800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat zijn de kosten voor een APK keuring?

Vraagt u zich af wat de kosten van een APK keuring zijn? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, want er bestaat geen vaste prijs voor een APK keuring. De prijs verschilt per garage. Bovendien maakt het ook nog verschil of u een benzineauto of een dieselauto heeft. Ook kan een APK keuring deel uit maken van een onderhoudsbeurt of apart worden uitgevoerd. Dit is allemaal van invloed op de kosten van een APK keuring. Wij leggen het u uit.

 

Gemiddelde kosten APK keuring

De gemiddelde kosten voor een APK keuring zijn voor iedereen anders. De prijzen voor een aparte APK keuring lopen uiteen van €19 tot ongeveer €75. Voor een APK keuring voor een dieselauto bent u meer geld kwijt dan aan een benzineauto. Sommige garages rekenen bovendien extra kosten voor de roetmeting, viergastest of het afmelden van de auto. Dit is alleen de prijs die u betaalt voor de keuring zelf. Als er tijdens de APK keuring mankementen worden gevonden die gerepareerd moeten worden, komen hier ook nog eens kosten bij kijken. Naast de APK kosten krijgt u dan dus ook te maken met reparatiekosten.

APK keuring kosten

Kosten voor een APK verschillen per garage

Elke garage rekent een andere prijs voor een APK keuring. Garages mogen zelf bepalen welke prijs zij vragen voor een keuring. Hierdoor wordt er door garages onderling veel geconcurreerd met de prijs. Zo zijn er garages die stunten met de prijzen, waardoor u heel goedkoop een APK keuring kunt laten doen. De APK-keuring mag uitsluitend worden uitgevoerd door garagebedrijven die hiervoor een vergunning hebben gekregen van de RDW. Tijdens deze keuring wordt alles wat met de veiligheid van het voertuig te maken heeft gecontroleerd. Zo worden de remmen, de verlichting, de banden en bijvoorbeeld de ruitenwissers nagekeken.

Als de garage een vergunning heeft, moet u er op kunnen vertrouwen dat dit goed gedaan wordt. Wel komt het soms voor dat garages lage prijzen voor een APK keuring promoten om mensen binnen te halen voor dure onderhoud- of reparatiewerkzaamheden. Daarom is het verstandig om altijd af te spreken dat reparaties niet zonder overleg uitgevoerd mogen worden.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

APK keuring met onderhoudsbeurt om kosten te besparen

U kunt de APK keuring ook combineren met een onderhoudsbeurt. Dat scheelt u niet alleen tijd, maar ook geld. Vaak wordt een APK keuring gratis aangeboden wanneer u ook een grote beurt laat uitvoeren bij het garagebedrijf. Bovendien bent u uw auto dan maar één keer kwijt en wordt hij uitgebreider bekeken.

Vergeet niet om uw auto op tijd APK te laten keuren. Lees hier wat de gevolgen zijn van een verlopen APK.

Goedkope autoverzekering afsluiten? Vergelijk direct premies!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op