Hoe wordt de koeriersverzekering betaalbaar gehouden?

Het afsluiten van een koeriersverzekering is lastig als u het vergelijkt met het verzekeren van een personenauto. Bij veel verzekeraars is het afsluiten van een koeriersverzekering überhaupt niet mogelijk. Toch kunnen wij de premie scherp houden voor u.

Met een auto gebruikt door een koerier wordt in vergelijking met bijvoorbeeld een personenauto gemiddeld vaker schade veroorzaakt. De koerier maakt intensief gebruik van het voertuig en het snel bezorgen zorgt voor extra inkomsten. Hierdoor zijn verzekeraars voorzichtig met het afsluiten van een koeriersverzekering. Dat hoeft niet uw probleem te zijn. Graag leggen wij uit hoe wij de koeriersverzekering betaalbaar houden.

Wij hebben een goedkope koeriersverzekering gevonden

Bij het vergelijken van een autoverzekering heeft u een ruime keuze tussen verschillende verzekeraars. Bij de koeriersverzekering is deze keuze er nauwelijks. Er zijn wel meerdere aanbieders, maar bepaalde verzekeraars  brengen een zeer hoge premie in rekening. Wij hebben daarom al een voorselectie gemaakt. Via Alpina.nl kunt u binnen een paar minuten berekenen hoeveel premie u kwijt bent voor een koeriersverzekering.

We houden het eigen risico beperkt

Er zijn verzekeraars die een te groot deel van het risico bij u neer willen leggen. Er wordt bijvoorbeeld een eigen risico gerekend van €2.000 of meer. Hierdoor kunnen verzekeraars de premie naar verhouding laag houden, maar volgens ons is dit niet de juiste manier om de premie te drukken. Bij schade zelf een paar duizend euro betalen is onwenselijk en ook onnodig. Wij hebben een verzekeraar gevonden die het eigen risico beperkt houdt tot €500. In vergelijking met andere verzekeringen van motorrijtuigen is het een hoog eigen risico, maar het blijft een naar verhouding dure verzekering.

Het voertuig stiekem verzekeren op een bestelautoverzekering?

Een bestelauto die u gebruikt voor het bezorgen van producten kunt u natuurlijk ook verzekeren op een bestelautoverzekering. Toch raden wij dat af. Een auto die wordt gebruikt als koerier,  verzekert u ook als zodanig. Anders loopt u het risico dat u bij schade de lasten zelf moet betalen.

Heeft u al een koeriersverzekering? Mogelijk kan het uit om de verzekering over te sluiten.

Bereken online de premie voor een koeriersverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op