Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe kan ik mijn autoverzekering oversluiten?

Een autoverzekering oversluiten, ook wel overstappen van autoverzekering, wordt vaak zo lang mogelijk uitgesteld, omdat wordt gedacht dat het een lastige en tijdrovende klus is. Daarom blijven veel mensen jarenlang bij dezelfde autoverzekeraar. Toch loont het om eens autoverzekeringen te vergelijken. Misschien bent u bij een andere verzekeraar wel goedkoper uit en kunt u zo op jaarbasis veel geld besparen. Op Alpina.nl leggen we u hoe u een autoverzekering kunt oversluiten.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

autoverzekering oversluiten

Wat zijn de voordelen van oversluiten?

Twijfelt u nog over uw autoverzekering oversluiten wel een goed idee is? Overstappen heeft verschillende voordelen. Zo kunt u per jaar veel geld besparen, omdat u bij een andere autoverzekeraar goedkoper uit bent. Ook kunnen de polisvoorwaarden van een andere verzekeraar beter aansluiten bij uw persoonlijke wensen. Als u een nieuwe auto heeft gekocht, kan het zijn dat uw huidige autoverzekering niet goed bij de nieuwe auto past. Bijvoorbeeld omdat u overstapt van een benzine auto naar een elektrische auto, maar u slechts een WA-autoverzekering heeft.

Andersom werkt het net zo: als u een hele nieuwe auto koopt, sluit u vaak een allrisk autoverzekering af. Na een aantal jaar is de auto echter in waarde gedaald. Het kan dan zijn dat de hoogte van de verzekeringspremie niet meer in verhouding staat met de dagwaarde van de auto. Als u op tijd overstapt, zorgt u ervoor dat u niet te veel betaalt en dat uw autoverzekering goed is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Dat kan u uiteindelijk veel geld besparen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Autoverzekering oversluiten: stappenplan

Het oversluiten of overstappen van autoverzekering wordt vaak lang uitgesteld, omdat gedacht wordt dat het een hele tijdrovende klus is. Niets is echter minder waar. In 5 minuten kunt u al verschillende autoverzekeringen vergelijken. Bovendien is overstappen zo gebeurd met onze opzegservice. Om het oversluiten van een autoverzekering zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij een eenvoudig stappenplan opgesteld:

Stap 1: Vergelijk verschillende aanbieders

De eerste stap bij het oversluiten van een autoverzekering is het vergelijken van verschillende autoverzekeraars. Dit doet u in onze online vergelijkingstool. Aan de hand van het kenteken van uw auto kunnen we al een aantal gegevens achterhalen, zoals het merk en model. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens, zoals uw postcode en huisnummer, geboortedatum en schadevrije jaren, kunt u starten met vergelijken. Kies de gewenste dekking voor uw nieuwe autoverzekering en u ziet meteen hoeveel u kunt besparen ten opzichte van uw huidige autoverzekering. Kijk niet alleen naar de hoogte van de premie, maar ook naar de dekking en polisvoorwaarden van de verzekering.

Stap 2: Controleer de opzegtermijn van uw huidige autoverzekering

Als verzekeringsnemer moet u zich aan het contact houden dat u tekent bij het afsluiten van een verzekering. In dat contract staat ook altijd wat het opzegtermijn van de verzekering is. U kunt namelijk niet op ieder willekeurig moment opstappen. Vaak heeft u een contract voor een jaar, waarna u de verzekering maandelijks kunt opzeggen. Controleer daarom altijd even wat de opzegtermijn van uw huidige autoverzekering is, voordat u overstapt.

Stap 3: Sluit uw nieuwe autoverzekering af

Heeft u de juiste autoverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Hiervoor moet u het kenteken en de meldcode van de auto bij de hand houden. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs. U kunt uw nieuwe autoverzekering in laten gaan op de dag waarop uw oude autoverzekering wordt beëindigd.

Stap 4: Zeg uw oude autoverzekering op

Zodra uw nieuwe autoverzekering is geaccepteerd kunt u uw oude autoverzekering opzeggen. Alpina kan het opzeggen van uw huidige autoverzekering voor u doen. Met onze opzegservice kunnen wij ervoor zorgen dat de verzekeringen elkaar niet overlappen of voorkomen dat u tijdelijk niet verzekerd bent. Zo maken we het oversluiten van autoverzekering zo makkelijk mogelijk.

Direct een autoverzekering oversluiten via Alpina

In meerdere situaties kan het oversluiten van autoverzekering voor u voordelig zijn, bijvoorbeeld als:

  • U een andere auto koopt
  • Uw verzekeringsmaatschappij de premie verhoogd
  • De contractperiode van uw verzekering afloopt

De premies van autoverzekeringen kunnen flink schommelen. Daardoor kan het voorkomen dat u nu meer betaalt voor uw autoverzekering dan u het eerste jaar heeft gedaan. Het loont om ieder jaar opnieuw autoverzekeringen te vergelijken. Als u bij een andere verzekeraar dezelfde verzekering tegen een lagere prijs kunt afsluiten, loont het misschien om over te stappen van autoverzekering.

Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag met al uw vragen. U kunt ze maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 bellen op telefoonnummer 088– 688 37 00. Ook kunt u altijd een bericht sturen via e-mail, WhatsApp of Messenger. Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen over een autoverzekering.

Sluit direct een autoverzekering af!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op