Waarom de fundering meeverzekeren bij een opstalverzekering?

De fundering vormt de basis van uw woning. Als de fundering beschadigd raakt of scheurt moet deze hersteld worden. Soms is de fundering zelfs volledig onbruikbaar en moet deze vervangen worden. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen. Om hiervoor verzekerd te zijn kunt u de fundering meeverzekeren bij het afsluiten van een opstalverzekering.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Fundering niet meegenomen in de herbouwwaardemeter

Bij een opstalverzekering wordt er rekening gehouden met de herbouwwaarde van uw woning. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om uw woning op precies dezelfde manier opnieuw te bouwen. Om de herbouwwaarde van uw woning te bepalen kunt u gebruik maken van de herbouwwaardemeter. De fundering wordt in de herbouwwaardemeter echter niet meegenomen. Mocht de fundering beschadigd raken, zal er bij het herbouwen van de woning een nieuwe fundering gemaakt moeten worden. Bij de meeste opstalverzekeringen kunt u de fundering dus mee verzekeren, tegen een bepaalde meer premie.

Sluit een opstalverzekering af via Alpina

Als u een opstalverzekering voor uw woning afsluit, kunt u zelf kiezen of u de fundering wilt meeverzekeren. In onze online berekenmodule kunt u alvast een indicatie van de maandelijkse premie berekenen. Bij Alpina hebben we niet alleen de beste dekkingen, maar ook de scherpste premies. Zo weet u zeker dat u nooit te veel betaalt voor uw opstalverzekering.

Onze verzekeringsspecialisten geven u graag advies als u daar behoefte aan heeft. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U mag ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger. We hebben alvast de meestgestelde vragen bij een opstalverzekering voor u verzameld, wie weet staat uw vraag er al tussen!

Lees ook:

Bereken direct de premie voor uw opstalverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 01-10-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op