800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat is de goedkoopste rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is niet de goedkoopste verzekering. Als u uitgebreid verzekerd wilt zijn kan de maandelijkse premie flink oplopen. Gelukkig kunt u de verzekering helemaal naar eigen wensen samenstellen. Wat voor u de goedkoopste rechtsbijstandverzekering is, hangt af van uw persoonlijke situatie en het aantal modules dat u afsluit. Uiteraard geldt dat hoe meer modules u afsluit, hoe duurder de verzekering wordt. Wij leggen u hier uit hoe u in 5 stappen de goedkoopste rechtsbijstandverzekering vindt!

goedkoopste rechtsbijstandverzekering

Zo vindt u in 5 stappen de goedkoopste rechtsbijstandverzekering

Als u in een juridisch conflict verwikkeld raakt kunnen de kosten hoog oplopen. Vooral als er ook sprake is van letselschade. Om torenhoge rekeningen te voorkomen kunt u een rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u kiezen uit 4 verschillende modules, namelijk: Consument en Wonen, Fiscaal en VermogenWerk en Inkomen en Verkeer. Om u te helpen de goedkoopste rechtsbijstandverzekering te vinden, hebben we een stappenplan voor u gemaakt.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Stap 1: Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen

De beste manier om de goedkoopste rechtsbijstandverzekering te vinden is door te vergelijken. Op Alpina.nl kunt u gebruik maken van een handige online vergelijkingstool. Hiermee kunt u verschillende rechtsbijstandverzekeringen vergelijken op prijs én inhoud. U vult eerst enkele persoonsgegevens in, zoals uw postcode, leeftijd en gezinssamenstelling. Vervolgens selecteert u de modules die u graag wilt afsluiten. Daarnaast kiest u de hoogte van het eigen risico en de maximale vergoeding van externe kosten. Klaar met invullen? Dan kan het vergelijken beginnen! U krijgt een handig overzicht van alle verzekeraars die aan uw wensen voldoen. Ook ziet u per verzekeraar een indicatie van de maandelijkse premie. U kunt gemakkelijk modules toevoegen of verwijderen om zo een goede vergelijking van de kosten te maken.

Stap 2: Controleer over er overlap is met andere lopende verzekeringen

Waarschijnlijk heeft u al een aantal verzekeringen lopen. Denk bijvoorbeeld aan een autoverzekering, een inboedelverzekering of misschien een opstalverzekering. Soms kunnen deze verzekeringen overlappen. Heeft u bijvoorbeeld al rechtsbijstand meeverzekerd bij uw autoverzekering? Dan hoeft u de module Verkeer niet nogmaals af te sluiten, want dan bent u dubbel verzekerd. Op deze manier bespaart u op de kosten van uw rechtsbijstandverzekering.

Stap 3: Beslis welke modules u afsluit

U kunt uzelf van te voren afvragen: wanneer is juridische hulp voor mij echt onmisbaar?  Het belangrijkste is dat u modules kiest die bij uw persoonlijke situatie passen. Van te voren weet u nooit in wat voor conflict u terechtkomt. Daarom is het belangrijk dat u uzelf afvraagt in welke situaties u goed verzekerd wilt zijn. U kunt 1 module kiezen, maar u kunt uzelf ook heel uitgebreid verzekeren. Natuurlijk is het wel zo dat hoe meer modules u afsluit, hoe duurder de verzekering wordt. Wat de goedkoopste rechtsbijstandverzekering is, hangt daarom ook af van het aantal modules dat u kiest.

Lees hier meer over de kosten van een rechtsbijstandverzekering.

Stap 4: Bekijk de dekking en de polisvoorwaarden van de verzekering

Natuurlijk wilt u het liefste de goedkoopste rechtsbijstandverzekering afsluiten. Wij adviseren u echter om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de dekking en de polisvoorwaarden. U kunt wel de goedkoopste dekking kiezen, maar als u niks aan uw rechtsbijstandverzekering heeft tijdens een conflict bent u alsnog duur uit. Kijk daarom altijd even naar de dekking en de polisvoorwaarden van de verzekering die u wilt afsluiten. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent.

Stap 5: Sluit uw goedkope rechtsbijstandverzekering af!

Heeft u een rechtsbijstandverzekering gevonden die goedkoop is én aansluit bij uw persoonlijke wensen? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Als u nog twijfelt kunt u ook eerst een offerte aanvragen voordat u uw definitieve beslissing maakt.

Sluit de goedkoopste rechtsbijstandverzekering af via Alpina

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering? Neem dan vooral contact met ons op. Onze verzekeringsspecialisten staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Met 50 jaar ervaring weten we bij Alpina waar we het over hebben. Naast kennis kunt u bij ons rekenen op scherpe premies. Zo betaalt u nooit teveel voor uw rechtsbijstandverzekering.

U kunt ons bellen op telefoonnummer 088 – 6883700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op