800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
bedrijfsauto verzekeren

Bedrijfsauto verzekeren

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal,joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

WA beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal,joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All-Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal,joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

U kunt uw bedrijfsauto verzekeren met een speciale bedrijfsautoverzekering. Deze verzekering sluit u af voor een auto die u zakelijk gebruikt en die ook zo in de administratie geregistreerd staat. Veel mensen vinden het verzekeren van een bedrijfsauto lastig, maar eigenlijk verschilt het helemaal niet zo veel van een particuliere autoverzekering afsluiten. Bovendien hoeft een bedrijfsautoverzekering helemaal niet duur te zijn. Op Alpina.nl kunt u verzekeringen vergelijken waardoor u uw bedrijfsauto goed én goedkoop kunt verzekeren. Zo bespaart u op de premie, zonder genoegen te nemen met een beperktere dekking.

Waarom een bedrijfsauto verzekeren?

Natuurlijk moet elke auto verzekerd worden. In Nederland bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering voor een voertuig af te sluiten. Maar wanneer kiest u voor een particuliere autoverzekering en wanneer voor een bedrijfsautoverzekering?

Ook in een auto die particulier verzekerd is, mag u zakelijke kilometers maken, bijvoorbeeld om naar een zakelijke bespreking of een beurs te rijden. De gereden kilometers mag u dan fiscaal verrekenen in de bedrijfsadministratie. Als u de auto gebruikt als taxi of voor het bezorgen van maaltijden heeft u altijd een bedrijfsautoverzekering nodig. Het maakt hierbij niet uit of het om een personenauto of een bestelauto gaat. Wordt de bedrijfsauto alleen maar gebruikt voor woon-werkverkeer? Dan hoeft de bedrijfsauto niet als zodanig verzekerd te worden. U kunt de auto dan eventueel ook privé verzekeren.

Wat kost het verzekeren van een bedrijfsauto?

Wat het kost om een bedrijfsauto te verzekeren hangt af van de verzekeringsnemer en de auto. Vergelijkbaar met een particuliere autoverzekering is dat er gekeken wordt naar uw leeftijd, woonplaats en het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Daarnaast is natuurlijk de gewenste verzekeringsdekking van invloed op de kosten. Een WA-bedrijfsautoverzekering kost minder per maand dan een allrisk dekking. Daarnaast is het belangrijk waar de bedrijfsauto precies voor wordt gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld voor koeriersdiensten, het bezorgen van maaltijden of als lesvoertuig. Ook het soort voertuig speelt een rol bij het bepalen van de premie voor een bedrijfsautoverzekering.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van een bedrijfsauto

Ben ik verplicht om een bedrijfsauto te verzekeren?

Ja, in Nederland bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering voor uw bedrijfsauto af te sluiten. U kunt natuurlijk ook kiezen voor de uitgebreidere WA + Beperkt Casco of Allrisk bedrijfsautoverzekering. Of u een bedrijfsautoverzekering of een particuliere autoverzekering moet afsluiten hangt af van het gebruik van de auto. Lees meer.

Hoeveel bedraagt de afschrijving in de bedrijfsautoverzekering?

Bij een schadeclaim op de bedrijfsautoverzekering wordt er ook gekeken naar de hoogte van de dagwaarde en dus ook de afschrijving. De waarde waar de bedrijfsauto voor op de balans staat hoeft niet overeen te komen met de dagwaarde waar bij schade van wordt uitgegaan. Lees meer.

Welke aanvullende dekkingen zijn er voor een bedrijfsautoverzekering?

Bij het verzekeren van een bedrijfsauto heeft u de keuze uit de volgende aanvullende dekkingen:

Lees meer.

Welke dekking heeft een bedrijfsautoverzekering?

Voor het verzekerend van uw bedrijfsauto kunt u kiezen uit drie verschillende dekkingen. Dit zijn:

De WA-verzekering is de minimale dekking. Hiermee bent u verzekerd bij schade die u een ander toebrengt. Om uw eigen auto ook te verzekeren bij schade moet u een uitgebreide dekking afsluiten, zoals de WA + Beperkt Casco of de Allrisk-dekking.

Bedrijfsauto verzekering vergelijken

Het vergelijken van bedrijfsautoverzekeringen is heel gemakkelijk. Hiervoor kunt u onze online vergelijkingstool gebruiken. U vult een aantal gegevens over uzelf en uw auto is die bepalend zijn voor de hoogte van de premie. Dit zijn bijvoorbeeld de gewenste dekking, uw leeftijd, uw woonplaats en uw schadevrije jaren. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle verzekeringen die aansluiten bij uw wensen, inclusief bijbehorende premies. Zo kunt u gemakkelijk vergelijken op prijs én inhoud.

