800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Het kan zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet, als u zich aan het oriënteren bent op de mogelijkheden van een opstalverzekering.
Er zijn veel verzekeraars, die ook allemaal een andere premie rekenen. Voor u is het uiteraard belangrijk om vooraf te weten wat de kosten van de opstalverzekering zijn om een keuze te kunnen maken.

 

Kosten opstalverzekering

Kosten opstalverzekering

De premie van de opstalverzekering wordt op een aantal verschillende factoren gebaseerd en is dus voor iedereen anders.
De zaken waar rekening mee gehouden wordt, zijn:

  • het type woning
  • de bouwaard van uw woning (het dak en de muren)
  • de herbouwwaarde
  • de gekozen dekking
  • het eigen risico
  • woonplaats/woonregio

Voor bijzondere panden kan het zijn dat de voorwaarden en premies afwijken.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe bereken ik de waarde van mijn opstal?

Bij het afsluiten van een opstalverzekering moet de waarde van de opstal worden vastgesteld. Het gaat dan om de herbouwwaarde van het woonhuis. Dat is het totaalbedrag dat nodig is om de woning in dezelfde staat te herbouwen.

Een herbouwwaardemeter kan u helpen om op een makkelijke manier de herbouwwaarde van uw opstal te berekenen.
Om vast te stellen wat het kost om uw huis opnieuw te bouwen, nadat het door schade verloren is gegaan, kan de herbouwwaardemeter gebruikt worden.

De fundering van het huis wordt hierbij niet meegenomen. Mocht de fundering beschadigd raken, zal er bij het herbouwen van de woning een nieuwe fundering gemaakt moeten worden. Bij de meeste opstalverzekeringen kunt u de fundering mee laten verzekeren, tegen een bepaalde meerpremie.

Een verzekeraar zal u elke 5 jaar vragen om de herbouwwaardemeter in te vullen om de garantie tegen onderverzekering te behouden. Als u gaat verhuizen, zal dit ook aan u gevraagd worden.

Opstalverzekering kosten

Bij het vergelijken van verschillende aanbieders is het belangrijk dat u erop let dat de polissen qua inhoud en dekking vergelijkbaar zijn. Een lage premie wil niet automatisch zeggen dat u een slechte dekking heeft en andersom. Een hoge premie biedt niet altijd de beste dekking.

De premie van uw opstalverzekering kan veranderen wanneer u gaat verhuizen of wanneer de herbouwwaarde van uw woning hoger wordt. Daarnaast kunnen de kosten van uw opstalverzekering wijzigen wanneer verzekeraars de totale last en de totale premieontvangsten met elkaar gaan vergelijken. Dit gebeurt één keer per jaar en kan ervoor zorgen dat uw premie verhoogd wordt. De aanpassingen aan de premie worden per contractvervaldatum doorgevoerd.

Alpina werkt met verschillende verzekeraars samen. Wij kunnen dan ook gemakkelijk voor u vergelijken, zodat u de beste keuze kunt maken.
Ook kunt u direct zelf de premie voor uw opstalverzekering berekenen op onze website.

Bereken direct de premie van uw opstalverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op