Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe auto transport regelen bij importeren?

Wanneer u een auto gaat importeren, kunt u het transport op verschillende manieren verzorgen.

Kan ik de auto zelf rijden?

U kunt ervoor kiezen om de auto al rijdend te vervoeren. Het is dan belangrijk dat u wel een geldige WA verzekering heeft voor de auto. Bij de meeste verzekeraars kunt u geen WA verzekering afsluiten voor een auto met een buitenlands kenteken.

Autoambulance vervoer?

U kunt er ook voor kiezen om uw auto door een transporteur met een autoambulance te laten vervoeren. Zo hoeft u geen WA-verzekering af te sluiten en niet zelf te rijden.

Transport over zee beschikbaar?

Auto’s die uit bijvoorbeeld Amerika worden geïmporteerd, kunnen via zeecontainers naar Nederland getransporteerd worden. Bij dit soort transport zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor één auto in één container, maar u kunt er ook voor kiezen om met meerdere auto’s één container te delen. Dat scheelt weer in de kosten.

Transport per vliegtuig is dat mogelijk?

De snelste manier om een auto te transporteren, is via luchtvracht. Zo is uw auto snel in Nederland. De kosten zijn wel een stuk hoger.

Alpina heeft helaas op dit moment geen mogelijkheden om dit risico te verzekeringen.
Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in autotransport. Hieronder hebben wij er enkele op een rij gezet:

SCL Rotterdam

carimportservice.nl

importautos.nl

Auto transport en verzekering hoe zit dat?

Ook tijdens transport moet uw auto verzekerd zijn. Daarom is het belangrijk om altijd van tevoren te controleren hoe het zit met uw autoverzekering. Hoe u uw verzekering regelt tijdens transport van de auto is afhankelijk van de manier van transporteren. Als u de auto zelf rijdt, moet u ook zelf zorgen voor een geldige WA-autoverzekering. Voor een buitenlands kenteken kunt u bij de meeste verzekeraars in Nederland echter geen autoverzekering afsluiten. Als u een auto uit het buitenland importeert, moet deze eerst gekeurd worden door de RDW voordat de auto een Nederlands kenteken krijgt. U kunt dan een eendagskenteken aanvragen en een eendagskentekenverzekering afsluiten. Laat u de auto door een transporteur transporteren? Dan is de auto vaak al verzekerd en hoeft u zelf niets te regelen.

Auto transporteren: oprijwagen huren

U kunt ook een oprijwagen huren om uw auto te transporteren. Een oprijwagen is een speciaal busje met een open trailer. Vaak heeft een oprijwagen een elektrische lier, die u bijvoorbeeld kun bedienen met een afstandsbediening of vanuit de bestuurderscabine. In de meeste gevallen heeft u rijbewijs B + E nodig. Er zijn echter ook oprijwagens waarvoor rijbewijs C nodig is. Heeft u alleen rijbewijs B? Dan kunt u vaak wel een autotransporter huren. Dit soort oprijwagens zijn wel lichter, waardoor u geen al te grote of zware auto kunt vervoeren. Vraag dit altijd even na bij het verhuurbedrijf van uw keuze. Zij kunnen u hierover informeren.

Auto transport Spanje is dat mogelijk?

Er zijn meerdere redenen om een auto te importeren uit Spanje. Misschien heeft u wel een tijd in Spanje gewoond en gaat u nu terug naar Nederland, maar wilt u uw auto niet achterlaten. In dat geval kunt u ervoor kiezen om uw auto naar Nederland te transporteren. Het is mogelijk om de auto zelf in Spanje op te halen, maar dat is natuurlijk wel een flink stuk rijden. Vooral als de auto in het zuiden van Spanje staat. U krijgt dus wel te maken met flinke brandstofkosten en kosten voor een overnachting.

Auto transport Italië is dat mogelijk?

Heeft u een mooie auto in Italië op het oog, die u niet kunt krijgen in Nederland? Dan kunt u ervoor kiezen om de auto naar Nederland te transporteren. Als u besluit om de auto zelf te transporteren zijn er wel een aantal kosten waar u rekening mee moet houden. Zo zijn er natuurlijk de brandstofkosten en de tolkosten. Als u door Zwitserland of Oostenrijk rijdt, moet u bovendien een vignet voor de auto hebben. Daarnaast zijn er de kosten voor een of meerdere overnachtingen. Italië ligt immers best een stuk van Nederland. Tot slot moet u rekening houden met de tijd die het u kost. U kunt niet even in een dag heen en weer.

Auto transport Duitsland is dat mogelijk?

Veel auto’s zijn in Duitsland voordeliger dan in Nederland. Dit komt onder andere doordat veel auto’s daar geproduceerd worden. Hierdoor worden er steeds vaker auto’s uit Duitsland geïmporteerd. Duitsland ligt natuurlijk naast Nederland, waardoor de afstand die u moet overbruggen meevalt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met het openbaar vervoer naar Duitsland te gaan en vervolgens zelf terug te rijden naar Nederland. Of misschien is er een familielid of vriend die met u mee kan gaan. Natuurlijk zijn er ook genoeg transporteurs die de auto graag voor u uit Duitsland halen.

Auto transporteren kosten hoe zit dat?

De kosten voor het transporteren van een auto zijn afhankelijk van de manier van transport die u kiest. Als u ervoor kiest om uw auto te laten vervoeren door een transporteur komen daar natuurlijk andere kosten bij kijken dan wanneer u zelf rijdt. Een transporteur kijkt bij het bepalen van de prijs vaak naar de volgende zaken:

  • De afstand die de auto moet afleggen
  • Of de auto makkelijk bereikbaar is met de vrachtwagen of autoambulance
  • Of het om één auto of meerdere auto’s gaat
  • Wanneer het transport moet plaatsvinden

U kunt een offerte opvragen bij de door u gekozen transporteur. Afhankelijk van bovenstaande zaken kan het transporteren van een auto bij sommige bedrijven al vanaf €90,-.

Bereken direct de premie van uw importverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op