800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Autoverzekering Dekking voorlopige dekking auto

Wat houdt voorlopige dekking voor uw auto in?

Binnen een paar minuten kun je een autoverzekering afsluiten op het internet. In eerste instantie krijg je voorlopige dekking. Wat houdt dat precies in, en kan de aangevraagde autoverzekering alsnog worden afgewezen? Na het aanvragen van een autoverzekering gaat de verzekeraar de aanvraag eventueel nog beoordelen. Nadat deze is goedgekeurd, krijg je de polis toegestuurd. Dat kan schriftelijk, maar toesturen via de e-mail komt steeds vaker voor. Toch is het vaak wenselijk dat de autoverzekering direct in gaat. Daar is de voorlopige dekking voor bedacht. Direct na het online aanvragen van de autoverzekering krijg je een e-mail met de bevestiging van de aanvraag.

Autoverzekering met voorlopige dekking

Een autoverzekering met voorlopige dekking wil zeggen dat u volwaardig bent verzekerd. In principe is de autoverzekering dus al ingegaan, maar de definitieve acceptatie en de polis volgen nog. Rijdt u onverhoopt al schade tijdens de voorlopige dekking, dan is uw auto gewoon verzekerd. Het kan voorkomen dat uw aanvraag voor de autoverzekering, na het krijgen van een voorlopige dekking, alsnog wordt afgewezen.  In dat geval nemen wij contact met u om de mogelijkheden te bekijken. Het is afhankelijk van de reden van afwijzing of het zin heeft om bij een andere verzekeraar te proberen een autoverzekering aan te vragen.

wat houdt voorlopige dekking in

Niet altijd wordt er gelijk een voorlopige dekking afgegeven

Na het beantwoorden van een paar vragen is de verzekering al afgesloten. Toch gaat het niet altijd eenvoudig. Stel, je hebt een keer rijontzegging gehad. Dit kan een probleem vormen voor het afsluiten van een autoverzekering. Hierdoor krijg je mogelijk geen voorlopige dekking. De aanvraag moet in dat geval namelijk door een acceptant van de verzekeraar beoordeeld worden. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook als je een strafblad hebt of als je negatieve schadevrije jaren hebt. In dat soort gevallen krijg je niet direct een voorlopige dekking, maar na beoordeling kun je alsnog dekking krijgen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Ondanks de voorlopige dekking toch nog afgewezen worden

In principe is het mogelijk dat je een voorlopige dekking hebt gekregen, maar de verzekeraar wijst jou toch af voor de verzekering. In de praktijk komt het weinig voor, maar het is mogelijk. Wat vaker gebeurt is dat je in het online aanvragen al vast loopt. In dat geval neemt de verzekeraar contact met jou op om de opties door te spreken, of je wordt online of via een mail al afgewezen. Afhankelijk van de reden van afwijzing kun je het nog bij een andere verzekeraar proberen.

Wat als verzekeraars jouw auto niet willen verzekeren?

In sommige gevallen is het lastiger om jouw auto te verzekeren, maar er zijn ook in dat geval mogelijkheden. Bij Geennee.nl kun je terecht voor een autoverzekering als je bij verzekeraars tegen de muur aanloopt. Jouw auto moet verzekerd worden, dus er moet iets geregeld worden. In een uiterste geval kun je terecht bij De Vereende. Dit is een verzekeraar voor moeilijk te verzekeren risico’s. Je kunt ook op Geennee.nl terecht voor het verzekeren van andere motorrijtuigen, zoals een motor of een scooter.

Geen dekking mogelijk: De Vereende

Is er geen dekking mogelijk bij de door u geselecteerde verzekeraar? Uw auto moet verzekerd worden. Er zijn ook in dat geval mogelijkheden. De Vereende biedt mogelijk uitkomst. Dit is een maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren, daar waar reguliere maatschappijen afhaken. De premie ligt hoger dan bij een reguliere autoverzekering. Daarnaast heeft u vaak een eigen risico bij een WA-verzekering. Het eigen risico moet samen met de premie vooraf worden voldaan.

Alpina is een tussenpersoon van De Vereende. Dit betekent dat u via ons een autoverzekering af kunt sluiten bij De Vereende. Ook voor het verzekeren van andere motorrijtuigen kunt u daar terecht.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op