Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

vrouw krijgt sleutel van nieuwe auto in showroom
Home De Vereende Autoverzekering

De Vereende Autoverzekering

In twee minuten de beste deal inclusief gratis extra dekking van Alpina.

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Online premie indicatie

Snel online een indicatie van de te betalen premie

Betalen via Ideal

Betaal de 1e premie via ideal, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

Vereende

Wie is De Vereende?

De Vereende is de maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren daar waar reguliere maatschappijen afhaken. Hierbij moet je voornamelijk denken aan personen die geen verzekering meer kunnen afsluiten bij reguliere maatschappijen doordat zij:

 • veel schades hebben gereden of veroorzaakt
 • een achterstand hebben met de premiebetaling
 • strafrechtelijk zijn veroordeeld
 • rijontzegging hebben gehad
 • fraude hebben gepleegd

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij hebben altijd mogelijkheden

“Ons streven is om u bij een reguliere verzekeringsmaatschappij onder te brengen. Dat lukt ons ook in veel gevallen. Is het niet mogelijk dan werken wij samen met De Vereende.”

LinkedIn logo
foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura - Expert verzekeringen

Al jaren expert autoverzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

De dekking van je autoverzekering

We kijken naar je auto, beoordelen de situatie en helpen je met het kiezen van een passende dekking.

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal,joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

WA beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal,joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All-Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal,joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Aanvullende dekkingen voor meer zekerheid

Naast het kiezen van de juiste dekking voor je autoverzekering, kun je ook verschillende aanvullende dekkingen vergelijken en afsluiten.

Verhaalservice

Als je de verzekering afsluit bij Alpina.nl krijg je gratis extra dekking

Verhaalrechtsbijstand
v.a. 2 ,24 p/maand

Verzekerd van juridische hulp bij het verhalen van een schade door een verkeersongeval. In zowel binnen- als buitenland.

In sommige situaties moet u uw claim neerleggen bij de veroorzaker van de schade. Normaal gesproken hoeft dat niet bij de meest uitgebreide All Risk verzekering. De verzekeraar keert namelijk zelf al de schade aan uw auto uit. Is uw auto WA of WA beperkt casco verzekerd, dan is het verhalen van uw schade op de tegenpartij niet verzekerd. Hiervoor kunt u een verhaal rechtsbijstandverzekering afsluiten. Na schade zorgt de verzekeraar voor het verhalen van uw schade.

Motorrijtuigenrechtsbijstand
v.a. 1 ,02 p/maand

Verzekerd van juridische hulp bij verkeersconflicten. In zowel binnen- als buitenland. Met het voertuig dat op de polis verzekerd is.

De rechtsbijstandsverzekering zorgt ook voor het verhalen van schade op de veroorzaker, maar de dekking is ruimer dan de verhaal rechtsbijstandverzekering. U kunt de verzekering ook inschakelen bij een geschil met bijvoorbeeld een autodealer of bij onenigheid met de garage over reparatiekosten. U kunt deze verzekering zelfs aanspreken voor juridische hulp voor strafvervolging door een ongeval. Er kunnen wel specifieke eisen gelden om de rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen in te kunnen schakelen.

Ongevallen inzittenden
v.a. 3 ,54 p/maand

Zowel jij als je passagiers verzekerd bij letsel.

Een ongevallen inzittendenverzekering keert vaste bedragen uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van de bestuurder en/of passagiers. De bedragen zijn vooraf in de polis overeengekomen en er bestaat geen relatie tussen het uitgekeerde bedrag en de werkelijk geleden schade. De dekking geldt wanneer de inzittenden zich in de auto bevinden, maar bijvoorbeeld ook tijdens het in- en uitstappen of tijdens het verrichten van noodreparaties onderweg. Materiële schade valt niet onder de dekking van de ongevallen inzittendenverzekering. Hiervoor kunt u een schadeverzekering voor inzittenden afsluiten.

Schade inzittenden
v.a. 2 ,24 p/maand

Zowel jij als je passagiers verzekerd bij letsel en schade aan bagage of kleding.

