Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Is het mogelijk om 3 auto’s te verzekeren op 1 naam?

Tegenwoordig hebben veel gezinnen meerdere auto’s voor de deur staan. Natuurlijk moet voor elke auto een autoverzekering worden afgesloten. Maar mag je alle auto’s eigenlijk op 1 naam verzekeren? Of je nou twee, drie of meer auto’s hebt: als de auto’s op jouw naam staan, mag je ze ook allemaal op jouw naam verzekeren. Heb je maar liefst 3 auto’s op jouw naam staan? Dan kun je deze dus ook alle drie op 1 naam verzekeren.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

3 auto’s verzekeren

Een voorwaarde voor het verzekeren van een 3 auto’s op 1 naam is wel dat de voertuigen van jou óf jouw partner zijn. Verzekeraars gaan er vanuit dat partners ook gebruik maken van elkaars auto. Daarom mag je een auto die op jouw naam staat, ook op naam van je partner verzekeren. Is een van de auto’s van je kind? Als ouder is het niet toegestaan om de auto van jouw kind op eigen naam te verzekeren. Je kunt je kind wel op jouw polis bijschrijven als regelmatige bestuurder. Dit heeft wel invloed op de hoogte van de premie. Wanneer je dit echter niet doet, kan dit grote gevolgen hebben voor je autoverzekering als de verzekeraar er achter komt.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Meerdere auto’s meeverzekeren op de tweede autoregeling

Bij sommige verzekeraars kun je meerdere auto’s meeverzekeren op de tweede gezinsautoregeling. De tweede autoregeling houdt in dat verzekeraars bij de verzekering van een tweede auto dezelfde no-claimkorting geven als bij de eerste auto. Andere verzekeraars bieden ook de mogelijkheid om de korting van de eerste autoverzekering over te nemen, maar maximaal tot een bepaalde korting. Een andere optie is om een vast percentage korting te geven voor de tweede auto. Hoewel het de ‘tweede autoregeling’ heet, kun je bij een aantal verzekeraars dus meerdere auto’s meeverzekeren op deze regeling.

Maximaal aantal auto's Verzekeraars
1 Aegon, ANWB, De Goudse, De Kilometerverzekering, Klaverblad, Lancyr, Promovendum, Unigarant, United Insurance, Verzekeruzelf.nl
2 Autoweek, Vereniging Eigen Huis
4 ING
6 Nationale-Nederlanden
9 Ditzo
Geen maximum a.s.r., ABN Amro, Allianz, Allianz Direct, Centraal Beheer, FBTO, Hema, Inshared, Interpolis, Ohra, SNS, Univé, ZLM

3e auto verzekeren? Sluit een autoverzekering af via Alpina!

Het zijn veelal de grotere verzekeringsmaatschappijen waar je meerdere auto’s op de tweede autoregeling kunt verzekeren. Dit betekent echter niet direct dat je bij een van hen jouw autoverzekering moet afsluiten. Gebruik eerst onze online vergelijkingstool om aanbieders te vergelijken en te ontdekken waar je nou echt het goedkoopste uit bent.

Heb je hulp nodig bij het afsluiten van een autoverzekering voor jouw derde (of eerste, tweede of vierde) auto? Neem contact met ons op, wij helpen je graag! Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700. Je kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op