Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie

Kan ik een auto verzekeren voor een kind?

Tegenwoordig kan een autorijbewijs al behaald worden op 17-jarige leeftijd. Veel jongeren kiezen er vervolgens voor een eigen auto aan te schaffen. Zij lopen echter tegen hoge premies aan. Als u een autoverzekering wilt afsluiten, is het zelfs mogelijk dat verzekeringsmaatschappijen de aanvraag voor een autoverzekering weigeren. Waarom dan? Het risico van het verzekeren van een jongere is bewezen hoog. Jonge personen krijgen vaker ongelukken en rijden vaker schade. Het afsluiten van een autoverzekering voor uw kind lijkt dan geen slecht idee. Maar wat zijn de mogelijkheden in dit kader? Mag u dit zomaar doen?

autoverzekering afsluiten voor kind

Wat mag wel en wat mag niet?

Wilt u een auto verzekeren voor uw kind? Dit is niet vanzelfsprekend mogelijk. Hieronder bespreken we een constructie die niet toegestaan is en een constructie die wel toegestaan is.

De constructie samenwonend met kind ✖

Het is toegestaan om als samenwonende partner de auto van de andere partner op eigen naam te zetten. Dit geldt dus ook voor de verzekering. Dit is echter niet toegestaan in de constructie ouder-kind.

Kinderen meeverzekeren ✔

Wat wel kan: een kind, dat nog geen 18 jaar is, meeverzekeren. In zo’n geval blijft de ouder aangemerkt als ‘regelmatige bestuurder’ op de polis. Er zal wel een melding bij de verzekeraar moeten worden gedaan dat er een 2Drive persoon in het voertuig rijdt. In de meeste gevallen zal dit niet resulteren in een premie verhoging. Het fijne is wel dat uw kind op deze manier schadevrije jaren opbouwt. Wist u dat sommige verzekeraars zelfs korting bieden bij deze constructie? Op die manier wordt deze optie aantrekkelijker.

 Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

 

Wat te doen?

Bent u benieuwd wat uw mogelijkheden zijn? Bereken dan de premie voor het verzekeren van de auto voor uw kind.

Vragen over auto verzekeren voor kind? Alpina staat voor u klaar

Hopelijk weet u door dit artikel beter wat uw mogelijkheden zijn als u een autoverzekering wilt afsluiten voor uw kind. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Aarzel dan absoluut niet om contact op te nemen met ons. Vul ons contactformulier in of bel direct naar 088 – 688 3710. Wij helpen u graag met het afsluiten van de juiste autoverzekering voor uw kind.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

In 4 stappen autoverzekeringen vergelijken

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op