800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
porsche autoverzekering
Home Porsche verzekering

Je Porsche verzekering berekenen en afsluiten

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Hulp van onze experts.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een autoverzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je autoverzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalk - Expert autoverzekering

Al jaren expert in oldtimerverzekering

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

De dekking van je Porsche verzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Alles over de Porsche autoverzekering

Bent u de trotse eigenaar van een prachtige Porsche sportwagen? Dan is een goede autoverzekering belangrijk. Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een Porsche verzekering afsluiten. In enkele minuten kunt u een goede vergelijking maken tussen het aanbod van verschillende autoverzekeraars.

Waarom uw Porsche verzekeren?

Een Porsche is een waardevolle auto. Daar sluit u natuurlijk niet de eerste de beste autoverzekering voor af. Een passende verzekering is belangrijk, zodat u goed verzekerd bent bij diefstal of schade. Omdat een Porsche over het algemeen een dure auto is, zal de premie voor de autoverzekering ook wat hoger liggen. Hoe duurder de auto, hoe groter het risico voor de verzekeraar. Een dure auto als een Porsche is namelijk een populair doelwit bij dieven. Het schadebedrag is bij schade aan of diefstal van een Porsche heel hoog. Met een goede autoverzekering hoeft u zich daar geen zorgen om te maken. Dan kunt u met een gerust hart in uw Porsche stappen en wegrijden.

Wat kost een Porsche verzekering?

De kosten voor een Porsche verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • De gewenste dekking
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • Uw leeftijd
 • Uw woonplaats
Welke dekking afsluiten voor uw Porsche verzekering?

De juiste autoverzekering kiezen is meer dan alleen premies vergelijken. Bij schade maakt het een groot verschil welke dekking u heeft gekozen. Het kan al enige tijd geleden zijn dat u een autoverzekering heeft afgesloten. Hierdoor kan het zo zijn dat de verzekering die u toen heeft afgesloten niet meer bij uw auto past. Misschien heeft u een te uitgebreide dekking ten opzichte van de dagwaarde van de auto. De dagwaarde wordt berekend aan de hand van een aantal factoren, zoals de cataloguswaarde, de kilometerstand en de leeftijd van de auto.

WA

Een WA verzekering is een verplichting voor iedere autobezitter. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering biedt alleen dekking bij aansprakelijkheidsschades. De verzekeraar vergoedt dus schades aangericht aan anderen. Schade aan uw eigen auto wordt niet door uw eigen verzekeraar uitgekeerd. Een WA-verzekering wordt vaak gekozen voor auto’s van 10 jaar of ouder, maar ook voor deze auto’s kan het soms beter zijn om een uitgebreidere dekking te kiezen. Auto’s gaan tegenwoordig namelijk steeds langer mee.

WA beperkt casco

De WA beperkt casco verzekering biedt een ruimere dekking dan de standaard WA-verzekering. Het is eigenlijk een aanvulling op de verplichte basisdekking. Naast schade aangericht aan anderen bent u ook verzekerd voor een aantal andere schades, zoals:

 • Aanrijding met loslopende dieren
 • Hagelschade en stormschade
 • Bliksemschade
 • Brand en ontploffing
 • Ruitbreuk
 • Diefstal en schade door poging tot diefstal

De WA beperkt casco wordt vaak gekozen voor auto’s van 6 tot 10 jaar oud. De schades die geclaimd worden op het beperkt casco deel van de verzekering gaan niet ten koste van uw schadevrije jaren. Dit is ook het geval bij de allrisk verzekering.

Allrisk

Voor nieuwe auto’s tot ongeveer 6 jaar oud wordt vaak voor de meest uitgebreide dekking gekozen. Dit noemen we Allrisk. Met deze dekking is schade aan uw eigen Porsche verzekerd, ook wanneer de schade uw eigen schuld is.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Porsche verzekering

Voordat u een Porsche verzekering afsluit, wilt u natuurlijk wel weten wat u straks aan premie betaald. Zoals we eerder al zeiden zal de premie voor een Porsche verzekering hoger liggen dan wanneer u bijvoorbeeld een Fiat Panda verzekert. Dat betekent natuurlijk niet dat u direct de hoofdprijs betaald. Door goed te vergelijken vindt u een goede én goedkope Porsche verzekering.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Porsche in

Voor het berekenen van de premie hebben we een aantal gegevens over de auto nodig. Aan de hand van het kenteken van uw Porsche kunnen we deze gegevens al voor u invullen, zoals het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Heeft u het kenteken niet bij de hand en weet u het niet uit uw hoofd? Dan kunt u de gegevens ook handmatig invullen. Voor het berekenen van de premie maakt dit geen verschil. Bij het afsluiten van de verzekering heeft u wel het kenteken nodig, omdat de verzekering zo gekoppeld wordt aan de auto.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Vervolgens vult u een aantal gegevens over de regelmatige bestuurder in. De regelmatige bestuurder is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Diegene die de auto op naam heeft is niet altijd de regelmatige bestuurder. Voor samenwonende partners is dat geen probleem. Het maakt in dat geval niet uit wie de regelmatige bestuurder is van de auto. In andere gevallen maakt het wel uit wie de regelmatige bestuurder van de auto is. De premie voor de autoverzekering wordt namelijk afgestemd op de regelmatige bestuurder. Jonge bestuurders tot 24 jaar oud betalen een hogere premie voor de autoverzekering. Als de ouders een auto kopen en de zoon of dochter is de regelmatige bestuurder, dan gaat de verzekeraar voor de premie uit van de leeftijd en de schadevrije jaren van de zoon of dochter. Maar de verzekeringsplicht blijft bij de ouders, omdat zij de zogenaamde kentekenhouders zijn.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Tot slot kiest u de gewenste dekking voor uw Porsche verzekering. Bij het kiezen van de juiste dekking spelen de leeftijd en dagwaarde van uw auto een belangrijke rol. Voor een dure auto als een Porsche wordt vaak een Allrisk autoverzekering afgesloten.  Met de allrisk autoverzekering wordt schade vergoed aan uw eigen auto, ongeacht hoe dit is ontstaan (behalve opzet).

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Porsche verzekering af!

Na het invullen van alle informatie krijgt u een overzicht van alle autoverzekeraars met een passende Porsche verzekering. U ziet direct de bijbehorende premies en polisvoorwaarden, zodat u eenvoudig kunt vergelijken op prijs én inhoud. Zo kunt u een weloverwogen beslissing maken. Een Porsche is immers niet zomaar een auto. Over die aanschaf heeft u waarschijnlijk ook langere tijd nagedacht, dus sluit u ook niet de eerste de beste autoverzekering af.

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Porsche via Alpina!

Als u de juiste autoverzekering voor uw Porsche heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten. Hiervoor heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs. Bij ons kunt u uw auto binnen 5 minuten verzekeren. U kiest zelf uw dekkingen en betaalt dus nooit te veel. Bovendien heeft u altijd 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van de autoverzekering. Dat betekent dat u zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen kosteloos kunt annuleren.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een autoverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp en Messenger.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op