800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Bereken premie

Kan ik een autoverzekering afsluiten als ik een strafblad heb?

Een autoverzekering afsluiten als u een strafblad heeft, is dit mogelijk? Waarom kijkt een verzekeraar eigenlijk naar een strafblad? Dit zijn vragen die u, indien u een strafblad heeft zich vast heeft afgevraagd.
Een autoverzekering met een strafblad is mogelijk, maar vaak is de premie van de verzekering hoger en kunnen er extra voorwaarden zijn. Waarom een verzekeraar vraagt naar je strafblad is omdat de meeste verzekeraars vinden dat dit iets zegt over uw geloofwaardigheid. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw strafblad te maken heeft met uw rijgedrag, in zo’n geval is het vrij logisch dat een verzekeraar wil weten of u een strafblad heeft.

Geweigerd door verzekeraar voor autoverzekering

Het kan zo zijn dat een verzekeraar u weigert te verzekeren omdat u een autoverzekering met een strafblad wilt afsluiten. Het strafblad staat u dan in de weg. De verzekeraar wil simpelweg het risico op uitbetaling zo klein mogelijk houden. U bent verplicht te melden dat u een strafblad heeft bij het afsluiten, tenzij het strafblad ouder is dan acht jaar. U hoeft niet te melden waarom u het strafblad heeft, echter in bepaalde gevallen, wanneer het om een kleine overtreding gaat die niet gerelateerd is aan uw rijgedrag, kan het soms in uw voordeel werken dit wel te doen. Is uw verzekering geweigerd? Er zijn natuurlijk nog andere verzekeraars waar u een verzekering kunt proberen af te sluiten. Het zal echter vrij lastig blijven om een autoverzekering bij een reguliere maatschappij af te sluiten wanneer u een strafblad heeft.

Hoe weet een verzekeraar mijn strafrechtelijk verleden?

De verzekeraar weet niets over uw strafrechtelijk verleden, u bent echter wel verplicht antwoord te geven op vragen omtrent dit verleden. Doet u dit niet, ‘u verzwijgt dit’ dan verliest u het recht op uitbetaling en stopt uw verzekering zodra de verzekeringsmaatschappij erachter komt dat u heeft verzwegen dat u een autoverzekering heeft afgesloten terwijl u in het bezit bent van een strafblad. De kans hierop is buitengewoon klein maar wel iets waar u aan dient te denken. Vertelt u niets over je verleden dan rijdt u eigenlijk onverzekerd rond ook al heeft u op papier een verzekering en betaalt u premie. Komt het uit (dat u een strafrechtelijk verleden heeft) kan dit snel voor grote problemen zorgen.

autoverzekering strafblad

Autoverzekering voor mensen met strafblad: de Vereende

Bij de Vereende kunnen mensen terecht die met ‘Bijzondere schades en risico’s’ te maken hebben. Het hebben van een strafblad is een bijzonder risico voor de reguliere verzekeraar en zo kunt u bij de Vereende terecht voor een autoverzekering. Ook wanneer u in korte tijd veel schades heeft gemaakt of uw premie niet (op tijd) betaald heeft, kunt u bij de Vereende wel een verzekering afsluiten.
Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat zijn de voorwaarden voor het afsluiten bij de Vereende?

Een voorwaarde van de Vereende is dat u elders geen verzekering kunt krijgen door bijvoorbeeld: veel schades te hebben veroorzaakt, het hebben van een strafblad of bij het uitblijven van uw premiebetaling. Een andere voorwaarde van de Vereende is dat u de premie vooruit betaalt. Dit is de garantie voor de Vereende. Mocht een betaling uitblijven, dan kunnen ze uw verzekering stopzetten. Ook is het (vaak) enkel mogelijk een verzekering af te sluiten door gebruik te maken van een tussenpersoon. Alpina is een tussenpersoon van de Vereende. Hierdoor kunt u bij ons een verzekering afsluiten bij de Vereende.

Kan ik mijzelf nooit meer verzekeren bij een ‘normale’ verzekeraar?

U kan uzelf zeker opnieuw verzekeren bij een ‘normale’ verzekeraar. De kans is aanwezig dat een verzekeraar bereid is dekking te geven ook als u een autoverzekering wilt afsluiten met een strafblad. Natuurlijk kunt u ook acht jaar wachten. Na acht jaar hoeft u namelijk niets meer te melden over uw strafblad. In sommige gevallen vervalt een strafblad al na vijf jaar en zou u dus na vijf jaar al een verzekering bij een reguliere verzekeraar kunnen afsluiten. Als de verzekering vraagt om uw strafrechtelijke historie over een periode van acht jaar en uw strafblad is na vijf jaar vervallen. Dan kunt u een VOG aanvragen. Hierin zal staan dat er geen bezwaar is om uw verzekering te weigeren en wellicht zal de verzekeraar u nu wel willen verzekeren.

Is het mogelijk om de verzekering op naam van iemand anders af te sluiten?

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen uw auto op naam van een ander te verzekeren. Een ouder, vriend, uw partner of ander familielid. Staat de verzekering op naam van uw partner of ouders? Wanneer u nog bij uw ouders woonachtig bent, is dit risico verwaarloosbaar en is het bijzonder lastig voor een verzekeraar om aan te tonen dat u de hoofdbestuurder bent. Natuurlijk is het wel een vorm van fraude. Mocht de verzekeraar er, om wat voor reden dan ook, toch achter komen dan kan uw verzekering gestopt worden. In uiterste gevallen, bijvoorbeeld na een ongeluk, kan het leiden tot vervolging voor fraude en het niet hebben van een verzekering. Het is dus altijd beter een verzekering af te sluiten op uw eigen naam als u de hoofdbestuurder van het voertuig bent.

Kan ik met een strafblad een autoverzekering afsluiten bij Alpina?

Bij Alpina is het mogelijk om De Vereende autoverzekering af te sluiten, wanneer u een strafblad heeft. Omdat de Vereende vraagt om een tussenpersoon kunt u hiervoor Alpina inschakelen. Alpina treedt dan op als tussenpersoon en verzekert u via de Vereende. Op deze manier kunt u gemakkelijk en snel een autoverzekering afsluiten ook als u een strafblad heeft. Neem in dat geval contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-688 3700.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Vergelijk online de premie voor een autoverzekering bij De Vereende!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op