Wat is de premie van een ziekteverzuimverzekering?

Als uw werknemer ziek wordt, kost dit u geld. Hoe langer uw werknemer ziek is, hoe hoger de kosten oplopen. Als werkgever bent u bijvoorbeeld verplicht om de eerste 2 jaar het loon van de werknemer door te betalen. Daarnaast komen er bovendien nog andere kosten bij kijken, zoals bijvoorbeeld kosten voor vervangend personeel en re-integratie. Met een ziekteverzuimverzekering bent u verzekerd tegen dit risico. Voor een ziekteverzuimverzekering betaalt u natuurlijk wel een verzekeringspremie. De premie voor een ziekteverzuimverzekering is voor elke organisatie anders. Benieuwd wat een ziekteverzuimverzekering voor uw organisatie kost? In dit artikel op Alpina.nl vertellen we u meer over de premie van een ziekteverzuimverzekering.

Vraag direct een offerte aan voor een ziekteverzuimverzekering!

Voorbeeld premie berekenen ziekteverzuimverzekering

Het premiepercentage wordt door de verzekeraar bepaald aan de hand van de samenstelling van uw personeel, de sector of branche waarin u werkt en de verzuimcijfers van de afgelopen drie jaar. Dit percentage vermenigvuldigen we met de totale loonkosten. Om u een voorbeeld van de premie van een ziekteverzuimverzekering te kunnen geven, nemen we even een premie percentage van 2,5%. Als totale brutoloonsom van het bedrijf nemen we een bedrag van €170.000. De berekening is dan als volgt:

€170.000 x 0,0250 = €4.250 per jaar

Dan komt u dus uit op een premie van €354 per maand. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld.

Premie lager dan kosten zieke werknemers

De premie van een ziekteverzuimverzekering lijkt misschien wat aan de hoge kant, maar de kosten voor een zieke werknemer kunnen ook hoog oplopen. Veel werkgevers hebben geen beeld bij de kosten van een zieke werknemer. Dit is namelijk anderhalf keer meer dan de meeste werkgevers denken. Als een van uw werknemers ziek wordt, krijgt u niet alleen te maken met loondoorbetaling, maar ook met kosten voor vervangend personeel, verzuimbemiddeling, re-integratie en misschien omzetverlies. Al deze kosten bij elkaar kunnen behoorlijk oplopen. Gemiddeld kost één zieke werknemer €250 tot €300 per dag. Als er meerdere werknemers tegelijkertijd langdurig ziek zijn, zullen uw kosten dus flink stijgen.

Premie ziekteverzuimverzekering berekenen? Vraag gratis een offerte aan

We kunnen u niet direct laten zien wat een ziekteverzuimverzekering voor uw organisatie kost. Wel kunnen we u gratis en vrijblijvend een offerte aanbieden. Zo kunt u precies zien wat u aan premie betaalt voor een ziekteverzuimverzekering. Bij het aanvragen van de offerte vragen we u om een aantal gegevens over uw organisatie. Aan de hand hiervan krijgt u van ons een offerte met verschillende aanbieders. Zo kunt u eenvoudig zelf de premies vergelijken. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan voor een ziekteverzuimverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op