800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering verzekert u zich tegen juridische kosten. U zit er natuurlijk niet op te wachten, maar toch kunt u op verschillende manieren te maken krijgen met een juridisch conflict. De juridische kosten kunnen hierbij snel oplopen. Daarom kan het verstandig zijn om u te verdiepen in een rechtsbijstandverzekering. Maar wat kost een rechtsbijstandverzekering eigenlijk?

 

kosten rechtsbijstandverzekering

Kosten rechtsbijstandverzekering

De kosten van een rechtsbijstandsverzekering wordt de verzekeringspremie of kortweg premie genoemd. Dit is het bedrag wat u maandelijks, per kwartaal, per half jaar of per jaar moet betalen om verzekerd te zijn en te blijven. Wat een rechtsbijstandverzekering kost hangt af van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de samenstelling van uw huishouden en de dekkingen waar u voor kiest. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is het belangrijk om na te gaan welke situatie op u van toepassing is en waar u zich voor wil verzekeren.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat zijn de maandelijkse kosten van een rechtsbijstandverzekering?

De maandelijkse kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De hoogte van de premie wordt onder andere beïnvloed door uw gezinssamenstelling. Als alleenstaande betaalt u bij de meeste verzekeraars minder premie voor een rechtsbijstandverzekering, dan een stel of een gezin met kinderen. Bij het samenstellen van uw rechtsbijstandverzekering geeft u uw gezinssituatie op. Op die manier is iedereen binnen het gezin meeverzekerd, zelfs uitwonende kinderen of inwonende (schoon)ouders.

Daarnaast zijn de maandelijkse kosten van een rechtsbijstandverzekering afhankelijk van de dekking die u wilt. De dekking van een rechtsbijstandverzekering is verdeeld in modules. U kunt kiezen uit diverse modules, zoals Consument en Wonen, Fiscaal en Vermogen, Werk en Inkomen en Verkeer. Bij het kiezen van de verschillende modules is het goed om te  kijken naar uw persoonlijke situatie. Zit u bijvoorbeeld veel op de weg met uw auto? Dan is het verstandig om te kiezen voor de module Verkeer. Veel conflicten ontstaan bij een aankoop of bij het de aankoop of verkoop van een woning. Met de module Consument en Wonen bent u verzekerd tegen deze conflicten. Wilt u zich extra verzekeren voor conflicten op de werkvloer? Dan kiest u voor de module Werk en Inkomen. Zo heeft u zelf invloed op de hoogte van de premie en de uiteindelijke kosten van uw rechtsbijstandverzekering.

Ook kunt u de hoogte van uw eigen risico kiezen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie. Tenslotte kunnen er bij een juridisch conflict ook advocaatkosten komen kijken. Bij sommige verzekeraars zit er een limiet aan de vergoeding van externe kosten. Wilt u het maximum verhogen? Dan kiest u een hogere dekking en betaalt u dus ook meer premie.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering per jaar?

Een rechtsbijstandverzekering is niet de goedkoopste verzekering om af te sluiten. Als u heel uitgebreid verzekerd wilt zijn kunnen de kosten oplopen. Het is helemaal afhankelijk van de modules die u kiest. Met een rechtsbijstandverzekering bent u één jaar verzekerd voor juridische kosten. U kunt ervoor kiezen om de premie maandelijks, per kwartaal, per halfjaar of per jaar te betalen. Vindt u de kosten voor een rechtsbijstandverzekering toch wel erg hoog? Denk maar zo: een rechtsbijstandverzekering kost per jaar ongeveer hetzelfde als een advocaat per uur. Dan is de keuze snel gemaakt!

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Bent u ZZP’er? Of eigenaar van een MKB? Dan is het verstandig om eens te kijken naar een zakelijke rechtsbijstandverzekering. U kunt namelijk op vele manieren in een juridisch conflict terechtkomen. Stel dat u als ZZP’er een grote opdracht voor een klant hebt afgerond, maar de klant weigert te betalen. Of uw bedrijf raakt in conflict met medewerker over een arbeidsovereenkomst waar jullie samen niet uitkomen. Dan heeft u waarschijnlijk juridische hulp nodig.  Door een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten, bent u verzekerd van rechtsbijstand bij een juridisch conflict. Tegelijkertijd vermijdt u het risico op torenhoge advocaatkosten.

Pakketkorting bij meer verzekeringen?

Een rechtsbijstandverzekering kunt u los afsluiten op Alpina.nl, maar ook als onderdeel van de zogenaamde woonverzekeringen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw inboedelverzekering, opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en/of reisverzekering  samen met uw rechtsbijstandverzekering afsluiten. Hoe meer verzekeringen u afsluit, hoe meer korting u krijgt. Dit wordt pakketkorting genoemd. Dat kan u een mooie besparing bezorgen! Bovendien heeft u ook het gemak dat alles via dezelfde verzekeraar loopt.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Om een goede vergelijking van rechtsbijstandverzekeringen te maken, is het belangrijk om een aantal dingen in acht te nemen. U wilt natuurlijk een goedkope rechtsbijstandverzekering, maar let ook zeker op dekking en de overige voorwaarden. Kijk bijvoorbeeld ook tot welk bedrag u maximaal verzekerd bent. Of in welke situaties precies uitgekeerd wordt. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Via Alpina.nl kunt u eenvoudig verzekeraars vergelijken om de rechtsbijstandverzekering te vinden die bij u past. Via onze online tool vult u eerst enkele gegevens over uzelf in en kiest u welke modules u aan wil zetten. Vervolgens krijgt u een indicatie van de premie per maand. Zo regelt u direct en eenvoudig uw rechtsbijstandverzekering. Heeft u nog vragen over de kosten van uw rechtsbijstandverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij helpen u graag het antwoord op uw vragen te vinden.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op