Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wordt schade aan mijn auto door een ander vergoed?

Wanneer je betrokken raakt bij een ongeval is dit natuurlijk al vervelend genoeg. Natuurlijk is een goede autoverzekering onmisbaar. Wat te doen als je autoschade hebt door toedoen van iemand anders? In welke situaties moet je dit zelf verhalen op de tegenpartij? Krijg je ook een vergoeding als de dader onbekend is?

Schade aan auto door iemand anders

Of de schade aan de auto door iemand anders wordt vergoed, hangt voor een groot deel af van de dekking op je autoverzekering. Is jouw auto allrisk verzekerd dan zal je verzekeraar de schade voor je verhalen op de tegenpartij. Een schadeformulier invullen en je verzekeraar (of tussenpersoon) op de hoogte te stellen van de schade is wel noodzakelijk. Heb je enkel een WA-beperkt casco dekking op je autoverzekering dan gelden er andere regels. In dat geval zal de verzekeraar de schade niet gaan verhalen, maar moet je zelf de schade verhalen op de tegenpartij.

Je kunt ook gebruik maken van de diensten van 112schade. Zij zullen jouw schade verhalen. Zo kun je rustig van de schrik bekomen en hoef jij je over de juridische afwikkeling van je schade geen zorgen te maken. Wanneer er verhaalsmogelijkheden zijn, gaan zij voor je de verhaalsactie starten. Zo nodig wordt de schade eerst begroot door een schade expert.

Schade zonder dader

Schade aan auto door derden – dader onbekend

Om de schade aan de auto door derden te kunnen (laten) vergoeden, moet eerst het schadebedrag worden vastgesteld. Hiervoor wordt een schade expert ingeschakeld die voor jou het juiste schadebedrag bepaalt. Bij kleine schades is het niet altijd nodig om een schade expert in te schakelen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Je kunt enkel de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de schade als bekend is wie het heeft veroorzaakt. Is de dader onbekend en heb je geen gegevens van deze persoon dan kun je in sommige gevallen terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit kan alleen als de schade met een motorvoertuig is veroorzaakt. Het Waarborgfonds wordt gefinancierd door alle verzekeringsmaatschappijen die in Nederland autoverzekeringen afsluiten. Indirect betaalt dus iedereen die een (verzekerd!) motorvoertuig heeft aan het Waarborgfonds mee.

Alpina

Ook wanneer je niet veel te besteden hebt, is het van groot belang om je auto te verzekeren. Het is slim om eens in de zoveel tijd de verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Door autoverzekeringen te vergelijken, kom je erachter welke het beste bij jou en je auto past. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je destijds je nieuwe auto allrisk verzekerd hebt. Voor nieuwe auto’s is dat een zeer geschikte dekking. Naarmate je auto ouder wordt, kun je ook kiezen voor een minder ruime dekking. Door over te stappen, kun je veel geld besparen. Zo loont het niet alleen om premies te vergelijken op basis van het eigen risico, maar ook op de verzekeringsvorm.

Heb je vragen met betrekking tot je eigen risico van je autoverzekering of andere vragen rondom verzekeringen? Kijk bij onze veel gestelde vragen. Hier staan per product de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij of heb je aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! Je kunt ons bereiken op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken de premie voor een autoverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op