Is het mogelijk om 3 auto’s te verzekeren op 1 naam?

Tegenwoordig hebben veel gezinnen meerdere auto’s voor de deur staan. Natuurlijk moet voor elke auto een autoverzekering worden afgesloten. Maar mag u alle eigenlijk auto’s op 1 naam verzekeren? Of u nou twee, drie of meer auto’s heeft: als de auto’s op uw naam staan, mag u ze ook allemaal op uw naam verzekeren. Heeft u maar liefst 3 auto’s op uw naam staan? Dan kunt u deze dus ook alle drie op 1 naam verzekeren.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

3 auto’s verzekeren

Een voorwaarde voor het verzekeren van een 3 auto’s op 1 naam is wel dat de voertuigen van u óf van uw partner zijn. Verzekeraars gaan er vanuit dat partners ook gebruik maken van elkaars auto. Daarom mag u een auto die op uw naam staat, ook op naam van uw partner verzekeren. Is een van de auto’s van uw kind? Als ouder is het niet toegestaan om de auto van uw kind op eigen naam te verzekeren. U kunt uw kind wel op uw polis bijschrijven als regelmatige bestuurder. Dit heeft wel invloed op de hoogte van de premie. Wanneer u dit echter niet doet, kan dit grote gevolgen hebben voor uw autoverzekering als de verzekeraar er achter komt.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Meerdere auto’s meeverzekeren op de tweede autoregeling

Bij sommige verzekeraars kunt u meerdere auto’s meeverzekeren op de tweede gezinsautoregeling. De tweede autoregeling houdt in dat verzekeraars bij de verzekering van een tweede auto dezelfde no-claimkorting geven als bij de eerste auto. Andere verzekeraars bieden ook de mogelijkheid om de korting van de eerste autoverzekering over te nemen, maar maximaal tot een bepaalde korting. Een andere optie is om een vast percentage korting te geven voor de tweede auto. Hoewel het de ‘tweede autoregeling’ heet, kunt u bij een aantal verzekeraars dus meerdere auto’s meeverzekeren op deze regeling.

Maximaal aantal auto'sVerzekeraars
1Aegon, ANWB, De Goudse, De Kilometerverzekering, Klaverblad, Lancyr, Promovendum, Unigarant, United Insurance, Verzekeruzelf.nl
2Autoweek, Vereniging Eigen Huis
4ING
6Nationale-Nederlanden
9Ditzo
Geen maximuma.s.r., ABN Amro, Allianz, Allianz Direct, Centraal Beheer, FBTO, Hema, Inshared, Interpolis, Ohra, SNS, Univé, ZLM

3e auto verzekeren? Sluit een autoverzekering af via Alpina!

Het zijn veelal de grotere verzekeringsmaatschappijen waar u meerdere auto’s op de tweede autoregeling kunt verzekeren. Dit betekent echter niet direct dat u bij een van hen uw autoverzekering moet afsluiten. Gebruik eerst onze online vergelijkingstool om aanbieders te vergelijken en te ontdekken waar u nou echt het goedkoopste uit bent.

Heeft u hulp nodig bij het afsluiten van een autoverzekering voor uw derde (of eerste, tweede of vierde) auto? Neem contact met ons op, wij helpen u graag! Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-10-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op