Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Waarom de fundering meeverzekeren bij een opstalverzekering?

De fundering vormt de basis van uw woning. Als de fundering beschadigd raakt of scheurt moet deze hersteld worden. Soms is de fundering zelfs volledig onbruikbaar en moet deze vervangen worden. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen. Om hiervoor verzekerd te zijn kunt u de fundering meeverzekeren bij het afsluiten van een opstalverzekering.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

opstalverzekering fundering

Is de fundering standaard meeverzekerd bij een opstalverzekering?

Bij sommige verzekeraars is de fundering standaard meeverzekerd bij een opstalverzekering. Dit is echter niet bij alle verzekeraars zo. Het is daarom verstandig om de polisvoorwaarden van uw verzekeraar goed te controleren om te weten of u de fundering apart moet meeverzekeren. Bij schade aan uw huis denkt u waarschijnlijk niet zo snel aan de fundering. Helaas kan ook de fundering schade oplopen, bijvoorbeeld door een brand of ontploffing. Door de fundering mee te verzekeren met uw opstalverzekering zorgt u ervoor dat de torenhoge kosten voor het herstellen of vervangen van de fundering u bespaard blijven.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Fundering niet meegenomen in de herbouwwaardemeter

Bij een opstalverzekering wordt er rekening gehouden met de herbouwwaarde van uw woning. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om uw woning op precies dezelfde manier opnieuw te bouwen. Om de herbouwwaarde van uw woning te bepalen kunt u gebruik maken van de herbouwwaardemeter. De fundering wordt in de herbouwwaardemeter echter niet meegenomen. Mocht de fundering beschadigd raken, zal er bij het herbouwen van de woning een nieuwe fundering gemaakt moeten worden. Bij de meeste opstalverzekeringen kunt u de fundering dus mee verzekeren, tegen een bepaalde meer premie.

Sluit een opstalverzekering af via Alpina

Als u een opstalverzekering voor uw woning afsluit, kunt u zelf kiezen of u de fundering wilt meeverzekeren. In onze online berekenmodule kunt u alvast een indicatie van de maandelijkse premie berekenen. Bij Alpina hebben we niet alleen de beste dekkingen, maar ook de scherpste premies. Zo weet u zeker dat u nooit te veel betaalt voor uw opstalverzekering.

Onze verzekeringsspecialisten geven u graag advies als u daar behoefte aan heeft. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U mag ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger. We hebben alvast de meestgestelde vragen bij een opstalverzekering voor u verzameld, wie weet staat uw vraag er al tussen!

Lees ook:

Bereken direct de premie voor uw opstalverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op