Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Oldtimerverzekering FAQ Kan ik mijn oldtimer op basis van een taxatierapport verzekeren?

Kan ik mijn oldtimer op basis van een taxatierapport verzekeren?

Ja, dat kan. Wij hebben verschillende oldtimerverzekeringen waarop u uw oldtimer tegen taxatiewaarde kan verzekeren.

Taxatierapport als leidraad

Bij sommige tarieven moet de oldtimer worden getaxeerd om objectief de huidige waarde vast te stellen maar zal de uitkering bij een schade alleen plaatsvinden op basis van de dagwaarde op het moment van schade. Deze dagwaarde zal dan door een schade expert worden vastgesteld.

Het is dus mogelijk dat bij een schade de dagwaarde lager ligt dan de getaxeerde waarde. De schade expert zal in dit geval het taxatierapport alleen maar als leidraad hanteren.

Uitkering op basis van het taxatierapport

Wanneer de uitkering op basis van een taxatierapport is (zoals bepaald in art. 7:960 BW) staat dit expliciet op het polisblad. Meestal in een aparte clausule

Voorbeeld clausule tekst:

Bij schadevaststelling wordt , ter bepaling van de waarde voor de schade, uitgegaan van de getaxeerde waarde. Voorwaarde hierbij is wel dat de schade plaatsvindt binnen 36 maanden na opmaak van het taxatierapport en dat u de nieuwe getaxeerde waarde, onverwijld schriftelijk of electronisch, aan ons doorgeeft, zodat wij de verzekerde som aan kunnen passen.

Bij schade aan het motorrijtuig zal in ieder geval nooit meer worden uitgekeerd dan het verzekerd bedrag minus de waarde van de restanten.

Indien er geen (geldig) taxatierapport aanwezig is zal de schade-expert uitgaan van de (mogelijk lagere) dagwaarde.

Taxatierapport verlopen en dan?

De meeste taxateurs zetten in het taxatierapport dat het rapport 3 jaar geldig is. Echter verzekeringsmaatschappijen hanteren per tarief een eigen geldigheidsduur die soms korter is.

Wanneer het taxatierapport is verlopen en er is een schade dan zal de maatschappij niet meer dan de dagwaarde uitkeren. Het is dus van belang dat u goed in de gaten houdt of uw taxatierapport is verlopen.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op