Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wanneer verloopt mijn scootmobielverzekering?

Bij Alpina kunt u gemakkelijk en snel op elke moment een scootmobielverzekering afsluiten. Het verzekeringsjaar loopt van mei tot mei. Dan verloopt uw scootmobielverzekering en start er vervolgens een nieuw verzekeringsjaar. U kunt op elk moment een verzekering afsluiten. Als u eerder dan mei uw scootmobielverzekering opzegt, krijgt u in de meeste gevallen uw teveel betaalde premie terug.

Tot wanneer loopt mijn scootmobielverzekering?

Verzekeringen voor een scootmobiel lopen van mei tot mei. U sluit de verzekering ook af voor die gehele periode. Het is mogelijk om de premiebetaling per jaar doen, maar u kunt ook kiezen voor een betaling per maand of kwartaal. Het afsluiten van een verzekering voor uw scootmobiel kan op elk gewenst moment. Stel, u sluit uw scootmobielverzekering af in september, dan verloopt deze eind april. Op 1 mei moet uw scootmobiel weer opnieuw verzekerd worden. U krijgt hiervoor een voorstel van uw verzekeraar. Wilt u meer weten over het afsluiten van een scootmobielverzekering? Lees dan ook Hoe sluit je een scootmobielverzekering af? 

Scootmobiel verzekering afsluiten? Vergelijk premies!

 

Kan ik tussentijds mijn scootmobielverzekering opzeggen?

Het verzekeringsjaar loopt van mei tot mei, maar wat als u eerder wilt opzeggen? Voor onze scootmobielverzekeringen werken wij onder andere samen met Klaverblad verzekeringen. Daar kunt u uw scootmobielverzekering dagelijks opzeggen. U hoeft dus niet te wachten tot mei om uw verzekering op te zeggen. De te veel betaalde premie krijgt u gewoon terug.

Hoe kan ik de mijn scootmobielverzekering stopzetten?

Bij het afsluiten van een scootmobielverzekering heeft u een verzekeringsplaatje of -sticker ontvangen. Alleen met dit plaatje bevestigd op uw scootmobiel mag u de weg op. Als u uw scootmobielverzekering stopzet, moet het verzekeringsplaatje of sticker weer terug naar de verzekeraar. U kunt deze rechtstreeks naar hen opsturen of naar ons. Zodra het verzekeringsplaatje door de verzekeraar is ontvangen, kan de verzekering worden stopgezet.

Is uw scootmobiel kapot en kan niet meer gerepareerd worden? Of verkoopt u uw scootmobiel? Dan kunt u de verzekering ook stopzetten, zoals hierboven vermeld.

Scootmobiel verzekering vergelijken

Vergelijk op onze website de premie voor een scootmobielverzekering en sluit de verzekering direct af. Dit kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Op die manier komt u erachter welke verzekering het beste bij u past. Bij het vergelijken van scootmobielverzekeringen zijn er verschillende premiebepalende factoren:

  1. De gekozen dekking
  2. Het type scootmobiel (open of overdekt)
  3. Uw leeftijd kan een rol spelen

Scootmobiel verzekering berekenen

Bij het berekenen van de premie voor een scootmobielverzekering zult u als eerste naar de hoogte van de premie kijken. Toch is de dekking minstens zo belangrijk. Kiest u voor een lage premie of een ruime dekking? Wanneer u via alpina.nl de premie berekent, krijgt u kwaliteit voor een lage premie. Wij hebben de beste opties al voor u geselecteerd.

Scootmobiel verzekering afsluiten

Ondanks dat een scootmobiel geen kenteken heeft, bent u vanaf het moment dat de scootmobiel op uw naam staat verplicht om een verzekering af te sluiten. Na het afsluiten van een scootmobielverzekering ontvangt u van de verzekeraar een verzekeringsplaatje. U bent verplicht om het verzekeringsplaatje achterop uw scootmobiel te monteren. U ontvangt jaarlijks een nieuw verzekeringsplaatje.

Bereken online de premie van uw scootmobielverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op