Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bereken premie

Hoe kan ik zonder kenteken de premie berekenen van een auto?

Bij het berekenen van de premie voor uw autoverzekering wordt u gevraagd om het kenteken van uw auto. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over uw auto achterhalen, zoals het merk en type. Heeft u het kenteken niet bij de hand? Dan kunt u deze gegevens over uw auto ook handmatig invoeren. Aan de hand van deze informatie krijgt u een indicatie van de maandelijkse premie te zien. Wilt u de autoverzekering daadwerkelijk afsluiten? Dan hebben we wel het kenteken nodig. Op Alpina.nl leggen u uit hoe u ook zonder kenteken de premie voor uw auto kunt berekenen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

berekenen zonder kenteken

In 4 stappen de premie van uw auto berekenen zonder kenteken

Zonder kenteken de premie voor uw auto berekenen? Dat is geen probleem. Dit kan in slechts 4 eenvoudige stappen. De premie wordt aan de hand van de volgende factoren berekend:

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Stap 1: Vul een aantal gegevens in over uw auto

Als u naar onze online vergelijkingstool gaat, wordt u direct om het kenteken van uw auto gevraagd. Als u dit niet weet, kunt u het vakje met ‘weet ik niet’ aanvinken. Vervolgens verschijnt er vanzelf een menu waarin u alle gegevens over uw auto, zoals het merk en model, zelf kunt invullen. Daarnaast vult u ook uw postcode, huisnummer en geboortedatum in. Vervolgens vult u uw opgebouwde schadevrije jaren in. Hoe meer schadevrije jaren u met eerdere autoverzekeringen heeft opgebouwd, hoe meer premiekorting u krijgt. Als u niet precies weet hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd kunnen wij online een schatting voor u maken. Dit doen we aan de hand van een aantal korte vragen. Zo hoeft u niet direct alles op te zoeken als u alleen een berekening van de premie wilt maken.

Stap 2: Kies de dekking: WA, WA+ of Allrisk

De volgende stap is het kiezen van een dekking voor uw autoverzekering. U kunt kiezen voor een WA-autoverzekering, waarmee u alleen verzekerd bent bij schade bij een ander waar u voor aansprakelijk bent, of een uitgebreidere casco autoverzekering. Met WA beperkt casco bent u onder andere verzekerd voor schade door brand, storm en diefstal. Als u gaat voor de uitgebreide allrisk autoverzekering bent u ook nog eens verzekerd voor schade aan uw eigen auto door eigen schuld. Welke dekking u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de dagwaarde van uw auto. Door te vergelijken ziet u gemakkelijk de prijsverschillen per dekking.

Stap 3: Selecteer aanvullende dekkingen

U kunt de basisdekking van uw autoverzekering aanvullen met extra dekkingen. Zo kunt u uw autoverzekering helemaal samenstellen zodat hij bij uw persoonlijke situatie past. U kunt kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen:

Hoe meer aanvullende dekkingen u afsluit, hoe hoger de premie.

Stap 4: Bereken de premie voor uw auto zonder kenteken

Na het invullen van alle gegevens kunt u starten met het vergelijken van verschillende autoverzekeraars. U krijgt een handig overzicht van alle aanbieders die bij uw gegevens en wensen aansluiten. Ook krijgt u daar alvast de indicatie van de premie te zien. Let wij het vergelijken van verzekeringen echter niet alleen op de hoogte van de premie, maar ook op de dekking en polisvoorwaarden. Zo weet u zeker dat uw auto goed verzekerd is en wordt schade snel afgehandeld door uw verzekeraar.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering via Alpina!

Heeft u het kenteken niet bij de hand, maar wilt u wel alvast een berekening doen? Geen probleem. Ook zonder kenteken kunt u op Alpina.nl de premie voor uw auto berekenen. Heeft u nog vragen of sluit u de verzekering liever met een van onze verzekeringsspecialisten af? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken op 088 – 6883700 of ons een bericht sturen via de chat, WhatsApp en Messenger.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op