Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is de goedkoopste quadverzekering?

Een quad is natuurlijk een bijzonder voertuig, en een bij een bijzonder voertuig hoort een speciale verzekering. Daarom kunt u voor uw quad een quadverzekering afsluiten. Net als een bij een auto bent u verplicht om uw quad minimaal WA te verzekeren. Dit houdt in dat, als u met uw quad schade bij een ander veroorzaakt, u hiervoor verzekerd bent. Heeft u een quad en bent u op zoek naar de goedkoopste quadverzekering? Op Alpina.nl kunt u in 5 stappen de goedkoopste quadverzekering afsluiten. Lees snel verder!

Quadverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

goedkoopste quadverzekering

Zo vindt u in 5 stappen de goedkoopste quadverzekering

Het vinden van de goedkoopste quadverzekering is helemaal niet ingewikkeld. Voordat u start met zoeken is het goed om te weten waarop de kosten van een quadverzekering gebaseerd zijn. Een verzekeraar kijkt naar de volgende factoren:

  • Het gewicht van uw quad
  • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd
  • Uw leeftijd
  • Uw woonplaats
  • De dekking die u kiest

Aan de hand van deze factoren wordt de premie berekend. Sommige factoren, zoals uw leeftijd en uw woonplaats, staan natuurlijk vast. Op andere factoren heeft u zelf invloed. In slechts 5 stappen kunt u een goedkope quadverzekering afsluiten.

Quadverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Stap 1: Gebruik onze online vergelijkingstool voor het vergelijken van quadverzekeringen

U vindt de goedkoopste quadverzekering door verschillende aanbieders te vergelijken. Op Alpina.nl kunt u gemakkelijk een goedkope quadverzekering vergelijken en afsluiten. Hiervoor moet u eerst een aantal gegevens invullen. Voer het kenteken van de quad, uw opgebouwde schadevrije jaren, de geboortedatum van de jongste bestuurder en uw postcode in, in onze online vergelijkingstool. Zo vergelijkt u binnen een paar minuten de goedkoopste verzekering voor uw quad.

Stap 2: Kies de juiste dekking voor uw quadverzekering

Bij het vergelijken van quadverzekeringen is het belangrijk dat u de juiste dekking kiest voor uw quad. Mogelijke dekkingen bij een quadverzekering zijn:

Een WA dekking is de goedkoopste dekking en wordt meestal gekozen voor een oudere quad met een lagere dagwaarde. Een quad met een waarde van een paar honderd euro hoef je niet uitgebreid te verzekeren. De uitkering bedraagt namelijk maximaal de dagwaarde van de quad. De WA-verzekering geeft de laagste maandelijkse lasten. Bij het kiezen van de dekking is het dus belangrijk dat u goed kijkt naar de dagwaarde van uw quad.

Stap 3: Kijk niet alleen naar de laagste premie, maar ook naar de dekking

Vervolgens krijgt u een overzicht van alle verzekeraars waar u een quadverzekering kunt afsluiten. U krijgt niet alleen de premies te zien, maar ook de bijbehorende polisvoorwaarden. U kunt op twee manieren besparen op uw quadverzekering. In plaats van een uitgebreidere verzekeringsvorm kunt u kiezen voor de WA-verzekering. Dit is echter niet altijd de juiste manier om te besparen. Door het vergelijken ziet u of u uw quad goedkoper kunt verzekeren, maar wel met een goede dekking. Op deze manier levert u niet in op kwaliteit, maar maakt u de verzekering alleen maar goedkoper.

Stap 4: Kijk eens naar uw schadevrije jaren

Schadevrije jaren maken een quadverzekering beter betaalbaar. Ze geven namelijk recht op een korting op de premie. Door een quadverzekering op uw naam te zetten, bouwt u schadevrije jaren op. Schadevrije jaren zitten vast in de verzekering. In sommige gevallen kan het slim zijn om ze uit een polis te halen om ze te gebruiken in een andere verzekering. Het wel of niet hebben van schadevrije jaren maakt een groot verschil voor de goedkoopste quadverzekering. Door het schadevrij rijden kun je bij de meeste verzekeraars een korting tussen 70% en 80% opbouwen.

Stap 5: Duurder verzekerd? Stap over van verzekeraar

Heeft u al een duurdere quadverzekering afgesloten bij een andere verzekeraar? Dan kunt u natuurlijk altijd overstappen. Het afsluiten van de verzekering via Alpina.nl kan u een aantrekkelijke korting op de premie opleveren. Zodra uw verzekering langer dan één jaar geleden is afgesloten, kunt u de quadverzekering dagelijks opzeggen. Eventueel geldt er wel een opzegtermijn van één maand, maar dat is nog te overzien. Om te voorkomen dat u dubbel of niet verzekerd bent, kunt u ook kiezen voor onze opzegservice.

Sluit de goedkoopste quadverzekering af via Alpina

Heeft u na het vergelijken de goedkoopste quadverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten op Alpina.nl. Wilt u advies inwinnen of heeft u nog een aantal vragen? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bekijk ook eens de veelgestelde vragen over een quadverzekering.

Bereken direct de premie voor een quadverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op