Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Aansprakelijkheidsverzekering co-ouderschap; hoe zit dat?

Uw kinderen zijn buiten aan het spelen en u ziet de bal door de ruit van de buren gaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de schade moet wel vergoed worden. Na de scheiding heeft u nooit meer stilgestaan bij een aansprakelijkheidsverzekering. Toevallig weet u dat uw ex wel een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Kunt u de schade via zijn verzekering claimen als u uit elkaar bent en de kinderen bij u zijn? Bent u nog aansprakelijk voor de schade die uw kinderen maken? Moet u zich beide verzekeren bij co-ouderschap van de kinderen? Vragen als deze zullen in dit handige artikel over de aansprakelijkheidsverzekering co-ouderschap aan bod komen.

Aansprakelijkheidsverzekering co-ouderschap; wanneer bent u verantwoordelijk?

De wet specificeert de leeftijd van kinderen in verschillende categorieën met betrekking tot de aansprakelijkheid.

Kinderen tot 14 jaar zijn nooit zelf aansprakelijk. De ouders zijn in dit geval altijd aansprakelijk voor het handelen van de kinderen.

Kinderen van 14 of 15 zijn zelf aansprakelijk en soms samen met de ouders. In deze leeftijdscategorie hangt het af van de situatie en waar u als ouder was. Had u het kunnen verhelpen bent u aansprakelijk, kon u dat niet is uw zoon of dochter aansprakelijk.

Kinderen van 16 jaar en ouder zijn volledig zelf aansprakelijk. U draagt dan in beginsel nooit de aansprakelijkheid van uw kind. Vaak is het wel zo dat zij onder uw verzekering vallen en u het als ouder regelt voor uw kinderen.

aansprakelijkheidsverzekering co-ouderschap

Maar als u gescheiden bent en u beide het co-ouderschap heeft over uw kroost, wie moet dan een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? In beginsel is de ouder bij wie de kinderen zijn aansprakelijk voor de schade die ontstaat. Wel bent u samen verantwoordelijk voor uw kinderen. De partij die de schade geleden heeft kan op beide ouders de schade proberen te verhalen. Het is daarom van belang om u beide te verzekeren tegen aansprakelijkheid. Buiten het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering co-ouderschap is het ook belangrijk goede afspraken te maken met uw ex-partner.

Besparen op uw aansprakelijkheidsverzekering? Vergelijk premies!

Tot welke leeftijd zijn uw kinderen meeverzekerd onder de aansprakelijkheidsverzekering?

Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft die het gehele gezin dekt (die op uw adres staan ingeschreven), zijn uw kinderen in beginsel tot hun 27ste verzekerd. Hier bestaat wel uitzondering op, namelijk: als uw kind gaat trouwen.

Waar moet u op letten bij de aansprakelijkheidsverzekering co-ouderschap?

Iedere verzekeraar hanteert andere polisvoorwaarden. Het is belangrijk om deze goed te bekijken en eventueel contact op te nemen met uw verzekeraar. De verzekeraar kan met u doornemen waar u op moet letten en hoe u verzekerd bent. Het is ook verstandig aan te geven dat u gescheiden bent, dan kan de verzekeraar hier rekening mee houden.

Sluit uw aansprakelijkheidsverzekering co-ouderschap af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een aansprakelijkheidsverzekering co-ouderschap af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Wij hebben de juiste dekkingen voor elke situatie. Altijd tegen de scherpste premies. Heeft u nog twijfels of vragen over onze aansprakelijkheidsverzekering co-ouderschap? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op