800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe kan ik overstappen van autoverzekering?

Wilt u graag overstappen van autoverzekering, maar weet u niet hoe u dat moet aanpakken? Veel mensen blijven jarenlang hangen bij dezelfde autoverzekeraar, omdat ze denken dat overstappen lastig is. Daarom stellen ze het overstappen uit. Toch loont het om eens te kijken naar een andere autoverzekering, want in veel gevallen kan het u veel geld besparen. Wij leggen u hier uit hoe u kunt overstappen van autoverzekering.

Wat zijn de voordelen van overstappen?

Het overstappen van autoverzekering heeft vaak verschillende voordelen. Het kan zijn dat u bij een andere verzekeraar voordeliger uit bent of dat de polisvoorwaarden van een andere verzekeraar beter aansluiten bij uw persoonlijke wensen. Een voorbeeld: u koopt een gloednieuwe auto en besluit hiervoor een allrisk autoverzekering af te sluiten. Hiermee bent u volledig verzekerd, dus laat u de verzekering doorlopen en kijkt u er een paar jaar niet meer naar om. Na een aantal jaar is de auto echter in waarde gedaald. Het kan zijn dat de hoogte van de verzekeringspremie niet meer in verhouding staat met de dagwaarde van de auto. Als u op tijd overstapt, zorgt u ervoor dat u niet te veel betaalt en dat uw autoverzekering goed is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Dat kan u uiteindelijk veel geld besparen.

In meerdere situaties kan het overstappen van autoverzekering voor u voordelig zijn:

  • U koopt een andere auto
  • Uw verzekeringsmaatschappij verhoogd de premie
  • De contractperiode van uw verzekering loopt af

De premies van autoverzekeringen kunnen flink schommelen. Daardoor kan het voorkomen dat u nu meer betaalt voor uw autoverzekering dan u het eerste jaar heeft gedaan. Het loont om ieder jaar opnieuw autoverzekeringen te vergelijken. Als u bij een andere verzekeraar dezelfde verzekering tegen een lagere prijs kunt afsluiten, loont het misschien om over te stappen van autoverzekering.

Autoverzekering overstappen: stappenplan

Om het overstappen van autoverzekering nog makkelijker te maken, hebben we een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld:

Stap 1: Vergelijk verzekeringen en kies een nieuwe autoverzekering

Voordat u overstapt, moet u weten welke autoverzekering het beste bij u en uw auto past. Dit doet u door het vergelijken van autoverzekeringen. Als u uw kenteken invult in onze handige online vergelijkingstool kunnen we al een aantal gegevens over uw auto achterhalen. Informatie, zoals de nieuwwaarde en het gewicht van de auto hoeft u dus niet zelf op te zoeken. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens, zoals uw postcode, huisnummer, geboortedatum en het aantal schadevrije jaren, kan het vergelijken beginnen. Kies de gewenste dekking voor uw nieuwe autoverzekering en u ziet meteen hoeveel u kunt besparen ten opzichte van uw huidige autoverzekering. Overstappen van autoverzekering kan u onder aan de streep veel geld besparen!

autoverzekering overstappen

Stap 2: Controleer de opzegtermijn van uw huidige autoverzekering

Als u een autoverzekering afsluit, tekent u een contract met rechten en plichten waar zowel u als de verzekeraar zich aan moeten houden. Op het moment dat u uw autoverzekering wilt opzeggen omdat u wilt overstappen kan dit natuurlijk, maar niet op ieder willekeurig moment. Een verzekeringscontract heeft namelijk altijd een opzegtermijn. Vaak heeft u een contract voor een jaar, waarna u de verzekering maandelijks kunt opzeggen. Controleer daarom altijd even wat de opzegtermijn van uw huidige autoverzekering is, voordat u overstapt.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Stap 3: Sluit een nieuwe autoverzekering af

Nu is het tijd om uw nieuwe autoverzekering af te sluiten. Na het vergelijken kunt u de verzekering heel gemakkelijk direct afsluiten. Voor het online afsluiten van uw autoverzekering heeft u het kenteken en de meldcode van uw auto nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs. U kunt uw nieuwe autoverzekering in laten gaan op de dag waarop uw oude autoverzekering wordt beëindigd.

Stap 4: Zeg uw oude autoverzekering op

Zodra uw nieuwe autoverzekering is geaccepteerd kunt u uw oude autoverzekering opzeggen. Alpina kan het opzeggen van uw huidige autoverzekering voor u doen. Met onze opzegservice kunnen wij ervoor zorgen dat de verzekeringen elkaar niet overlappen of voorkomen dat u tijdelijk niet verzekerd bent. Zo maken we het overstappen van autoverzekering zo makkelijk mogelijk.

Direct overstappen van autoverzekering via Alpina

Als u wilt u overstappen van autoverzekering kunt u dat direct doen via Alpina.nl! Wij bieden altijd de beste dekkingen en premies. Wilt u niet overstappen van autoverzekering, maar uw huidige verzekering beëindigen? Dan zitten daar weer andere regels aan verbonden. Lees hier per wanneer u een verzekering kunt beëindigen.

Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag met al uw vragen. U kunt ze maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 bellen op telefoonnummer 088– 688 37 00. Ook kunt u altijd een bericht sturen via e-mail, WhatsApp of Messenger. Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen over een autoverzekering.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op