bij schade aan uw eigen motor. De tegenpartij waar u schade bij heeft veroorzaakt wordt schadeloos gesteld door uw verzekeraar. Schade claimen op de verzekering kost u wel schadevrije jaren. Hierdoor stijgt de premie voor de motorverzekering mogelijk in het nieuwe verzekeringsjaar.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

WA + beperkt casco

U kunt ook kiezen voor een WA + beperkt casco dekking. Naast aansprakelijkheidsschades bent u dan ook verzekerd voor schade door bijvoorbeeld:

  • Brand
  • Ontploffing
  • Ruitbreuk
  • Storm- en hagelschade
  • Bliksemschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Diefstal

Een WA + beperkt casco dekking wordt vaak gekozen voor wat oudere motoren die nog wel een hoge dagwaarde hebben, maar waarvoor een allrisk dekking niet meer van toepassing is. Ook motoren met een waarde van nog maar een paar duizend euro kunt u nog goed verzekeren met deze dekking. Daarom is dit een veel gekozen dekking voor een motorverzekering.

Allrisk

Tot slot is er de allrisk dekking. Dit is de meest uitgebreide dekking die u bij uw motorverzekering kunt afsluiten. Hiermee bent u verzekerd voor alle eerder genoemde schadeoorzaken, maar ook voor schade aan uw eigen motor na een aanrijding. Ook als de aanrijding uw eigen schuld was. Deze dekking wordt voornamelijk gekozen voor hele nieuwe motoren met een hoge dagwaarde.

Winterstop dekking

Bent u een echte mooi-weer-rijder? Dan kan een winterstop dekking voor uw motorverzekering interessant zijn. Dit is geen hoofdekking, zoals WA, beperkt casco of allrisk, maar een extra dekking. Een winterstop dekking houdt in dat uw motor gedurende de wintermaanden, ongeveer van 15 december tot 1 maart, in de stalling staat. U krijgt dan het hele jaar door 10% korting op de hoofdekking. Schade die ontstaat in de garage is wel gewoon verzekerd, bijvoorbeeld als er brand uitbreekt of uw motor uit de stalling gestolen wordt (mits u een beperkt casco of allrisk dekking heeft).

Beste dekking afhankelijk van dagwaarde motor

Bij het vinden van de juiste dekking voor uw motorverzekering zijn de nieuwwaarde en de dagwaarde van uw motor van belang. De waarde hoeft u niet zelf op te zoeken. Aan de hand van het kenteken wordt deze automatisch ingevuld.

Voor een wat oudere motor met een lage dagwaarde hoeft u niet de uitgebreidste en duurste dekking af te sluiten. Dat betekent echter niet dat u alleen een WA-verzekering moet afsluiten als uw motor al een paar jaar oud is. Motoren houden vaak een flinke dagwaarde, ook al ze al wat ouder zijn. Daarom kan het alsnog lonen om een uitgebreidere verzekering af te sluiten.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op