Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie
Autoverzekering berekenen

Autoverzekering berekenen

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.3
Beoordeling verzekeringen

Het berekenen van de premie voor een autoverzekering klinkt ingewikkeld, maar dat is het juist niet. Wij lichten toe welke stappen u doorloopt.

Wat heeft u nodig voor het vergelijken van autoverzekeringen?

Wij hebben het berekenen van de premie voor een autoverzekering eenvoudig gemaakt. Voor het berekenen via Alpina.nl heeft u alleen het kenteken van uw auto en het aantal opgebouwde schadevrije jaren nodig. Uiteraard moet u meer invullen voor een nauwkeurige berekening, maar de rest van de antwoorden weet u uit uw hoofd.

Stap 1. Basisgegevens invullen

Al op de eerste pagina van onze vergelijker wordt er gevraagd naar het kenteken en het aantal schadevrije jaren. Door ook nog uw postcode, huisnummer en geboortedatum in te vullen, kunnen de diverse verzekeraars met elkaar vergeleken worden.

Stap 2. Kies de gewenste dekking

Bij het berekenen van de premie kiest u de gewenste dekking. Twijfelt u nog tussen twee dekkingen? Verderop in de vergelijking kunt u alsnog kiezen voor een andere dekking. De drie verzekeringsvormen zijn:

Stap 3. Aanvullende vragen over hoe u de auto gebruikt

Verzekeraars schatten het risico in. Het aantal kilometers dat u per jaar met de auto rijdt, speelt hierbij een rol. Meer kilometers betekent een groter risico voor de verzekeraar. Ook als de auto zakelijk wordt gebruikt, neemt het risico toe. Daarnaast zijn niet alle verzekeraars bereid om zakelijke auto’s te verzekeren. In het geval de te verzekeren auto een tweede gezinsauto is, zijn er mogelijkheden om extra korting te bedingen.

Stap 4. Vragen gericht op het schadevrij rijden

De volgende vragen moeten duidelijkheid geven over de kortingsmogelijkheden. Als u de afgelopen drie jaar bijvoorbeeld in een leaseauto heeft gereden, kunt u extra korting krijgen met een leaseverklaring waaruit blijkt dat u geen schades heeft veroorzaakt. Wij kunnen de opgebouwde schadevrije jaren van uw vorige verzekeraar overnemen.

Stap 5. Zien hoeveel u kunt besparen

Het berekenen is klaar. Aan de hand van de resultaten blijkt welke verzekeraar het beste uit de vergelijking komt. U kunt nu een offerte aanvragen bij één of meerdere verzekeraars. Ook kunt u kiezen voor de optie ‘Ga verder’ en eventueel aanvullende verzekeringen kiezen. Achter het groene uitroepteken krijgt u nadere informatie over de aanvullende dekkingen.

Zijn er kosten verschuldigd bij het afsluiten van een autoverzekering?

Ja, bij de meeste verzekeringen bent u eenmalig  € 13,36 aan poliskosten verschuldigd. Vervolgens krijgt u maandelijks of jaarlijks de geoffreerde premie in rekening gebracht. Bij schade is er eventueel wel een eigen risico verschuldigd. Dit kunt u eventueel als kosten zien bij een schade.

Extra op de premie besparen

Kies niet blind voor de meest uitgebreide dekking. De allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide verzekering, maar is waarschijnlijk te kostbaar voor oudere auto’s met nog maar een geringe dagwaarde. Voor de premie wordt namelijk uitgegaan van de nieuwwaarde van de auto, maar bij schade wordt uitgegaan van de dagwaarde.

 

Voordelen autoverzekering bij Alpina.nl

Direct dekking mogelijk, 24/7

De autoverzekering is 24 uur per dag en 7 dagen per week te berekenen en af te sluiten. In de meeste gevallen krijgt u ook direct dekking waardoor u snel met uw auto de weg op kunt.

Binnen 5 minuten afsluiten

Als u online een autoverzekering afsluit, wilt u direct dekking. Daarom ziet u bij ons meteen waar u aan toe bent. U kunt uw auto binnen 5 minuten verzekeren. U kiest zelf uw dekkingen en eigen risico, en betaalt dus nooit te veel. Uw aanvraag wordt direct beoordeeld en gaat in wanneer u wilt.

Niet goed, geld terug! 14 dagen bedenktijd

Wanneer u bij ons een autoverzekering afsluit, heeft u 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat u zonder opgaaf van reden de autoverzekering binnen 14 dagen kosteloos kunt annuleren.

Hoe werken wij?

Wij zijn een onafhankelijke tussenpersoon. Dat houdt in dat we geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan welke maatschappij dan ook. En dat is een groot voordeel voor u. We zijn namelijk altijd op zoek naar het product met de laagste premie en de beste voorwaarden.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Schade melden

Heeft u een schade? Dan kunt u deze online melden via onderstaand formulier. Heeft u met spoed een sleepdienst nodig? Op uw groene kaart vindt u het telefoonnummer van de hulpdienst waarbij uw verzekeringsmaatschappij is aangesloten.

Wanneer u dekking heeft voor ruitschade, kunt u een ruithersteller inschakelen die op uw groene kaart staat. In de meeste gevallen zal de ruithersteller de schade afwikkelen met uw verzekeringsmaatschappij.

Klik hier om een schade online te melden.

Wijziging doorgeven

Wilt u uw autoverzekering aanpassen of verandert er iets in uw persoonlijke situatie? U kunt verschillende soorten wijzigingen doorgeven.

  • Persoonlijke gegevens wijzigen
  • Adreswijziging doorgeven
  • Andere verzekering wijzigen
  • Verzekering opzeggen

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op