Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat zijn de kosten voor een rechtsbijstandsverzekering?

De kosten kunnen bij een juridisch conflict flink oplopen. Om hiervoor verzekerd te zijn kunt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Met een basis rechtsbijstandverzekering verzekert u de kosten van kleinere geschillen en verkeerszaken, evenals juridische en andere deskundige bemiddeling. Maar wat zijn de kosten voor een rechtsbijstandverzekering eigenlijk?

rechtsbijstandverzekering kosten

Kosten afhankelijk van verschillende factoren

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • De dekking
  • Uw gezinssamenstelling
  • Het eigen risico
  • De maximale dekking voor externe kosten

De hoogte van de verzekeringspremie wordt onder andere beïnvloed door uw gezinssamenstelling. Bent u alleenstaand zonder kinderen? Dan betaalt u bij de meeste verzekeraars minder premie voor uw rechtsbijstandverzekering dan een gezin met kinderen. Door bij het afsluiten van de verzekering uw gezinssamenstelling op te geven is iedereen binnen het gezin meeverzekerd, zelfs uitwonende kinderen of inwonende (schoon)ouders.

Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het eigen risico dat u afsluit. Hoe hoger het eigen risico, hoe minder premie u per maand betaalt. Tenslotte kiest u een maximale dekking voor de externe kosten. Bij een juridisch conflict kunnen advocaatkosten komen kijken. Veel verzekeraars hebben een limiet aan de vergoeding van externe kosten. Als u een eigen advocaat wil inschakelen vergoedt de verzekeraar dus maar tot een bepaald bedrag. Als u dit bedrag wil verhogen betaalt u een hogere premie per maand.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat zijn de gemiddelde kosten per maand?

Er zitten grote verschillen in de gemiddelde kosten per maand voor een rechtsbijstandverzekering. Deze kosten zijn helemaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u verschillende modules afsluiten. Hoe meer modules u afsluit, hoe hoger de maandelijkse kosten zijn.

U kunt kiezen uit diverse modules, zoals Consument en Wonen, Fiscaal en VermogenWerk en Inkomen en Verkeer. Als u veel op weg bent met uw auto kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de module Verkeer. Zo bent u verzekerd voor conflicten die in het verkeer ontstaan. Ook ontstaan er regelmatig conflicten bij het kopen of verkopen van een woning. Met de module Consument & Wonen bent u verzekerd van rechtshulp bij uiteenlopende consumentenzaken. Wilt u extra zekerheid bij conflicten op de werkvloer? Dan kunt u de module Werk en Inkomen afsluiten. Zo kiest u alleen de modules die voor u van toepassing zijn en heeft u invloed op de uiteindelijke kosten van uw rechtsbijstandverzekering. Kiest u maar voor 1 module? Dan bent u natuurlijk goedkoper uit dan wanneer u drie modules afsluit.

U kunt besparen op de kosten van uw rechtsbijstandverzekering door meer verzekeringen af te sluiten op Alpina.nl Dit noemen we pakketkorting. Zo kunt u bijvoorbeeld uw inboedelverzekeringopstalverzekeringaansprakelijkheidsverzekering en/of reisverzekering  samen met uw rechtsbijstandverzekering afsluiten. Hoe meer verzekeringen u afsluit, hoe meer korting u krijgt. U kunt de verzekeringspremie voor een rechtsbijstandverzekering per maand, kwartaal, halfjaar of jaar betalen.

Om u een beter beeld van de kosten van een rechtsbijstandverzekering te geven, hebben we de premie berekend voor vier verschillende situaties:

Gezinssamenstelling Dekking Eigen risico Externe kosten Premie per maand
Alleenstaand zonder kinderen Module Consument & Wonen €100 €0 €12,17
Gezin met kinderen Module Consument & Wonen €100 €0 €14,89
Alleenstaand zonder kinderen Module Consument & Wonen, Verkeer, Inkomen, Fiscaal & Vermogen Nihil €2000 €27,95
Gezin met kinderen Module Consument & Wonen, Verkeer, Inkomen, Fiscaal & Vermogen Nihil €2000 €34,19

Bereken de kosten voor uw rechtsbijstandverzekering via Alpina

Wilt u de kosten voor een rechtsbijstandverzekering voor uw eigen situatie berekenen? Dan kan heel eenvoudig met onze online tool. Na het invullen van uw postcode, leeftijd en gezinssamenstelling moet u keuzes maken. Welke modules sluit u af? Hoe hoog wordt het eigen risico? Hoe hoog worden de externe kosten? Vervolgens krijgt u een indicatie van de maandelijkse premie. U kunt gemakkelijk heen en weer gaan in de online tool om modules toe te voegen of weg te halen en zo premies vergelijken. Zo krijgt u een goed beeld van het verschil in kosten.

Heeft u nog vragen over de kosten van uw rechtsbijstandverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij helpen u graag. Zo komt u bij een juridisch conflict niet voor verassingen te staan.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op