800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Bereken premie
oldtimer-bromfietsverzekering

Motor oldtimerverzekering vergelijken

Vergelijk de premie van uw oldtimer motorverzekering!

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen motor

WA Beperkt Casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen motor

WA Volledig Casco (All-Risk)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen motor

Je wilt niet teveel betalen, dus ga je vergelijken. Dat is ook zeker aan te raden. Een verzekeraar kan voor het verzekeren van jouw oldtimer motor het dubbele vragen in vergelijking met een goedkopere verzekeraar. Binnen een paar minuten kun je berekenen waar je het beste terecht kunt.

Het vergelijken van oldtimer motorverzekeringen heeft twee doelen, namelijk:

 • Je bespaart geld door niet een willekeurige verzekeraar te kiezen
 • Je wilt kwalitatief de meest uitgebreide dekking

Bij het verwezenlijken van beide doelen kunnen wij jou helpen.

Vergelijken – Waar begin je?

Heb je al een verzekering voor je motor? In dat geval is het handig om de polis erbij te zoeken. Je kunt veel geld besparen als de huidige verzekering niet speciaal gericht is op een oldtimer. Ook als het wel een oldtimerverzekering is, kan het vergelijken uit. Voor het vergelijken heb je ook het kenteken nodig. Er zijn nog meer te beantwoorden vragen, maar deze vragen kun je uit je hoofd wel beantwoorden.

Hoe wil jij jouw motor verzekeren?

De WA-verzekering is verplicht. Deze verzekering betaalt uit als je met de oldtimer motor schade aanricht aan anderen of aan bezittingen van anderen. Je kunt je motor uitgebreider verzekeren met de WA beperkt casco en de all risk verzekering. Naast de verzekering tegen de wettelijke aansprakelijkheid keert de WA beperkt casco ook uit bij bepaalde in de polisvoorwaarden omschreven schade-oorzaken. Het gaat bijvoorbeeld om dekking tegen diefstal en storm- en hagelschade. Bij een aanrijding keert deze verzekering jouw schade niet uit. Hier heb je de all risk verzekering voor nodig.

Is het moeilijk kiezen welke dekking je wenst? Door het vergelijken wordt de keuze vereenvoudigd. Samen met de verschillen in dekking geven de premieverschillen vaak de doorslag. Over het algemeen kun je zeggen dat je een motor met een geringe waarde niet all risk verzekert. Een oldtimer heeft echter vaak een hoge waarde, dus is de all risk verzekering voor een oldtimer toch gebruikelijk.

Waardoor zijn de verschillen tussen verzekeraars zo groot?

Verzekeringen die dezelfde dekking bieden kunnen qua premiehoogte toch sterk verschillen. Dit kan vaak niet onderbouwd worden met een betere service of andere verschillen. Je betaalt gewoon teveel als je ervoor kiest om niet te vergelijken. Zolang jij trouw blijft zitten bij de te dure verzekeraar verlies je geld. De verzekeraar zal geen verlaging van de premie doorvoeren. Met een beetje pech wel een verhoging. Je moet zelf in actie komen om te besparen. Het is namelijk niet zo dat de duurste verzekeraar ook de beste verzekering biedt. Blijf dus kritisch bij het verzekeren van je oldtimer motor.

Waar is de hoogte van de premie van afhankelijk?

In het verleden waren verzekeraars eenduidiger bij het berekenen van de premie. Er werd gelet op de dagwaarde, de nieuwwaarde en het gewicht. De laatste jaren nemen ze meer gegevens mee bij het berekenen van de premie. De premie die je verschuldigd bent voor het verzekeren van jouw motor kan nu ook afhankelijk zijn van de carrosserie, aantal kilowatts en het merk en type. Zelfs de kleur kan hierin mee worden genomen.

Kan ik van mijn huidige oldtimer motorverzekering af?

Zodra een verzekering één jaar gelopen heeft, is deze dagelijks opzegbaar. Verzekeraars mogen een opzegtermijn van één maand hanteren. De motorverzekering kun je bij verkoop van je motor opzeggen met het opsturen van het vrijwaringsbewijs die je krijgt bij verkoop. Ga je niet verkopen, maar blijkt bij het vergelijken dat je goedkoper kunt verzekeren? Met een brief kun je de huidige verzekering opzeggen. Wij willen het ook graag voor jou doen. Hiervoor kun je gebruik maken van onze opzegservice. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn met je huidige verzekering?

 

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Vergelijk de premie van uw oldtimer motorverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op