Deze verzekering vergoedt de materiele schade die de bestuurder en passagiers lijden door een ongeval. Die schade kan bestaan uit zaakschade (kleding, bagage etc.), inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten, medische kosten, smartengeld en uitvaartkosten. Het maximum verzekerd bedrag per gebeurtenis voor alle verzekerden tezamen bedraagt meestal ca. 1 miljoen euro. Wilt u van te voren een vast bedrag bij overlijden of invaliditeit kunt u naast deze verzekering ook een ongevallen inzittendenverzekering afsluiten.

Veelgestelde vragen bij een Vereende autoverzekering

Elders geweigerd maar heb je wel een autoverzekering nodig? De WA-verzekering is volgens de Nederlandse wet verplicht en houdt in dat je verzekerd bent voor de schade die je hebt toegebracht aan andere voertuigen. Daarnaast bestaan er ook andere dekkingen. Lees hieronder de veelgestelde vragen bij een Vereende autoverzekering.

Welke dekkingen zijn er mogelijk bij een Vereende autoverzekering?

Met De Vereende autoverzekering kun je kiezen uit drie verschillende dekkingen, namelijk:

De WA-dekking is verplicht. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid en zorgt voor het compenseren van schade door aansprakelijkheid, aan de tegenpartij. De schade die je met jouw auto veroorzaakt aan derden wordt dus vergoed, maar niet de schade aan jouw eigen auto.

Bij een beperkt casco dekking wordt naast de schade die je met jouw auto aan derden veroorzaakt ook schade aan jouw eigen auto door onder andere brand, storm, diefstal of ruitbreuk vergoed. Schade aan jouw auto die je zelf hebt veroorzaakt, door bijvoorbeeld een aanrijding wordt niet vergoed.

De allrisk of volledig casco dekking is de meest uitgebreide dekking voor jouw auto. Bij deze dekking wordt, naast alles wat onder de beperkt casco dekking valt, ook alle schade aan jouw eigen auto vergoed.

Over het algemeen geldt dat als een andere verzekeraar het risico te ‘groot of te zwaar’ vindt, De Vereende op zoek gaat naar een verzekeringsmogelijkheid.

Wat zijn de kosten voor een Vereende autoverzekering

De kosten voor een autoverzekering bij De Vereende zijn hoger dan de kosten van een reguliere autoverzekering. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je de premie minimaal 3 maanden vooruit moet betalen, dit is ook zo bij maandbetaling. In de meeste gevallen rekent De Vereende daarnaast een waarborgsom van gemiddeld €175,-. Deze moet vooraf betaald worden. Wanneer er aan het eind van de verzekering geen schade is geweest, krijg je dit bedrag weer teruggestort.

Het voordeel van De Vereende is dat jouw verzekering altijd geaccepteerd zal worden.

Welke aanvullende dekkingen zijn mogelijk?

Er zijn, naast de standaarddekkingen, ook aanvullende dekkingen die je af kunt sluiten. De ongevallen-inzittendenverzekering en de schade-inzittendenverzekering zijn veel gekozen aanvullende verzekeringen. Met deze verzekeringen krijg je een bedrag uitgekeerd bij schade aan de inzittenden of de bezittingen van de inzittenden als gevolg van een ongeval. Daarnaast kun je ook pechhulp meeverzekeren.

Is Alpina een Vereende tussenpersoon?

Alpina is een tussenpersoon van De Vereende. Dit betekent dat je bij ons een verzekering kunt afsluiten bij De Vereende.

Kan je een De Vereende autoverzekering online aanvragen?

Het is mogelijk om online een autoverzekering bij De Vereende aan te vragen. Wij adviseren je onze vergelijkingsmodule te gebruiken waarbij je de resultaten ziet van de reguliere maatschappijen. Je kiest hierbij de maatschappij die je bevalt en doorloopt de volledige aanvraag door alle vragen naar waarheid in te vullen. De kans is aanwezig dat de maatschappij je toch nog kan accepteren op het reguliere tarief. Mocht dit niet zo zijn, dan krijg je van ons een voorstel voor De Vereende.

Houd er rekening mee dat een verzekering bij De Vereende pas in kan gaan nadat je de eerste premie hebt voldaan.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op