Hoe zit het met de verzekering bij een kettingbotsing?

De dinsdag na het paasweekend is traditioneel een drukke dag voor het verkeer. Bent u voor uw werk veel op de weg, dan houdt u daar rekening mee. Dit jaar regende het ook nog eens flink. Die combinatie leidde volgens de ANWB om 8.15 uur tot een ochtendspits met 545 kilometer file. Een file wordt vaak veroorzaakt door plotseling remmen. Maar ook het filerijden zelf is niet zonder risico’s. Een kettingbotsing ligt op de loer. Hoe goed bent u dan verzekerd?

Schuldvraag bij kettingbotsing

Bij een kettingbotsing is het lastig vast te stellen wie schuldig is. Stel, u stopt op tijd en raakt de auto van de voorligger niet. Vervolgens rijdt er een auto achterop uw auto. Door de botsing schuift uw auto alsnog door op de voorligger. U bent hier niet schuldig aan. Om niet eindeloos in discussie met elkaar te gaan over de schuldvraag hebben verzekeringsmaatschappijen hierover afspraken gemaakt. Bij een kettingbotsing wordt de schade afgewikkeld als een kop-staart botsing. De autoverzekering van de automobilist die achterop uw auto is gebotst betaalt uw schade, en u betaalt de schade aan de voorligger.

Online een goedkope autoverzekering vergelijken!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 31-10-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op