Bedrijfsauto verzekering berekenen

Het berekenen van een bedrijfsauto verzekering gaat aan de hand van een aantal factoren. U hoeft niet zelf aan de slag te gaan met cijfers en premies, dit kunt u gewoon online op Alpina.nl doen. Een belangrijke factor bij het berekenen van de premie van een bedrijfsauto verzekering is het kiezen van de dekking. Gaat u voor de basis WA-verzekering of kiest u juist voor de uitgebreide allrisk dekking? Bij dit besluit moet u vooral kijken naar de leeftijd en dagwaarde van uw auto. Is uw bedrijfsauto al wat ouder? Dan is een WA-verzekering misschien al voldoende. Heeft u een hele nieuwe of dure bedrijfsauto? Dan kan een uitgebreidere dekking verstandig zijn.

Bedrijfsauto privé verzekeren

Als u de bedrijfsauto vooral particulier en voor woon-werk verkeer gebruikt, kunt u ook een particuliere autoverzekering afsluiten. Dit kan echter niet altijd. Bij het woord bedrijfsauto wordt vaak gedacht aan een bestelauto, maar een bedrijfsauto kan natuurlijk ook een personenauto zijn. Een voertuig is een bedrijfsauto als dit zo in de boekhouding van uw bedrijf geregistreerd is. Een bestelauto van de zaak moet u wel verzekeren met een bedrijfsautoverzekering.

Bedrijfsauto verzekeren ZZP

Maakt u voor uw werk veel kilometers? Dan kan het aanschaffen van een bedrijfsauto een goed idee zijn. Ook als ZZP’er kunt u een bedrijfsauto verzekeren. Bijvoorbeeld de bestelbus die u voor uw cateringwerkzaamheden gebruikt. Of de bedrijfsbus waarin u als ZZP’er in de bouw elke dag in rijdt. Door een bedrijfsauto via uw bedrijf aan te schaffen kunt u belastingtechnisch veel besparen. Als u de bedrijfsauto particulier aanschaft kunt u de verzekering niet aftrekken als kostenpost.

Bedrijfsauto verzekeren koerier

Als koerier maakt u natuurlijk veel gebruik van een bedrijfsauto, daarom is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. Hiervoor kunt u een speciale koeriersverzekering afsluiten. Deze verzekering is special voor bedrijfsauto’s die worden ingezet als koeriersdienst. In vergelijking met een bestelautoverzekering is de koeriersverzekering wel een dure verzekering. Het risico is relatief hoog, dus vandaar een hogere premie. Op Alpina.nl kunnen wij u een betaalbare koeriersverzekering aanbieden.

Bedrijfsauto goedkoop verzekeren

Wij hebben een betaalbare verzekering voor elke bedrijfsauto. Hoe goedkoop u uw bedrijfsauto kunt verzekeren hangt bijvoorbeeld af van de dekking die u kiest, maar ook van het soort voertuig dat u wilt verzekeren. Verzekeraars zijn bijvoorbeeld niet zo happig om een bedrijfsauto die wordt gebruikt voor koeriersdiensten te verzekeren, omdat hier relatief vaker ongelukken mee gebeuren. Daarom staat hier een hogere premie tegenover. Door onze online vergelijker te gebruiken vindt u binnen enkele minuten de goedkoopste verzekering voor uw bedrijfsauto.

Bedrijfsauto online verzekeren

Op Alpina.nl verzekert u uw bedrijfsauto heel gemakkelijk online. Hiervoor hoeft u alleen maar het kenteken van uw bedrijfsauto in te voeren. Hierna worden er nogal een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens wordt de verzekeringspremie berekend. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle verzekeringen die aansluiten bij uw bedrijfsauto en uw persoonlijke situatie. Ziet u een aanbod dat u aanspreekt? Dan kunt u de verzekering direct online afsluiten.

Bedrijfsauto direct verzekeren

Uw auto direct verzekeren doet u op Alpina.nl. Niets is zo vervelend als lang moeten wachten op bevestiging of op dekking. Hou tijdens het afsluiten van de verzekering de volgende zaken bij de hand:

 • Het kenteken
 • Uw schadevrije jaren
 • De meldcode van de auto

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie voor het verzekeren van uw bedrijfsauto!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op