800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Is een garage meeverzekerd op uw opstalverzekering?

U heeft een huis gekocht met een ruime garage erbij. Heel erg fijn om uw auto in te zetten of overbodige spullen in te stallen. Deze garage staat alleen niet vast aan uw huis. Hoe zit dit dan met uw verzekering?

Dit hangt af van het type verzekering dat u gekozen heeft. Bij de ene opstalverzekering zit dit erbij, mits de garage aan het huis zit of op hetzelfde terrein staat. Bij andere verzekeringen enkel tot een bepaald aantal vierkante meter. Het is dan ook verstandig om goed te kijken waar het wel of niet is meeverzekerd. Het is namelijk niet bij iedere verzekeraar vanzelfsprekend dat een garage is meeverzekerd met de opstalverzekering.

Een opstalverzekering dekt schade aan spullen die vastzitten in, en aan het huis. Daaronder vallen ook leidingen, centrale verwarming, de badkamer en het toilet. Mocht er iets kapot gaan aan het huis of aan de garage, dan is het fijn om te weten dat dit verzekerd is. Hoe kunnen losse spullen dan meeverzekerd zijn? Die vallen onder de inboedelverzekering. Uw keuken valt overigens wel onder de opstalverzekering.

Opstalverzekering garage

Hoe zit het met een opstalverzekering voor een (losse) garagebox?

Zoals eerder genoemd hangt dit af van uw verzekeraar. In veel gevallen vallen losse garageboxen onder de opstalverzekering van het huis. Dit is overigens niet het geval wanneer uw garagebox onder een ander adres valt. Vraag dit goed na en geef dit aan bij uw verzekeraar.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Belang van het verzekeren van uw garage(box)

Het is belangrijk dat u uw garage heeft meeverzekerd. Het is namelijk uw eigendom. Mocht er iets mee gebeuren? Dan wilt u niet dat u zelf voor de schade moet opdraaien. Misschien stormt het wel en valt er een boom op uw garage! Wanneer u deze niet verzekerd heeft, dient u zelf alle herstelkosten te betalen. Ook wanneer er wordt ingebroken of wanneer er sprake is van brand, wilt u het liefst dat uw garage verzekerd is.

Kies voor een opstalverzekering bij Alpina

Met een opstalverzekering van Alpina bent u er altijd zeker van dat uw huis en garage keurig verzekerd zijn. Onze aantrekkelijke tarieven en uitstekende service bieden u altijd de beste uitkomst voor uw verzekeringen. Heeft u nog vragen over de dienstverlening van Alpina? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bereken de premie voor een opstalverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op