800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat is de premie van een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van juridische hulp. Wanneer u rechtsbijstandverzekeringen gaat vergelijken, zult u zien dat deze verzekering meestal uit verschillende modules is opgebouwd. Welke modules u nodig heeft, hangt af van uw persoonlijke situatie. Hoe hoog de premie is van uw rechtsbijstandverzekering hangt af van uw persoonlijke situatie, de verzekeraar en de gekozen dekkingen. Elke verzekeraar hanteert andere voorwaarden en vergoedingen.

rechtsbijstandverzekering premie

Premie rechtsbijstandverzekering berekenen

Op alpina.nl kunt u eenvoudig de premie van een rechtsbijstandverzekering berekenen. Na het invullen van enkele persoonsgegevens kunt u kiezen uit een aantal modules.  Hier kunt u de modules aangeven die voor u belangrijk zijn. U kunt kiezen uit:

  • Verkeer
  • Inkomen
  • Fiscaal en Vermogen

Daarnaast kunt u kiezen uit een aantal aanvullende dekkingen. Zoals mediation bij echtscheiding of een een aanvullende dekking als u uw pleziervaartuig wilt meeverzekeren. Vervolgens drukt u op de knop berekenen en er volgt een premie voor uw rechtsbijstandsverzekering. Wanneer de premie u bevalt, kunt u de verzekering direct aanvragen.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Eigen risico

Bij het berekenen van een rechtsbijstandverzekering kunt u aangeven of u een eigen risico wilt of niet. Niet alle verzekeraars hanteren overigens een eigen risico.

In welke termijnen kan ik mijn premie betalen?

De premie voor een rechtsbijstandverzekering betaalt u meestal per maand en via automatisch incasso.  Bij de meeste verzekeraars kunt u ook aangeven dat u de premie per kwartaal, halfjaar of jaar wenst te betalen.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wilt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Dan is het verstandig om u eerst goed te oriënteren. Ga voor uzelf na wat uw behoeften zijn en in welke situaties u verzekerd wilt zijn. Vervolgens kan het de moeite lonen om verschillende rechtsbijstandverzekeringen te vergelijken. Niet alleen op prijs, maar ook op voorwaarden. De verschillen tussen de verschillende verzekeraars kunnen groot zijn.

Bereken direct de premie van uw rechtsbijstandverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op